Asi tak...to by som len tak netvrdil ze zalman je najlepsi vzduchovy chladict0m4s3 píše:http://www.thermalright.com/a_page/main ... _xp120.htm
tento dopadol v testoch lepsie ako zalman, nie?
Chladič Pentagram místo Arctic cooling 64?
Moderátor: morke
- Marian
- Středně pokročilý

A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
Casemod
- HAL9000
- Začátečník

Ještě please důležitý dotaz v souvislosti s dvěma mými uvedenými chladiči - chci si sestavu poslat na dobírku
- ale není to riziko - prodejce předá sestavu drsoňům z PDP, kteří mi to PC doručí - drncačky přes koleje, díry na silnicích
- mohou se ty těžké chladiče lehce urvat při mírném drncání auta nebo by to musela být setsakrašlupka
? - co potom, až převezmu od maníka PC, doma ho zapojím, nejde, otevřu a zjistím, že se mi v něm válí ulomený chladič vyrvaný z CPU, který poškodil ještě grafárnu
.
Samozřejmě s reklamací mě každý pošle do háje, protože dopravce řekne, že jsem s tím zakopl na schodech a prodejce, že ho to nezajímá, že je to věc dopravce - jak to mám řešit - mám snad volit jistotu a nechat si to poslat pro jistotu jen s boxovaným chladičem
?
nebo zkusit, jak ten boxovaný chladič "řve" na CnQ a dokoupit Zalmana či Pentagram až později
?
Samozřejmě s reklamací mě každý pošle do háje, protože dopravce řekne, že jsem s tím zakopl na schodech a prodejce, že ho to nezajímá, že je to věc dopravce - jak to mám řešit - mám snad volit jistotu a nechat si to poslat pro jistotu jen s boxovaným chladičem
nebo zkusit, jak ten boxovaný chladič "řve" na CnQ a dokoupit Zalmana či Pentagram až později
- Marian
- Středně pokročilý

Kup si pozdeji zalmana ci pentagram
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
Casemod
- delta4
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja mam chladic na procak s heatpipes a bez problemu 38 s zateziAlesShi píše:Duurkoo píše:On asi myslel heatsink
Ne, myslel jsem heatpipes.
Mam Tower112, a dokud se heatpipes nevohrej, nevedou teplo. Takze se na nizsky teploty nedostanu! Pak sice drzim rozmezi par stupnu, ale 40°C jako treba s Zalmanem proste nedam. A proto se radeji priklanim ke kusu medi, bez heatpipes.
Nevim, mozna to je tim ze mam pipky vertikalni
3400 64bit 2x 1024 na 500MHz MB za tim sunka ale? NX6600GT HDD 250x2 SATA LITEON 1673 s x1 LG GSA 4167B x2
CZ je Policejni uřednicky stat pravní system je nestaven jen pro zlodeje podvodniky a lháře !!!!!!!!!!!!!!!
CZ je Policejni uřednicky stat pravní system je nestaven jen pro zlodeje podvodniky a lháře !!!!!!!!!!!!!!!
- Rider008
- Začátečník

- koza
- Začátečník

nehci zakládat novej dred... takže:
absolutně newim kterej... myslim že freezer4 bude stejnej jako freezer64... no a jak tu čtu tak nějak vybruje...
takže si myslim že to neni dobrý... druhej je Super Silent 4 ale vo tom moc newim... prej je tichej... plís poradte...
pak sem chtěl koupit primecooler(kopii zalmana) ale ten se mi nevejde do poče
absolutně newim kterej... myslim že freezer4 bude stejnej jako freezer64... no a jak tu čtu tak nějak vybruje...
- Marian
- Středně pokročilý

