Budu si kupovat notebook.Tak jsem chtěl už zhruba vědět jak se k němu chovat a jaké ma specialitky.
Pro to jsem si ze zajímavosti stáhl manály od HP,Toshiba,Prestigio,
Asus,Acer.Chtěl jsem neotravovat tady na foru,jenže návody ve mě zbudily spíše více dotazů než zodpovězených otázek a proto se musím tady na pct foru opítati.
S tím že se kouknu co kde zajímavého píšou.
Docela mě zarazilo že jsem narazil na to že žádný notebook tedy podle návodů nemá tlačítko reset a u některých se píše že notebook se buď podržením tlačítka napájení buď vypne a nebo se restartuje.
To by mě zajímalo zda když se mě tam něco kousne a podržím toto tlačítko tak se mě vypne.Jsou nějak přizpůsobeny hardisky u notebooků k tomu že se to vypíná tlačítkem?Nebo at se to vypne jakkoly tak se hlavičky správně a bez dotyku o plotýnky zaparkují?
Další zajímavá věc byla že někde psaly že se notebook po vypnutí nebo jako restartu má nechat alespoň 2secundy než se opětovně zapne a jinde v návodech psaly že se má nechat asi tak 10-15secund aby se vybily kondenzátory.Jinak že se jim dost ubližuje.
Tak jsem to pročetl a ty návody jsou si velmy podobné ale tyto věci ve mě zbudily nevědomosti.Také jsem snad v jednom četl že ono vypínání se může bez starostí dělat několika způsoby buď přes Start ve Windows nebo oním tlačítkem ale je zajímavé že po té u displeje psaly že vypínání tlačítkem více opotřebovává zářivky v LCD.
He,he zajímavé.Nejvíce by mě zajímalo to restartování a to jak si s tím poradí hardisky.Když u mého pc,toho staršího co mám se mě počítač zakousl odhadem 40-50krát za 2roky.Z toho jsem buď počítač vyrestartoval CTR+ALT+DEL pokaď to nešlo tak Reset tlačítkem a v nejhorším vypl tlačítkem Power.A můžu říci že podle programů má disk nějaký vadný bloky. No jinak jsem moc specialit nenašel v návodech takže už nevím na co bych se ještě přeptal.Ještě je projdu a napíši.
Pár nejasností v návodech od notebooků.Problematika noteb...
Moderátor: Don
- Pavloš
- Začátečník
-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Pavloš
- Začátečník
-
Už jsem konečně o malonko moudřejší
Diky za informace od moderátora P.Tak jsem se snažil sbírat informace a proto jsem hlavně prolistoval ony elektronické návody.
Takže zapínají se,vypínají se a restartují se notebooky tlačítkem Power.
Hardiskům to neškodí to jsem rád.Protože mě se určitě více než párkrát stane že ho budu muset restartovat tkačítkem Power.
Ty LCD jsi mě taky zodpověděl tak to je dobrý.
Zrovna včera jsem je ještě pročítal a dost mě zarazilo vysvětlení k LCD něco na takový to způsob-budete-ly častěji restartovat nebo vypínat notebook tlačítkem power dochází k větší únavě LCD a jeho součásti.Nejvíce zářivek.Dochází k rychlému rozsvícení a rychlému zhasnutí zářivek,při podržení tlačítka Power několik secund by se vám mohlo také stát že se notebook vypne a opětovně zapne ,tím se nejvíce škodí zářivkám protože se vypnou a hned po vypnutí zase zapnou.Proto se tomu vyvarujte.Tak nějak zhruba byl psaný ten textík co si jeho znění zhruba pamatuju z návodu.Vše bych chápal jen by mě pro úplnost zahímalo co by na takové hlody říkaly lidé znalý problematiky notebooků a jejich LCD.
A ty kondenzátory mě dávaly smysl,ale když se včera u mě stavoval známý který nemá notebook a má pc tak jsem se ho ptal na ty kondenzátory a on mě řekl-já pc vypínám tlačítekm kdykoly i když jsem ve windows a nechci čekat a kolikrát ho opětovně zapnu.A vidíš za nějaký ten rok co jsem to mockrát udělal mám hardisk v pořádku,kondenzátory jsou taky asi dobré a celkově mě pc šlape tak jak má.Takže asi to v návodech trošku přehánějí se vším .
I tak už jsem alespoň už poměrně dostu v obraze a většina mých otázek z el.návodů nebo podobných zdrojů byla zodpovězena.
Takže zapínají se,vypínají se a restartují se notebooky tlačítkem Power.
Hardiskům to neškodí to jsem rád.Protože mě se určitě více než párkrát stane že ho budu muset restartovat tkačítkem Power.
Ty LCD jsi mě taky zodpověděl tak to je dobrý.
Zrovna včera jsem je ještě pročítal a dost mě zarazilo vysvětlení k LCD něco na takový to způsob-budete-ly častěji restartovat nebo vypínat notebook tlačítkem power dochází k větší únavě LCD a jeho součásti.Nejvíce zářivek.Dochází k rychlému rozsvícení a rychlému zhasnutí zářivek,při podržení tlačítka Power několik secund by se vám mohlo také stát že se notebook vypne a opětovně zapne ,tím se nejvíce škodí zářivkám protože se vypnou a hned po vypnutí zase zapnou.Proto se tomu vyvarujte.Tak nějak zhruba byl psaný ten textík co si jeho znění zhruba pamatuju z návodu.Vše bych chápal jen by mě pro úplnost zahímalo co by na takové hlody říkaly lidé znalý problematiky notebooků a jejich LCD.
A ty kondenzátory mě dávaly smysl,ale když se včera u mě stavoval známý který nemá notebook a má pc tak jsem se ho ptal na ty kondenzátory a on mě řekl-já pc vypínám tlačítekm kdykoly i když jsem ve windows a nechci čekat a kolikrát ho opětovně zapnu.A vidíš za nějaký ten rok co jsem to mockrát udělal mám hardisk v pořádku,kondenzátory jsou taky asi dobré a celkově mě pc šlape tak jak má.Takže asi to v návodech trošku přehánějí se vším .
I tak už jsem alespoň už poměrně dostu v obraze a většina mých otázek z el.návodů nebo podobných zdrojů byla zodpovězena.
- verakom
- Nováček
-
Ja mam pul roky stary Asus a kdyz se kousne, tak proste podrzim tlacitko, ntb se vypne a pak ho hned zapnu. To, ze by se melo po vypnuti cekat, jsem ani nevedela, myslim, ze v mem navodu to ani nebylo...
Ale zatim jede celkem OK!
Jen obcas haze chybku, ze kdyz pripojim za chodu adapter nebo ho naopak odpojim, tak se stane, ze naskoci modra obrazovka ve WinXP a restartuje se....
Nevite, cim muze byt zase tohle? Je to zrale na reklamacku???
Ale zatim jede celkem OK!
Jen obcas haze chybku, ze kdyz pripojim za chodu adapter nebo ho naopak odpojim, tak se stane, ze naskoci modra obrazovka ve WinXP a restartuje se....
Nevite, cim muze byt zase tohle? Je to zrale na reklamacku???
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele: