Widli apli pod Linuxem

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
MadMaxII
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Widli apli pod Linuxem

Příspěvek od MadMaxII »

Zajimalo by me jak je to s plnou funkcnosti ohledne widlich aplikaci(vc. her) pod jednotlivymi Linux distribucemi, popr. jestli jsou zdarma nebo kolik stojej(ty balicky na umozneni widlich apli), spis takovej prehled a srchnuti...

Predem omluva TomV, ale jsou tu mraky info(uz jsem proklikal aspon 10 osmistrankovejch threadu) a tohle ma zkusenej clovek popsany za 2min, moc by mi to usetrilo praci a predem THX....
s.754 AMD64 2800+@2457MHz(11397 sandra2004), SOLTEK SL-K8AN2E-GR, 2*512DDR550 Mushkin(4202mb/s sandra2004), SATA NCQ 160GB Seagate, GF6800@380/813(10450b 3d03), pak uz jen LCD Benq FP931(obrazovka samsung, 16ms), LG4163B, SDR 1412T.
NeMeM9aA
Začátečník
Začátečník

Re: Widli apli pod Linuxem

Příspěvek od NeMeM9aA »

Nejsem zkuseny, takze nevim jestli moje odpoved bude dostatecna :)

1)Vetsina win aplikaci ma svoji GNU/GPL alternativu v linuxu
2) wine - umoznuje beh nativnich win aplikaci pod linuxem. Neco beha, neco castecne, neco vubec. Seznam je na jejich ofic strance (www.winehq.com)
3) komercni klony wine - winex (directX hry) a cross over pro office (ale kdo by pouzival MS office, kdyz mame OO?)

a ty hry - http://www.linux-gamers.net - UT, DOOM, Quake, ET, RTCW - nativne pod linuxem.
nativne pod linuxem ted bezi i Dungeon Master a to i vcetne chaos strikes back!!!!
HL, HL2, CS a steam obecbe by melo bezet pod wine primadne CVScenega, ale me se to nepovedlo rozbehat ( rozbehal to zde nekdo? )

Edit: TeamSpeak taky beha nativne pod linuxem, ventrilo zatim ne, ale pod wine by to melo jit rozbehat (nezkousel jsem)
Drom
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Widli apli pod Linuxem

Příspěvek od Drom »

NeMeM9aA píše:Nejsem zkuseny, takze nevim jestli moje odpoved bude dostatecna :)

1)Vetsina win aplikaci ma svoji GNU/GPL alternativu v linuxu
2) wine - umoznuje beh nativnich win aplikaci pod linuxem. Neco beha, neco castecne, neco vubec. Seznam je na jejich ofic strance (www.winehq.com)
3) komercni klony wine - winex (directX hry) a cross over pro office (ale kdo by pouzival MS office, kdyz mame OO?)

a ty hry - http://www.linux-gamers.net - UT, DOOM, Quake, ET, RTCW - nativne pod linuxem.
nativne pod linuxem ted bezi i Dungeon Master a to i vcetne chaos strikes back!!!!
HL, HL2, CS a steam obecbe by melo bezet pod wine primadne CVScenega, ale me se to nepovedlo rozbehat ( rozbehal to zde nekdo? )

Edit: TeamSpeak taky beha nativne pod linuxem, ventrilo zatim ne, ale pod wine by to melo jit rozbehat (nezkousel jsem)
crossover pro office umi vic veci nez jen MS-Office, tusim IE, Acrobat... hledej :)

Jinak hry - DOS:
dosemu, DosBox, wine

hry windows:
wine, wineZ, mozna crossover office, nativne z nejmenovanych treba DOOM3, Quake3, spousta klonu her --> www.happypenguin.org, www.linuxgames.com, games.linux.sk, www.linuxgames.ru

http://www.linuxos.sk/index2.php?id=hry
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“