160GB HDD + starší deska + PCI řadič

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

160GB HDD + starší deska + PCI řadič

Příspěvek od zombux »

nekamenujte mě za lama dotaz :oops: mám desku Abit NF7-S, klasika, 160GB PATA disk, protože už na desce není místo v IDE tak je zapojenej do PCI IDE ATA133 řadiče. ve druhém PC mám starší desku MSI K7T Turbo, která má limit 132 GB či kolik, ani s novým BIOSem tu 160ku nedá. zajímalo by mě jestli můžu tu 160ku vzít i s tím ATA133 řadičem a vrazit to na starou desku... zkusil bych to ale mám vítr z toho že to ořízne partišnu s daty :oops:

takže... pojede to s řadičem na plných 160GB? ve FAQ je psáno něco v tom smyslu ale ne doslova :? chci se jen ujistit. díky
ignorelist: kremrole a dezoláti
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Zo samosatnim PCI IDE radicom ktory ma podporu vecsich diskov to bez problemu pojde......, radic ma totis vlastni BIOS takze problem zakladnej dosky sa ho netyka....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Zalezi co je to za radic, pikud podporuje 48 bitovy adresovani tak nema problem s disky nad 132 GB a pujde ti to. Nektery PATA radice to ale jeste neumi, vetsina SATA radicu to umi.
Shoorty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shoorty »

Ano zombux, takto sa to zvykne riesit pri starych kompoch PCI IDE ti zobere kolko len chces 8) Aj ja som to uz tak riesil, dokonca doska na ktorej som rozbehal 200 GB Maxtor mala 8 rokov :D a nebol tam ani novy bios 8-) Zalezi na to cipe co je v tom Radici na PCI IDE
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

díky za uklidnění :) ten řadič je něco novýho, takže tam problém nebude, imho pokud umí ATA133 tak to půjde
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“