Problem s ADSL od CT

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Problem s ADSL od CT

Příspěvek od EfineSS »

Vcera se me to stalo poprve, a to ze jsem se nemohl pripojit k internetu, pripojeni vyslo az na nekolikaty pokus, dneska rano to bylo OK, ale kdyz jsem zapnul PC ted odpoledne, zase se to nechtelo pripojit, hodilo to pokazde jinou chybu, pripojeni se vydarilo taky az po nekolika pokusech.. Nemate s tim nekdo taky problem? Pripojeni mam 256/64 IE HIT, pripojuju se prez USB modem Sagem F@st 840.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Kirk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kirk »

Mám to samé připojení, taky od CT. Jediné co pozoruju je, že občas spojení "vypadne". Tak cca. jednou či 2x za měsíc a to zhruba na 30 minut. Tak 3x týdně pozoruju výpadek v řádu sekund, ale to je spíš modemem (když se nepoužívá, tak se uspí a pak chvilu ztrvá, než o5 naváže spojení).

Ale jinak sem spokojený. Modem mám SMC 7904 nebo něco podobného (číslo si nepamatuju).

Jde o to, že ty tam používáš USB modem a ten je mnohdy nespolehlivý. Doporučuju vypůjčit si někde externí síťový RJ45 modem. Tak bych to řešil já. Nebo provést Update FirmWare modemu a stáhnout nové ovladače na USB ADSL modem ze stránek.

Pokud toto nepomůže, pak bych hodil reklamačku na CT.
Kirk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kirk »

jo... ještě bych nainstaloval nejnovější ovladače USB rozhraní na desce (pokud jsou dostupné).
Taky može být problém ve Splitru, ale vždy měnit a testovat pouze jednu součástku. Jinak nezjístíš, čim to bylo.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Ovladace k USB mam snad ty nejnovejsi (mel by byt obsazeny v nForce driverech), zkusli jsem jine ovladace k modemu, tak uvidim jestli se to zlepsi..

//edit: Firmware k tomu modemu jsem nikde nenasel, ani na strankach vyrobce.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

koukej jestli modem detekuje ADSL signal na lince - fyzicky
je to bud videt na kontrolkach nebo v nejakym ovladacim rozhrani
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
delta4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delta4 »

mas nejspise mas vadny spliter ??
3400 64bit 2x 1024 na 500MHz MB za tim sunka ale? NX6600GT HDD 250x2 SATA LITEON 1673 s x1 LG GSA 4167B x2
CZ je Policejni uřednicky stat pravní system je nestaven jen pro zlodeje podvodniky a lháře !!!!!!!!!!!!!!!
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

delta4 píše:mas nejspise mas vadny spliter ??
tomu teda moc nevěřím, ještě jsem neviděl splitter co by byl funkční a najednou se jen tak "sám od sebe" pokazil, nemá se tam co pokazit
LeV
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LeV »

pavel.minarik píše:
delta4 píše:mas nejspise mas vadny spliter ??
tomu teda moc nevěřím, ještě jsem neviděl splitter co by byl funkční a najednou se jen tak "sám od sebe" pokazil, nemá se tam co pokazit
mě ho jednou pěkně odčoudila bouřka, bohužel to odnesl i modem 3com officeconnect :(
PC1>Core2Duo 6600, DFI 975X/G, DDRII Geil 2048/800 CL4, Sapphire X1950XTX, HDD> Hitachi 250GB SATA2 + Seagatei 250GB SATA, LCD Samsung 20" 204Ts
PC2>ACER Ferrari 4006WLMi, Turion ML40, DDR 1024MB, ATI R X700/128, HDD 120GB, DVD RW, 15.4" 1680x1050 display
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

LeV píše:mě ho jednou pěkně odčoudila bouřka, bohužel to odnesl i modem 3com officeconnect :(
to tak většinou bývá, a taky to pak smrdí jako spálený, tj. bývá to poznat na první pohled (počuch)
marcos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marcos »

no tak ten modem jsem měl kdysi taky ten Sagem a dělal mi to taky...myslim že to je spíš problém Telecomu,ale jak kdy..mně vždycky pomohl restart PC a pak už net naskočil hned...ale asi po půl roce používání se to srovnalo a už mi to nikdy neudělalo tak nevim no...
MTB:GIGABYTE Z97X-Gaming 3, Intel Z97, 1x PCIe x16, DDR3 3200, SATA III RAID, USB 3.0, VGA, DVI, HDMI, Killer GLAN, 8ch audio, ATX, sc1150; Procesor:Intel Core i5-4460 Quad-Core, 3.20GHz (84W);HDD 1:Intel 530 240GB SSD;HDD 2:WD Caviar Green 2000GB SATA II;HDD3:WD Caviar Green 2000GB, SATAII;Blu-Ray:LG BH10LS30-LRB;Operační paměť:4x4GB DDR3 Kingston 1600Mhz, Dualchannel;Skříň:Fractal Design Define R4 Black Pearl - Window;Zdroj:Fortron Aurum S 500;OS:Microsoft Windows 10 Pro
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Jednoho dne jsem zapnul pocitac a modem se proste odmital pripojit, hlasilo to "Modem nebo jine zarizeni pro pripojeni ohlasilo chybu", byl jsem z toho fakt uz zoufalej, zkousel jsem preinstalovavat ovladace, kontroloval jsem kabely atd.. myslel jsem ze je po modemu, ale najednou z niceho nic po urcite dobe jsem se pripojil, nedokazu si to vysvetlit.. Potom jsem zmenil neco v nastaveni modemu a od te doby jsem nemel zadny problem s pripojenim, musim to zaklepat. Jakmile budou penize, asi se poohlidnu po nejakym ethernetovym modemu..
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

to EfineSS: můžu potvrdit, USB modemy se občas chovají velmi haluzově a znovu musím opakovat svoje doporučení: vyhněte se USB modemům širokým obloukem
berrez
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od berrez »

já jsem měl doma od CT na zkušební dobu pčipojení 262/64 s modemem Sagem. když jsem se připojil tak mi po chvíli přestali načítat stránky. I když jsem se odpojil a znovu připojil. Až třeba druhý den mi načetli ale po chvíli zase nic. Tak jsem ho vrátil
Berrez
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“