100% vytížení CPU
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- quel
- Nováček

-
100% vytížení CPU
Když spustim jakoukoliv náročnější aplikaci (DC++,BSplayer,kopírování vetšího souboru) CPU vyleze hodně nahoru, někdy až na 100% a PC se začne sekat.Stejně tak nabíhání WinXP trvá hrozně dlouho.
Dřív všechno chodilo v pohodě(tak 2 roky).Windowsy naběhly hned a takový DC++ se drželo na 3%.Problém nastal z ničehož nic,jednou jsem zapnul PC a všechno trvalo hrozně dlouho.Už jsem několikrát formátoval,což nepomohlo.
Teplota CPU se drží do 40 stupnu,Prime test taky v pohodě.
Nevíte někdo,kde je chyba nebo spíš jak zjistit kde je chyba? díky
Dřív všechno chodilo v pohodě(tak 2 roky).Windowsy naběhly hned a takový DC++ se drželo na 3%.Problém nastal z ničehož nic,jednou jsem zapnul PC a všechno trvalo hrozně dlouho.Už jsem několikrát formátoval,což nepomohlo.
Teplota CPU se drží do 40 stupnu,Prime test taky v pohodě.
Nevíte někdo,kde je chyba nebo spíš jak zjistit kde je chyba? díky
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
- Wiruz
- Pokročilý

no reset cmos by tomu snad mel pomoct, co mas za sestavu??
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- quel
- Nováček

-
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- quel
- Nováček

-
Dělá to i když je vyplý DC++,třeba při kopírování většího souboru,antivir,hry...cokoliv náročnějšího.Dřív jsem v pohodě stahoval přes DC,kopíroval soubor a ještě koukal na film.Teď ani náhodou.Lord píše:me se to u DC++ stava taky se nediv)
kdyz ho vypnes dela to taky?
reset CMOS je na desce. Jakou mas?
MB Soltek SL-75,DDR400,ATA133
- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- sniperSR
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
About topic
Mno ja som mal tiez taky problem .... a bol to nakoniec cerv ci trojan uz nepamatam... Konkretne sa mi to stavalo tiez s DC++ alebo pri filmoch ci ked som pouzival Nero.
Ma to tiez sralo tak som si dal skontrolovat cely compl hlbkovov analizou pomocou NOD32. Ten ho ale nevedel odstranit tak som si musel najst na nete postup ako ho odstranit
.. nasiel som ho v registrocha surovo vymazal 
Teraz to uz facha zase cv pohode ako predtim
Ma to tiez sralo tak som si dal skontrolovat cely compl hlbkovov analizou pomocou NOD32. Ten ho ale nevedel odstranit tak som si musel najst na nete postup ako ho odstranit
Teraz to uz facha zase cv pohode ako predtim
----- > pitva ukaze co mi bolo <-----
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
Re: About topic
To urcite nebude jeho problem, si preinstaloval windows.....(btw jak si to preinstaloval? jen si tam hodil CD a znovu nainstaloval? nebo si naformatoval disk?!)sniperSR píše:Mno ja som mal tiez taky problem .... a bol to nakoniec cerv ci trojan uz nepamatam...
Ehm vymazat CMOS znamena "reset BIOSU" asi tak nejak a dela se to pres jumpery u baterky najdes to v manualu - btw podle me staci v biosu nastavit default setings
disk ti bezi v PIO rezimu nebo v UDMA???
- quel
- Nováček

-
- Vacil
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Disk bezi v PIO????? a mas nastaveny UDMA jestli je povoleny? to se mi stavalo taky na desce KT4V, a vyresil sem to tak, ze sem odinstaloval ovladace na radic, 2x reset (chtelo to..
) a pak mi to zase bezelo v UDMA 5
Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-