Totálně mi zhavarovaly WinXP Profesionall SP2 pls pomožte

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
JaG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Totálně mi zhavarovaly WinXP Profesionall SP2 pls pomožte

Příspěvek od JaG »

Včera jsem normálně pracoval se svým PC a měnil jsem si na systémovém disku uživatelská práva pro všechny složky a soubory. Jsem na WinXP Profesionall jako jediný uživatel (admin) a na právech disku jsem měl sebe jako admina a ještě jednou svoje jméno jako uživatele. To jsem smazal a dal tuto změnu na všechny složky. Dále jsem pracoval s počítačem skoro celý den a bez jakéhokoli problému. Podotýkám, že v PC nejsou žádné viry ani spyware (AVG7, Firefox, Ad-Aware, SpySweeper) a je záplatován všemi dostupnými aktualizacemi. Když jsem večer PC vypínal, tak jsem si všiml, že se změnial odhlašovací obrazovka (ta co není zjednodušená a při přihlašování se zobrazuje dotaz na heslo atd.) tak jsem si říkal, že se pouze změnilo nastavení přihlašovací obrazovky v mém účtu. PC jsem raději znovu zapnul a při dalším přihlášení WinXP začaly strašně dlouho nabíhat, neviděl jsem nabídku start, nefungovalo vyhledávání v systému, nefungovala nabídka v ovládacích panelech Uživatelské účty, nefungoval internet, nefungoval koš (systém psal že je porušený) v běžících procesech jela jen tak čtvrtina služeb Microsoft. Znovu jsem restartoval (bez jakéhokoli dalšího zásahu do systému) a teď už chce po mě PC při přihlášení do Win i heslo, které jsem nikdy v systému nenastavoval a neměl. Je v takové šlamastice ještě nějak systému pomoci nebo formát disku? :( hledla jsem třeba v systému utilitu MSCONFIG.EXE ale nevím kde je :( všem díky předem za jakékoli rady
veles
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veles »

Dostaneš se při startu do Nouzového stavu? Pak by moh pomoct Bod obnovení. Možná při spuštění po F8 Poslední známá funkční konfigurace. Nic lepšího mne zatím nenapadlo.
Intel Core i5 650, GF GTS 450 1GB, P7H55, 12GB RAM, W7P 64b, HDD 2x 1TB Samsung
JaG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JaG »

Nouzový režim zkusím, ale pochybuju, že mě pustí bez toho hesla :(. Bod obnovení nemám, jelikož obnovení systému nepoužívám (málo místa na disku)
Intel Core 2 Duo 6600 2.4GHz, ASUS P5VD2-MX/FW/SATA2 sk.775/1066, 3 GB DDR2 Kingstom, ASUS 7600 GT SILENT 256 MB DDR 3, Audigy SE, Seagate 80GB SATA, LCD BenQ FP 93G 19" 6ms, LG GSA-H12N, Windows Vista Home Premium 32bit, 10240/2048 kb/s NETBOX.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

neměl si tam heslo a teď ho to po tobě chce? není to heslo náhodou prázdné?
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
JaG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JaG »

Dony píše:neměl si tam heslo a teď ho to po tobě chce? není to heslo náhodou prázdné?
Ne to jsem si 100% jistej, že jsem nikdy žádný nepoužíval. Pokud to jenom odentruji tak mi to i tak napíše Chybné heslo bla bla.....
Intel Core 2 Duo 6600 2.4GHz, ASUS P5VD2-MX/FW/SATA2 sk.775/1066, 3 GB DDR2 Kingstom, ASUS 7600 GT SILENT 256 MB DDR 3, Audigy SE, Seagate 80GB SATA, LCD BenQ FP 93G 19" 6ms, LG GSA-H12N, Windows Vista Home Premium 32bit, 10240/2048 kb/s NETBOX.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

jo, tak aby ta niekto nemal za blazna tak poviem ze to s tym heslom sa naozaj stava, winu proste zasibe a chce heslo po tebe, ja som kvoli tomu musel formatovat pred par tyzdnami ;-) a nepomahali ani ziadne linux distribucie ala admin password deleter
eMZet
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od eMZet »

Nojo, vypadá to, žes přepsal práva (i do složky \windows?) sice pro sebe, ale zároveň taky možná odebral práva vestavěným uživatelům SYSTEM a SERVICES, takže se ani nespustí některé služby.
Pomoc bych hledal možná už jenom v bootu z CD a pak opravu poškozeného systému (Repair). Pokud to pomůže.
JaG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JaG »

Tak jsem to nakonec zformátoval. A alespoň už jsem se poučil, že na práva (pokud je na PC jen jeden uživatel) raději nesahat. Nebo se dají některé odstranit bez následků?
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

co myslis tim nektere? S pravama si muzes hrat jak chces, mimo systemu, ten ma nastavena prava tak, aby fungoval... Zase se to s tou paranoiou nesmi prehanet 8-)
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“