Uz to pochopte ze ta vibracia nic nesposobuje.....neviem o nikom komu by sa nieco pokazilo kvoli vibracie freezera...koza píše:... myslim že freezer4 bude stejnej jako freezer64... no a jak tu čtu tak nějak vybruje...takže si myslim že to neni dobrý...
trosku vibruje a tot vse....ale to nevadi...za tu cenu je to jeden z najlepsich chladicov
Casemod
Casemod
- thool
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
osobne by me zajimalo, k cemu jsou heatpipes u techto druhu chladicu.... vzdyt po tech zebresch chladice se tam teplo dostane snad driv, nez prez hp... nechapu, umi mi to nekdo vysvetlit?HAL9000 píše:Ještě jednou se zapojím s troškou do mlýna - kromě Pentagramu jsem objevil na A64 ještě tuto skorokilovou obludu ( ochladí prý tiše rovněž i Pentium na socketu 775)
[img]....[/img]
Better pizza than happy meal ||| It's better pizza than happy meal
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!
- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- t0m4s3
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
AC64 freezer vibruje
a nie som sam komu vibruje
AMD X2 4200+ (2530MHz) ■ GIGABYTE K8NS-939 ■ A-DATA 2x1024MB DDR400 3-4-4-8 ■ Leadtek A7600GS @ 485/470 ■ WD2500KS + Seagate 120 + Seagate 80 ■ Enermax Noisetaker 420W ■ NEC 3520A ■ Coolermaster Centurion 5 + Scythe KAMABAY + Akasa AK-FC-03 ■ Logitech MX510 ■ Logitech UltraX ■ Logitech Formula Vibration Feedback ■ LG L1740BQ ■ Creative Inspire T5900 ■ watercooled by eRty & Eheim Compact 150 & NexXxoS HC 240-LE & Glacial 120mm Duo & Krabica od vlasskeho salatu (special thx to MadCap)
- koza
- Začátečník

tak sem objednal freezer4 a až dojde tak dám vědět...koza píše:nehci zakládat novej dred... takže:
absolutně newim kterej... myslim že freezer4 bude stejnej jako freezer64... no a jak tu čtu tak nějak vybruje...takže si myslim že to neni dobrý... druhej je Super Silent 4 ale vo tom moc newim... prej je tichej... plís poradte...
- -- DiL --
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
...jj, mě taky AC Freezer 64 vibruje...a opravte mě, jestli se mýlím, ale rozdíl mezi AC Freezerem 4 a 64 je jen ve sponě - tzn. každej je určenej pro jinej socket - ale vlastní chladič je identickej. z toho mi vyplývá jediný - pokud vibruje AC F 64, bude vibrovat i AC 4...navíc dost upřímně pochybuju, že se k někomu dostal kousek (ať už v provedení pro jakejkoliv socket), kterej je "rock stable" - za vibrace totiž nemůže "nevyvážená vrtlule ventilátoru", ale jeho špatný uchycení k pasivu (rozuměj žebrům)...a to je na každym provedení přeci stejný, ne?...otázkou je, do jaký míry se vibrace přenášej na proc, patici a potažmo desku - jelikož měděná deska na procu (kterou procházej heatpipes) se už prakticky nechvěje...no a na závěr - každá vibrace je škodlivá - ale v případě Freezera bych se nějakých následků vůbec nebál. zkuste si subjektivně šáhnout na desku se zapnutým / vypnutým větrákem na AC Freezeru a rozdíl nepoznáte (dosti laická metoda, co?
). navíc pochybuju, že kdokoliv z nás má MB v provozu 7/24 dejme tomu nepřetržitě po dobu 10-ti, 15-ti let...fyzická životnost MB může být tak těch 10let (maximálně), psychická pak nanejvejš 24 měsíců...a i to je moc...
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
- t0m4s3
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nejde ani o tu MB ale o procak, na druhej strane zase pravda ze komu vydrzi proc dlhsie ako 2-3 roky?
a myslim ze za ten cas ho tie mini-vibracie nemozu poslat do lovist 
AMD X2 4200+ (2530MHz) ■ GIGABYTE K8NS-939 ■ A-DATA 2x1024MB DDR400 3-4-4-8 ■ Leadtek A7600GS @ 485/470 ■ WD2500KS + Seagate 120 + Seagate 80 ■ Enermax Noisetaker 420W ■ NEC 3520A ■ Coolermaster Centurion 5 + Scythe KAMABAY + Akasa AK-FC-03 ■ Logitech MX510 ■ Logitech UltraX ■ Logitech Formula Vibration Feedback ■ LG L1740BQ ■ Creative Inspire T5900 ■ watercooled by eRty & Eheim Compact 150 & NexXxoS HC 240-LE & Glacial 120mm Duo & Krabica od vlasskeho salatu (special thx to MadCap)
- kadas152
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nech si to poslat s boxem a chladič zvlášť jinak máš velkou šanci že to dopadne tak jak si popisovalHAL9000 píše:Ještě please důležitý dotaz v souvislosti s dvěma mými uvedenými chladiči - chci si sestavu poslat na dobírku- ale není to riziko - prodejce předá sestavu drsoňům z PDP, kteří mi to PC doručí - drncačky přes koleje, díry na silnicích
- mohou se ty těžké chladiče lehce urvat při mírném drncání auta nebo by to musela být setsakrašlupka
? - co potom, až převezmu od maníka PC, doma ho zapojím, nejde, otevřu a zjistím, že se mi v něm válí ulomený chladič vyrvaný z CPU, který poškodil ještě grafárnu
.
Samozřejmě s reklamací mě každý pošle do háje, protože dopravce řekne, že jsem s tím zakopl na schodech a prodejce, že ho to nezajímá, že je to věc dopravce - jak to mám řešit - mám snad volit jistotu a nechat si to poslat pro jistotu jen s boxovaným chladičem?
nebo zkusit, jak ten boxovaný chladič "řve" na CnQ a dokoupit Zalmana či Pentagram až později?
- jsykora
- Nováček

