voltmod 9800 pro tužkou :-)

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Bongo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

voltmod 9800 pro tužkou :-)

Příspěvek od Bongo »

co se týče voltmodů tak sem naprostá lama, dokonce i na procáku a ramkách mám defaultní napětí :-) ale tohle http://www.doomedpc.com/drupal-4.5.2/?q=node/23 mě docela dostalo :-) co vy na to?
nedávno sem si koupil Zalman VF700 AlCu s vidinou docela slušnýho taktování, jenže sem zkončil někde na "s trochou štěstí" 400 mhz tak si řikám, že by mi těch pár tahů tužkou docela bodlo :-)
opravdu nejsem žádnej kutil ale tohle bych snad zvládnul :-) ten Zalman by to snad na takovejch 1,8-1,9 V uchladit moh, ne? :-)
EGRES
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EGRES »

byt tebou to nerobim... mam na karte silencer, ktory je urcite ucinnejsi ako ten chladic co spominas a ten silencer to stiha len tak tak.... ked chces taktovat, nesetri na chladici a kup si celomedenu verziu... s tou sa uz da volaco vymyslat
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje :P alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Musim nesouhlasit s tvrzenim o chladidici.Zalman jasne AC valcuje
.
Bongo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bongo »

...a taky pokud vim tak mezi AlCu a Cu verzema neni nijak propastnej rozdíl co se týče teploty GPU...

ale byl bych docela rád kdyby mi někdo odpověděl na tu otázku :-)
viděl sem voltmody Radeonů 9800 pro, ale to se tam cosi pájelo, do toho bych nešel :-) ale pár tahů tužkou to mě láká, jenže nevim jak moc to je spolehlivý, co se týče takovýhleho modu (tužkou) tak sem našel jenom tuhle jednu stránku, s tim pájením toho sou hromady, tak prostě myslim, jako jestli je to s tou tužkou důvěryhodný... a taky mě napadá, jestli se mi ta vrstvička grafitu časem neofouká (mám TT soprano :-) - je tam pěknej průvan :-) ) tak jestli by třeba nebylo lepši ji přelapit lepenkou nebo tak něco :-)
no a taky jestli to ten Zalman zvládne, myslim že by snad měl, ale jestli má někdo s něčim takovýmhle zkušenosti...
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Ja zkousel pencil vmod na 6600GT a tam to slo v pohode,tuzkou jsem premostil jeden odpor a podle vrstvy tuhy se dalo +- nastavovat napeti.Funguje to,ale nestalo mi to za to.Misto 590 to slo nekam k 630 a to pri 1.6 v 3D.Teploty se zalmanem sice v burnu do 60°C ale proste kvuli zivotnosti jsem to smazal
.
Bongo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bongo »

Holda29 píše:Ja zkousel pencil vmod na 6600GT a tam to slo v pohode,tuzkou jsem premostil jeden odpor a podle vrstvy tuhy se dalo +- nastavovat napeti.Funguje to,ale nestalo mi to za to.Misto 590 to slo nekam k 630 a to pri 1.6 v 3D.Teploty se zalmanem sice v burnu do 60°C ale proste kvuli zivotnosti jsem to smazal
hmmm, a nevíš jak na zjišťování teplot na tom mým Radeonu? čidlo nemá :-( a 60°C neni zas tak moc, ne? pokud vim tak pro grafárny neni problém i 80°C :-)
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Mopc to neni,vydrzi i teploty pres 100°C ,ale proc ji trapit kvuli par fps navic?Jinak jestli tam cidlo nemas tak to nerozchodis,ale mozny ze tam je a je vypnuty v biosu, bohuzel v ATI se tolik nevyznam
.
Bongo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bongo »

Holda29 píše:Mopc to neni,vydrzi i teploty pres 100°C ,ale proc ji trapit kvuli par fps navic?Jinak jestli tam cidlo nemas tak to nerozchodis,ale mozny ze tam je a je vypnuty v biosu, bohuzel v ATI se tolik nevyznam
no umřít by měla až někdy u 125°C, 100°C to je tak jako že to bude nějakou dobu fungovat a pak konec :-) ale těch 80 by mělo bejt no problem :-)

čidlo nemám ani deaktivováný, už sem se v tom hrabal dost a vim to :-( a dalo by se nějaký "měření" :-) udělat třeba tak, že bych si šáhnul na PCB z druhý strany kde neni chladič někam do míst kde je jádro a pak odhadem pálí-nepálí? :-)
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

mno +- slo,ale presny to nebude :D
.
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“