Dvě Wi-Fi sítě na jednom místě

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Dvě Wi-Fi sítě na jednom místě

Příspěvek od LeváRuka »

Ahoj, potřeboval bych poradit s takovým problémkem, mám v kanceláři udělanou wi-fi síť , všechno funguje ok, bez problémů. Teď bych chtěl nasdílet internet ještě jedné partnerské firmě, otázka je jak se budou tyhle dvě sítě snášet, jestli je lepší koupit stejný AP jako už mám (nechci je připojit do mojí původní wi-fi sítě) nebo každý jiný, jaký AP použít jako klienta pro připojení té další firmy ? (ještě nevím, jestli bude NAT nebo jenom switch = víc MAC) . Jak velký vliv na provoz takových sítí může mít bezdrátový telefon ? Mám takový pocit, že bezdrátové telefony fungují na podobných frekvencích, netušíte někdo jak je řešen provoz více sítí bezdrátových telefonů vedle sebe neruší se to ?

Je to trochu zamotaný doufám, že to rozlousknete :)

Díky za odpovědi
tomm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomm »

nevím jestli jsem to dobře pochopil. jde vám o to, zda se budou dvě AP navzájem rušit?
pokud ano, tak řešení je snadné: tomu druhému AP stačí nastavit jiný kanál než tomu prvnímu.

co se týče bezdrátových telefonů, tak myslím že homologované telefony by neměly dělat problém. ale to si jen myslím :wink:
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeváRuka »

tomm píše:nevím jestli jsem to dobře pochopil. jde vám o to, zda se budou dvě AP navzájem rušit?
pokud ano, tak řešení je snadné: tomu druhému AP stačí nastavit jiný kanál než tomu prvnímu.

co se týče bezdrátových telefonů, tak myslím že homologované telefony by neměly dělat problém. ale to si jen myslím :wink:
Ano přesně možná jsem to mohl napsat jednodušeji, jde mě hlavně o to jestli se budou rušit, hodit je na jiný kanál je sice možné ale mě zajímá jak moc je to účinné.

Potřeboval jsem taky poradit nějaké to AP v režimu client.

U těch bezdrátových telefonů to je právě to co nevím, moc možností dneska není, když mám ISDN tak je tam v podstatě jenom Siemens nebo ještě myslím jeden, jde o to když budu mít 3 linky rozvedené stejným typem bezdrátového telefonu jestli se to nebude taky nějak rušit, předpokládám, že na tom jednoduše kanál nezměním.
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

LeváRuka píše:Potřeboval jsem taky poradit nějaké to AP v režimu client...
...je obyčejná wifi síťovka, bridge, nebo i to AP v režimu bridge.
Externí doporučuji Access Point WH-1300
Interní doporučuji z-com 626

//Jen né Compex nedo D-link - sem tam to kraví.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

AP jako klient doporučuju OVISLINK 1120, nebo ASUS wl500g.
Ten ASUS je vybornej! A muzes pres nej i sdilet tiskarnu, nebo webkamerku.
Mel jsem strach, jestli ten ASUS umi klienta (na LANu) a opravdu ho umi! I bez nutnosti menit firmware. OVISLINK je proti tomu ASUSu jen "b"ckovej.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“