nefungující hry a programy (Seagete Barracuda 160GB)

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Dexter
Nováček
Nováček

nefungující hry a programy (Seagete Barracuda 160GB)

Příspěvek od Dexter »

Včera sem si svuj disk Seagate (160GB) (140GB zaplněno) nesl na LAN párty u kamaráda. Kamarad si dal disk do svého počítače (WinXP prof BEZ SP1)--vše bylo bez problémů. Hodil sem si na disk asi 10GB věcí a šel domů. Doma byl disk z česti poškozený (nešlo vlézt do některých složek) tak jsem spustil scandisk a ten trval asi 6hodin a nalezl spoustu chyb. Nyní už mohu do každé složky jako normálně ale nejdou mi spustit žádné hry...třeba mě pustí do menu ale při načítání nějakého sejvu hodítypicou hlášku windows (odeslat, neodeslat)... a tak to je u všech her a některých programů. Souvisí to nějak s registry? Co s tím?? Nechce se mi reistalovat win. Díky za vytrvalost při čtení a za rady. pic
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

toto je pěkná blbost. Pokud chcete disk přenášet tak si pořidtě exrterní. Ten disk bude nejspíš poškozen, tyto disky jsou stavěny na to, aby se přišroubovali do bedny ne aby se nosily v kapsi. Je to asi tak jako bych nosil procesor v peněžence. Tyto zařízení jsou velmi citlivá.

EDIT: vidím formát jako jedinou realnou šanci pokud není poškozen.
Dexter
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dexter »

toto jsem již dělal po několikáté a nikdy se mi s diskem nic nestalo.
byp[NiNR]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od byp[NiNR] »

No jestli jde aspon trošku tak si sežen nějaký kde to zazálohuješ, připadě to co chceš ješte zachranit zkus pomocí nějakého specialního softu (Easy recovery pro) a pak seatools a proved dukladnou kontrolu. Uvids co ti vyhodí...
Jinak ja taky přenášim interní disk, ale jen dvacitku na ktere mi nezalezi...
A ty externí disky taky nic moc.... prostě disk není na přenášení...
-=:: bYp.[NiNR] ::=-
nějaká i5ka + SSDčko:)
Dexter
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dexter »

ok tak sem se poučil, ale disk je v podstate OK. Všechna data jdou číst ale jen nejdou spustit dříve instalované hry a programy.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

pokud ti scandisk nasel hodne chyb, je pravdepodobne, ze data na disku nejsou v uplne konzistentnim stavu. Mas tam FAT, nebo NTFS? NTFS je proti takovymhle chybam odolnejsi.
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Dexter
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dexter »

NTFS
delta4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delta4 »

to nabyla lan party ale disk ragby :-D
3400 64bit 2x 1024 na 500MHz MB za tim sunka ale? NX6600GT HDD 250x2 SATA LITEON 1673 s x1 LG GSA 4167B x2
CZ je Policejni uřednicky stat pravní system je nestaven jen pro zlodeje podvodniky a lháře !!!!!!!!!!!!!!!
Dexter
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dexter »

to nabyla no.. :roll:
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“