-
addkilo mědi - měď musí být čistá, jinak rychle ztrácí své vlastnosti-u levných chladičů nepoznáte čistotu použité mědi.
Meď taky proti hliníku potřebuje dost foukání pro ochlazení. Dříve jsem měl na sckA SLK900A, a nebyl to špatnej chladič, ale AC Freezer 64 je imho svou konstrukcí lepší. Je lehkej a levnej a výkonnej. Ohledně vibrací nevím - větroň jsem sundal-pasiv mi ofukuje 12cm kejsovej větroň -teploty sice narostly z 30 na 38C, ale to je OK. Důležité je sledovat maximální teploty a dlouhodobé vysoké teploty. Jestli však budu mít 25 nebo 30 nebo 35 stupňů je pro CPU úplně jedno, pokud nedochází k vysokým teplotním výkyvům.
Meď taky proti hliníku potřebuje dost foukání pro ochlazení. Dříve jsem měl na sckA SLK900A, a nebyl to špatnej chladič, ale AC Freezer 64 je imho svou konstrukcí lepší. Je lehkej a levnej a výkonnej. Ohledně vibrací nevím - větroň jsem sundal-pasiv mi ofukuje 12cm kejsovej větroň -teploty sice narostly z 30 na 38C, ale to je OK. Důležité je sledovat maximální teploty a dlouhodobé vysoké teploty. Jestli však budu mít 25 nebo 30 nebo 35 stupňů je pro CPU úplně jedno, pokud nedochází k vysokým teplotním výkyvům.
- koza
- Začátečník

- -- DiL --
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
...no tak to já bych se o proc nebál - je to prakticky monolit, tzn. těžko mu nějaké vibrace ublíží...t0m4s3 píše:nejde ani o tu MB ale o procak, na druhej strane zase pravda ze komu vydrzi proc dlhsie ako 2-3 roky?a myslim ze za ten cas ho tie mini-vibracie nemozu poslat do lovist
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
- Spirit
- Středně pokročilý

-
Tie heatpipes sa pouzivaju preto, lebo pri takychto tenkych rebrach nastava ten jav, ze dole je to rebro horuce a pri vetraku zasa uplne chladne... Heatpipes odvedu nejaku cast tepla zo zakladne aj do hornej casti rebier a tym sa zefektivni chladenie. Velmi dobry priklad je TENTO CHLADIC.thool píše:osobne by me zajimalo, k cemu jsou heatpipes u techto druhu chladicu.... vzdyt po tech zebresch chladice se tam teplo dostane snad driv, nez prez hp... nechapu, umi mi to nekdo vysvetlit?HAL9000 píše:Ještě jednou se zapojím s troškou do mlýna - kromě Pentagramu jsem objevil na A64 ještě tuto skorokilovou obludu ( ochladí prý tiše rovněž i Pentium na socketu 775)
[img]....[/img]![]()
- AlesShi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jakej je ten tvuj Pentagram? Mam taky NF7-S a chci vylepsit chlazeni, jaky mas teploty? vesel by se vetsi ?kadas152 píše:určitě ho vem a neprohloupíš
řekl bych že Pentagram má lepší zpracování než Primecooler
sám mám tu malou verzi s 80mm větrákem a sem spokojenej jen prostě s jídlem roste chuť takže plánuju něco většího ale určitě zase něco jako je Zalman
souhlas heatpipes nevěřim pořádnej kus mědi je kus mědi