HM chladic pameti
Moderátor: morke
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- AlesShi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- -- DiL --
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
...o to je jeho funkce tohoto home made lepší - nerozvádí, ale chladí...a co je lepší - rozvádět nebo chladit? na tuto otázku asi netřeba psát odpověď...OBR píše:Je videt ze jsi absolutne nepochopil funkci "heatspreaderu" - cesky ROZVADECE tepla, ten NECHLADI! ale rozvadi rovnomerne teplo po pameti aby nedochazelo k vice nebo mene zahratym mistum, a to tvuj domaci bastl v zadnem pripade NEDELA!
...nicméně, pokud bych měl použít tvá slova, ten BASTL ROZHODNĚ teplo rozvádí. teplu je totiž celkem jedno, jestli je vedeno v takovémto home made nebo v drahém heatspreaderu. a jelikož je Al dozajista lepší tepelný vodič než-li vzduch, je tedy funkce "rozvaděče" zajištěna...
//EDIT - ačkoli (jak jsem se již zmínil) je na tomto home made provedení ještě dosti co zlepšovat (hlavně po vizuální stránce), mě se to líbí. navíc je i funkční. každý člověk, který si dokáže na svépomocí na kompu něco "vymodit", má mé sympatie...
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
- AlesShi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
-- DiL -- píše:...o to je jeho funkce tohoto home made lepší - nerozvádí, ale chladí...a co je lepší - rozvádět nebo chladit? na tuto otázku asi netřeba psát odpověď...OBR píše:Je videt ze jsi absolutne nepochopil funkci "heatspreaderu" - cesky ROZVADECE tepla, ten NECHLADI! ale rozvadi rovnomerne teplo po pameti aby nedochazelo k vice nebo mene zahratym mistum, a to tvuj domaci bastl v zadnem pripade NEDELA!
...nicméně, pokud bych měl použít tvá slova, ten BASTL ROZHODNĚ teplo rozvádí. teplu je totiž celkem jedno, jestli je vedeno v takovémto home made nebo v drahém heatspreaderu. a jelikož je Al dozajista lepší tepelný vodič než-li vzduch, je tedy funkce "rozvaděče" zajištěna...
//EDIT - ačkoli (jak jsem se již zmínil) je na tomto home made provedení ještě dosti co zlepšovat (hlavně po vizuální stránce), mě se to líbí. navíc je i funkční. každý člověk, který si dokáže na svépomocí na kompu něco "vymodit", má mé sympatie...
uz to moc vylesovat nebudu, nevis co to bylo za peklo napatlat pastu, nacvaknout tam ty pasivy a dat do slotu
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- AlesShi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Jafido
- Středně pokročilý

pokud chces aby to chladilo musis tomu taky zajistit dostatecne velkou plochu pro predani tepla okoki, proste 2cm vysoky AL plech bude temer k nicemu,kdyz tak ale das neco o vysce cca 5cm a vice bude se to uz chovat rozumneji.AlesShi píše:posrat si airflow ?co tam proboha chces davat za desky, ty moje pasivy taky nenicej airflow, je to maly
mj, musely by to bejt velky diry, aby jima ten vzduch prochazel lip nez kolem
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
- AlesShi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tj, vetsi plocha na odevzdani tepla. proto sem to udelal ze zebrovanyho pasivu, aby to melo velkou plochuJafido píše:pokud chces aby to chladilo musis tomu taky zajistit dostatecne velkou plochu pro predani tepla okoki, proste 2cm vysoky AL plech bude temer k nicemu,kdyz tak ale das neco o vysce cca 5cm a vice bude se to uz chovat rozumneji.AlesShi píše:posrat si airflow ?co tam proboha chces davat za desky, ty moje pasivy taky nenicej airflow, je to maly
mj, musely by to bejt velky diry, aby jima ten vzduch prochazel lip nez kolem