PC AMD Ahtlon 2400, deska Asus A7V880-Deluxe, 512 MB RAM, disk WD2000JB, zdroj 300 W, ATX, vodni chlazeni + vetracek na disku, mechanika DVD
Zkousel jsem bootovaci CD Bart´s PE (verze "all plugins"), vytvoreni image systemove partition, ktery z nastroju to byl nevim, CD je ted uvnitr mechaniky mrtveho PC. Cele jsem to delal jen kvuli zalohovani nastaveni systemu, takze jsem se o zbytek skoro nezajimal
Takze jsem z CD nabootoval, nechal vytvaret image z C na D (ca. 10 GB), trvalo to tak ca. pul hodiny, pak najednou zhasnul monitor jako bez zdroje signalu, ale porad blikal disk, tak jsem si rikal, ze asi komprimuje nebo tak neco.
Jestli PC mezitim bootoval znovu nebo neco jineho nevim, nebyl jsem v mistnosti.
Po dalsi cca pul hodine jsem si rekl, ze se asi nejak sekl a nekolikrat stisknul restart, na ten neregoval, tak jsem ho musel vypnout vypinacem na zdroji. Po zapnuti mel znovu bootovat z CD, ale to po ca. 20 sek. vyhodilo pojistky (zasuvkovy okruh), myslim, ze jeste byl v BIOSu, ale jisty si tim nejsem.
Na dalsi pokus vyletely pojistky hned jak jsem zastrcil napajeci snuru do zdroje. Dival jsem se do skrine, jestli tam neuvidim nejaky zkrat, neprisel jsem na nic.
Ted uz muzu sice zapojit napajeci kabel i vypinac na zdroji, ale nerozsviti se ani LED na desce, takze v prvni rade to vypada na "mrtvy" zdroj.
Sice bych mohl zkusit jiny, ale nerad bych ho nejak odpalil taky, kdyz nevim co se stalo.
Takze moje dotazy:
- Je mozne, aby ten zdroj odpalil nejaky software na tom bootovacim CD? (premyslel jsem o necem ve smyslu, ze by preflashoval desku, spustil vsechno co jde a vysoky odber by ho uvaril, ale zase ten zdroj mam necele 2 roky bez problemu, z toho v te sestave pres pul roku).
- ve zdroji by mela byt nejaka pojistka nebo neco? (Kdyz jsem stahoval rychlost vetracku skrine, tak jsem mel spatne izolovany potenciometr a kdyz se dotkl skrine, tak zdroj vypnul a zapnul az po vytazeni ze site a opetovnem zapojeni. Da se poznat, jestli to neni timhle?
- jak bych poznal, ze je to opravdu zdrojem a ne napr. ze to odnesla deska, takze nezapina? Zkousel jsem to s dratkami a zarovickou, ale dokud se nespusti spravne tlacitkem na skrini (vpredu), tak jsou vsechny vystupy bez proudu, nebo ne?
- muzu nejak poznat, ze zdroj odesel "sam od sebe" a ze pricina neni v tom PC. S tim bych se smiril (shit happens
Jinak ze site by to melo byt OK, vsechny snury jdou pres prepetovou ochranu.
Sorry za delsi text, hardwaru moc nerozumim, i tak uvitam uzitecne rady. Predem diky.