CeleronM Dothan a multiplier?

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
SadarCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

CeleronM Dothan a multiplier?

Příspěvek od SadarCZ »

Zdravim všechny.
Potřeboval bych poradit, ohledně procesorů Intel nejsem moc zkušenej, sem hold AMD-čkař. Mám notebook od Asus (A3500L) s CeleronemM Dothan 350 (1.3GHz, 13x multiplier) a netušim jak je to teda s tím multipierem, jde měnit nebo ne? Všude píšou, že CelerM to neumí a ostrý PentiumM jo. Mam od Asusu program jménem Power4 Gear+ a když jedu na baterky a dám max. úsporu, tak se mi sníží frekvence procáku na 500MHz (multiplier 5x). Na střední výkon pak 750MHz (7,5x) a 1000MHz(10x).

Má snad CeleronM přednastavený multipliery? nebo Asus vymyslel nějakej fígl jak to obcházet? Všechny program (CPU-Z, Sandra, Aida32,...) mi ukazují multiplier správně snížený a když testnu výkon procáku kde můžu, tak to odpovídá frekvenci, na jaký běží... Ještě sehnat program, který umí i multiplier zvedat :D
AMD Ryzen 7 5700X, MB ASRock A520M-HVS, Kingston FURY 32GB (2x16) DDR4 3600MHz CL18 Beast Black, ASUS DUAL GeForce RTX 3060 O12G V2, M.2 Apacer AS2280P4U 512GB + 2TB Seagate SSD, zdroj SilverStone Strider Essential 80Plus 600W...
mirkee
Začátečník
Začátečník

Re: CeleronM Dothan a multiplier?

Příspěvek od mirkee »

SadarCZ píše:Zdravim všechny.
Potřeboval bych poradit, ohledně procesorů Intel nejsem moc zkušenej, sem hold AMD-čkař. Mám notebook od Asus (A3500L) s CeleronemM Dothan 350 (1.3GHz, 13x multiplier) a netušim jak je to teda s tím multipierem, jde měnit nebo ne? Všude píšou, že CelerM to neumí a ostrý PentiumM jo. Mam od Asusu program jménem Power4 Gear+ a když jedu na baterky a dám max. úsporu, tak se mi sníží frekvence procáku na 500MHz (multiplier 5x). Na střední výkon pak 750MHz (7,5x) a 1000MHz(10x).

Má snad CeleronM přednastavený multipliery? nebo Asus vymyslel nějakej fígl jak to obcházet? Všechny program (CPU-Z, Sandra, Aida32,...) mi ukazují multiplier správně snížený a když testnu výkon procáku kde můžu, tak to odpovídá frekvenci, na jaký běží... Ještě sehnat program, který umí i multiplier zvedat :D
ahoj , tak toto ma fakt zaujalo, pretoze sa snazim znizit frekvenciu mojoho CeleraM dothan uz par tyzdnov a stale som nenasiel ziadny program :( nevies nahodov ci to funguje aj s notebookmi inych znaciek? alebo kde by som mohol tento program stiahnut? dik moc za pomoc
Kraki
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kraki »

CeleronM Dothan 350 nema speedstep, takze nejde menit multiplikator a podobne veci.
A to s tim Power4 Gear+(posledni co ma asus na webu k tomu notasu) se mi vubec nezda, mam totiz stejny notas a jedine co ten program dela, tak zapina thermal throttling pro usporu energie, coz ma za vysledek snizeni vykonu. A zkousel jsem i rmclock a ten dela to stejne. Vse jsem sledoval pomoci cpu-z 1.3, rmclock, asus probe.
Jestli ti to opravdu meni nastaveni procesoru tak mas bud zamaskovane PentiumM nebo ti to jen blbe ukazuje.
CPU: Athlon XP Barton 2500+ BOX@2000MHz|MB: MSI KT6 Delta-FISR|RAM: 2x512MB DDR400|VGA: MSI NX6600-VTD128 Diamond@GT|HDD: Seagate 60+8.5GB, Maxtor 30GB|DVD: Toshiba SD-R5372|Monitor: ADI E75|Dalsi: Audigy2PEX + Genius 5.1HT, Logite MX1000, APC CyberFort 500
Krimi 2000
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krimi 2000 »

U Celeronu M nejde menit nasobic. Spis bych to videl, ze hybe s fsb.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Krimi 2000 píše:U Celeronu M nejde menit nasobic. Spis bych to videl, ze hybe s fsb.
neplácej nesmysli jak by prosimtě mohl hejbat s FSB???
to by musel měnit i děličku a to fakt žádnej program za chodu neumí
mirkee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirkee »

Gr8 Vivec píše:
Krimi 2000 píše:U Celeronu M nejde menit nasobic. Spis bych to videl, ze hybe s fsb.
neplácej nesmysli jak by prosimtě mohl hejbat s FSB???
no hybat s FSB za chodu vie napriklad ClockGen, SpeedFan, MSI CoreCenter, RMClock atd....
Krimi 2000
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krimi 2000 »

mirkee píše:
Gr8 Vivec píše: neplácej nesmysli jak by prosimtě mohl hejbat s FSB???
no hybat s FSB za chodu vie napriklad ClockGen, SpeedFan, MSI CoreCenter, RMClock atd....
Presne tak. Protoze hybat nasobicem proste nejde, mel jsem v desktopu Celeron-m. :wink:
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

já neřikám že hejbat s FSB nejde!!! to smozřejmě jde ale nemůžeš menit děličku pamětí proto se moc dolů s frekvencí nedostaneš=> téměř žádná úspora baterky
jiná situace nastává pokud jak píšeš zvedáš FBS na desktopu a máš dobrý ramky, ale myslim že to neni přemětem týhle diskuze
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“