Zvuk HDD a CDRW/DVD při práci.....

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Zvuk HDD a CDRW/DVD při práci.....

Příspěvek od Luk »

Ahoj.Tak abych jen neodpovídal nebo jen nečetl tady probíhající diskuze poporísm vás odoborníky hlavně jednoho nejmenovaného Pavla o názor,radu. :-D

Vůbec bych se na to neptal jenže včera dlouho večer užíval Alcohol sw-což je program umožňující třeba i to že si uděláte virtuální např. CD mechaniku a na hardisk uděláte image,kopii z CDcka a pak nemusíte tam dávat do pc CDčko stačí jen v Alchol sw nechat načíst tu kopii z hardisku do virtuální mechaniky.Tento způso je pohodlný a lepší než stále prohzování CD při instalaci nebo při spouštění kdy chce ona aplikace tam mít play cd.
To užívám a v dobrý,jenže včera jsem užil kopii cd ,byly to kopie 3intalačních CD,ty jsem mě l uloženy na hardisku takže jsem je načítal postupně Alcoholem SW a pak z virtuální mechaniky tedy vlastně z hardisku jsme je instaloval na hardisk do určité složky.
Takhe to dělám běžně a nikdy jsm nic nepozoroval,pouze včera při instalaci z alcoholu na hardisk když to instalovalo hardisk tedy myslým že to byl on-vydával dosti hlasité zvuky tedy takové jsem předtím nikdy neslyšel ale byly fakt oproti normálu dost hlasité.Prostě chroustání hlasité.
hardisk by měl být v pořádku projížděl jsem jej kdysi HD Tune -kontroa disku a pak jen Smart a to ACtiv a HDD health.
Takže má otázka zní pro jistotu čím projet HDD v notebooku jestly je ok a nekde do....? Kdysi jsem užíval na stol.pc sw od výrobce měl jsem disk Segate tak sw Seagate tools.Co sehna na notebook je tam disk Toshiba?

Další věc je:
když jsem včera v noci dělal zálohu z hardisku na CD-R media Imation
tak mámv notebooku mechaniku CDRW/DVD kombo vždy vypalovala v pohoě i četla.Čte furt skvěle jak DVD tak i d media,jen včera se mě zdálo že při vypalování těch dvouch CD na maximální rychlost vydává divný zvuk zdála se mě o něco málo hlasitější než normálně a bylo to jako vrčení+bzučení něco takového.
Tak jen je to normální?Protože to necchci srovnávat se tol.pc tam to nikdy nic obdobného nedělalo.Je to normální a nebo to prostě při pálení vydává u notebooku divný zvuk a nevšyml sje si toho?
Díky za infa.
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Jednotka CD-RW/DVD-ROM

Modul jednotky CDRW/DVD-ROM umožňuje zaznamenávat data na přepisovatelné disky CD a rovněž přehrávat diky CD a DVD o velikosti
12cm nebo 8cm bez použití adaptéru. Počítač je vybaven
jednotkou DVD-ROM nebo CD-RW/DVD-ROM.

Rychlost čtení je pomalejší ve středu disku a rychlejší na vnějším okraji.

Pokuď užíváte jednotku CD-RW/DVD-ROM, ověřte s stav indikátoru Slim SelectBay. Nevystrukujte disky a nevypínejte napájení počítače,pokuď tento indikátor svítí. Pokuď tak uděláte, mohlo by dojít k poškození
CD/DVD nebo jednotky.

Podle toho textu převzatého z manuálu poškodím mehaniku když se vysune při čtení-tedy bude-ly blikat indkicae.
To znamená při pálení,při čtení,nebo při špatném dovření kdy se vysune šupl a indikačka ještě svítí.
Nezdá se vá to nesmyslné?Kdyby napsaly poškodí se tím data tak to beru ale oni napíší poškodit se tí může jednotka-mechanika tak tomu nerozumím.
Chápete tomu někdo?Já teda ne.Stačí když prolezu nějaký ten manuála spousta věcí mě tam přijde jako blbovina.
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“