Odstranit mřížku před fanem?

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Samson
Začátečník
Začátečník

Odstranit mřížku před fanem?

Příspěvek od Samson »

Chrěl bych ztišit počítač, neboť docela dost hučí. Do casu chci dat Arctic cooling 3 fan TC, na procesor Arctic Cooling Copper Silent 2 rev.2 s TC nebo bez to jestě nevím. Ale hlavně mi jde o hluk který, způsobuje proudící vzduch, takové to temné hučení. Myslím, že je to způsobeno tou mřížkou co je před větráčkem v casu i ve zdroji. Mám ji odříznout? Pomůže to? Máte s tím zkušenosti? A ještě jsem uvažoval rozšířit díry ve zdroji, kterými se nasává vzduch z casu. No a možná ještě vyměnit ventilátor ve zdroji za nějaký tichý např. Arctic cooling fan pro. Názory a tipy vítám.
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

vyříznout tu mřížku ze zdroje rozhodně pomůže.. ale ztratíš záruku..

btw imho by to mělo bejt spíš v casemoddingu..?
Naposledy upravil(a) lMarky dne pon 13. čer 2005, 18:21, celkem upraveno 1 x.
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

rozhodně odříznout a nahradit třeba drátěnou nebo žádnou
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
LuckeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuckeR »

Skus aj prevrtat tie dierky mozno to zabere ...
inac skusenosti moc nemam lebo mne huci brutalne pc mne by tam taketo upravy nepomohli ...takze asi tak
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

pomuze to, ale jen strasne malo...
btw bohuzel jediny co slysim na svojem kompu je hdd a iritujici chladic chipsetu :x
sill
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sill »

vem si nějakej ventilátor stranou zapni ho a pomalu k němu břibližuj ruku do malé vzalenosti to pak uslišíš rambajs ruka=mřížka , kryt...atd
žádná mížka - menší hluk :wink:
Samson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Samson »

Díky za rady. Já to odřežu. Už se těším jak to ztichne. Jenom doufám, že tam pak někdo nestrčí pracky, když bude zapojovat USBčko :satisfied:
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Osobně rozhodně doporučuju vyříznout původní lisovanou mřížku a nahradit jí drátěnnou. Zdroj bez mřížky je životu nebezpečná záležitost (prosím, neřešte, kdo by tam asi tak strkal prsty. Ta možnost tu prostě je.), takže aspoň nějaká mřížka tam být musí. Drátěnná je ze všech mřížek to nejmenší zlo, není skoro slyšet a stojí pár korun. A nakonec i dobře vypadá.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Vincent Vega
Začátečník
Začátečník

Jak to dopadlo?

Příspěvek od Vincent Vega »

Dej pak Samsone vědět, jak to dopadlo (taky o tom přemýšlím...). Dík
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

..doporucuju rezat, rezat a rezat - jak ve zdroji, tak v casu (predni i zadni celo)...pomuze to nejen ke snizeni hlucnosti, ale i k lepsimu proudeni vzduchu...
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Samson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Samson »

Vincente, ja do toho rezani pujdu o prazdninach, tak nevim jestli to vydrzis, ale nasel jsem tedka na netu stranky s presne timhle problemem, nevim jestli to nebude vadit autorovi stranek, ale stejne tu dam link: http://www.zizanet.com i pro ostatni, protoze se mi libi.
Jinak se omlouvam za muj blby dotaz, jak jsem zjistil, mel jsem hledat jeste vice na netu.
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Presne tak, ja som vyrezal v zadu obe pozicie pre pridavny chladic, aj dolu vpredu... Ta povodna mriezka bola priserna a ani to vlastne nebola mrieska...iba vyrazenych par dierok :) - proste lacna case... Teraz co mam v zadu 2x aj predu jeden AC Fan3, no vzduch prudi asi 2x lepsie a hluk ziaden... DOPORUCUJEM
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

TomV píše:Osobně rozhodně doporučuju vyříznout původní lisovanou mřížku a nahradit jí drátěnnou. Zdroj bez mřížky je životu nebezpečná záležitost (prosím, neřešte, kdo by tam asi tak strkal prsty. Ta možnost tu prostě je.), takže aspoň nějaká mřížka tam být musí. Drátěnná je ze všech mřížek to nejmenší zlo, není skoro slyšet a stojí pár korun. A nakonec i dobře vypadá.
jj moje řeč :)
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

mriezky sa davaju dovetraku preto, aby mali tuneri co rezat
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

ten výsledek by mě taky zajímal, buď ho napiš sem, nebo sem :twisted:
Samson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Samson »

Tak jsem to prorezal. Vysledek me mile prekvapil, je to o hodne tissi. Nejvice kravalu delal zdroj. Pres den to neni temer slyset. Ted sem zkousel postavit regulator otacek vetraku s LM 317T (nasel jsem to tady ve foru), je to super vec a hlavne jednoduche reseni. Uz to jenom zapojim do kompu a je to. Nikdy bych nerekl, ze pomoci pilky, sekacku, kladiva, pilniku, dvou odporu, jedne diody, potenciometru a LM 317T jde takhle umlcet PC. TICHU ZDAR :-D
Huggi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Huggi »

poradte pls cim ty mrizky vyriznout..kdyz nemam da se rict zadny poradny vybavenia ani s mi nechce kui tomu rozebirat cely PC.:( a zrovna tenkej plech to nenii..mam
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25909
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

...je to sice prasečina, ale jde to "vyštípat" elektrikářskýma štipkama...určitě je maj v obi atp...
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

-- DiL -- píše:...je to sice prasečina, ale jde to "vyštípat" elektrikářskýma štipkama...určitě je maj v obi atp...
Dnes se do toho pustím. Rozebírat case se mi nechce ani náhodou. Nemá někdo zkušenost, jestli se zvětšením díry vzadu z 8 na 12 cm?
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

ka-spel píše:
-- DiL -- píše:...je to sice prasečina, ale jde to "vyštípat" elektrikářskýma štipkama...určitě je maj v obi atp...
Dnes se do toho pustím. Rozebírat case se mi nechce ani náhodou. Nemá někdo zkušenost, jestli se zvětšením díry vzadu z 8 na 12 cm?
:twisted: kazdy kusticek case sa da spracovat kliestami
len to hnusne vyzera a je s tym dost prace :)
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“