Vysoke pingy a vypadky site na DWL-G520+

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Smith5
Začátečník
Začátečník

Vysoke pingy a vypadky site na DWL-G520+

Příspěvek od Smith5 »

Ahoj, potreboval bych poradit s problemem. Mam Wifi PCI D-Link DWL-G520+, 20m kabelu k antene, 24dB sito a jsem pripojeny na cca. 1000m. Sila signalu v Netstumbleru je -65. Pred nejakou dobou se mi strasne zhorsily pingy z 2-3ms na 70-200ms, nechapu cim to je. A taky se obcas stava (a to uz od novoty te karty) ze pri stahovani vetsiho mnozstvi dat se ta karta proste odpoji od site a nevidi ani zadnou dalsi okolni sit. Musi se proste vypnout a zase zapnout, pak se znovu pripoji a zase to nejakou dobu funguje. Myslite ze to je na reklamaci te karty? Uz mi radili, ze to je treba voda v konektorech, ale po oprave se nic nespravilo. Co udelat abych to spravil?
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

ty pingy poustis kam? na jaky bod?
Smith5
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smith5 »

Pingam svoje nejblizsi AP, to na kterem jsem pripojeny.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

a jaká je ztrátovost paketů? co rychlost? máte v síti ftp abys mohl zkusit rychlost přenosu? Co je to za síť? Kolik lidí je připojeno na to ap? nemůže být přetížené?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
PAN_Kravata
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PAN_Kravata »

neleze ti nekdo do signalu ?co viry, trojske kone atd to by mohlo delat taky bordel,
Smith5
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smith5 »

No sit je to CZfree (teda pokud jsi se ptal na tohle), nebo jinak normalni 2,4Ghz. Na tom AP je sice dost lidi (nevim presne kolik asi tak 6), ale pretizene asi ne, ted jsem tam byl a poustel jsem pingy na jineho uzivatele a ten byl v poho. Jinak rychlost je ruzna, nejvice jsem z toho vyzdimal asi 1,6Mb/s ale prumerne se drzi kolem 0,5-1Mb/s. Jinak ztratovost paketu je silena minimalne tak 20% a max 50%.

Jeste ty viry, no nemel bych tady mit zadnou havet kontroluju to Avastem a nekolika programy na spywary.

Fakt uz nevim co s tim, mozna ta reklamace (kvuli tem vypadkum signalu)
Semi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Semi »

Nepřehřejvá se ti ta karta? Jestli to máš vedle grafiky tak by se to mohlo přehřejvat. A potom by to mohlo vypadávat.
Amd Athlon 64 X2, ASUS M2N SLI DELUX, 2GB, Gainward 8600, Hitachi 7K250 160GB 8MB SATA
Smith5
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smith5 »

Ted jsem to zkousel jestli se neprehriva, ale neni ani poradne zahrata.
Semi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Semi »

To zahřívání jsem myslel při tom jak se ti to občas diskonektne a nevidíš žádnou síť. Ten zhoršenej ping bude nejspíš rušení někým jiným, v netstumbleru nevidíš někoho na setejným kanálu? Jakej tam máš šum?
Amd Athlon 64 X2, ASUS M2N SLI DELUX, 2GB, Gainward 8600, Hitachi 7K250 160GB 8MB SATA
Smith5
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smith5 »

Jo zkusim to jestli to nehreje kdyz to vypadne, na stejnem kanale nikdo v mem smeru neni, a sum se mi tam bohuzel neukazuje. Znamy rikal ze to asi ta karta nepodporuje.
Semi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Semi »

Tak někoho s PCMCIA kartou a notebookem a změřit aspoň hned uvidíš, jestli je ten signál OK tak máš problem s kartou nebo pc. Nebo bude problém se signálem, konektorem na kabelu nebo antenou.
Smith5
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smith5 »

Asi si pujcim ten notebook a vyzkousim to, nebo taky jinou wifi kartu. Nejhorsi na tom je, ze to tak pred 2 mesici fungovalo jeste perfektne, pingy super, rychlost tak jako ted, akorat ty vypadky tam jsou uz asi navzdy. A problem v PC? Kde tam by to mohlo byt?
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

heh...co se týče těch výpadků, sice http běží stabilně ale ftp mi dost pade. třeba začnu uploadovat někam do internetu na 80kB/s ale spadne to třeba až na 0. Myslím, že 5ghz to vyřeší. V tvém případě to bude ale spíš rušení nebo se nějak pohnul kabel...
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Semi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Semi »

Smith5 píše:A problem v PC? Kde tam by to mohlo byt?
Ne přímo v PC ale v té wifi kartě :) . Ještě zkus snížit přenosovou rychlost.
Smith5
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smith5 »

Tak tou teplotou to neni, snizil jsem tu rychlost, pingy jsou sice stejne ale uvidim ty vypadky.

Kdybych sel tu kartu reklamovat tak co bych mel rict? Ze vypadava signal? nebo ze se vypina?
Smith5
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smith5 »

Hehe to je sranda, ta karta je uplny srot, snizil jsem tu rychlost a asi za 5 minut to spadlo. Tak uz jedine vyzkouset s jinou kartou a pak reklamace. Ale co jim tam mam rict?
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

řekni na rovinu, že je to šit a že si doplatíš na lepší
Semi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Semi »

Jo tak to ještě zkus s tím notem a pokud ten signál bude ok tak to běž reklamovat, ale nevím oni to budou minutu zkoušet zjistěj že jim to běží a pošlou tě .......
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“