PC sestava do herny do 10 000Kč (bez dph)

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

M@RO
Nováček
Nováček

PC sestava do herny do 10 000Kč (bez dph)

Příspěvek od M@RO »

Než se mi začnete smát, tak bych Vám chtěl říci, že si nedělám iluze o tom, že za 10 000Kč pořídím super výkonné dělo :-) PC sestava by měla vyhovovat běžným hrám (které se paří v hernách po cele ČR). Pro představu s nejnovějších je to Call od Duty, Far Cry, HL2. Starší pak AOE II, Warcraft III, CS 1.6...

Jde mi hlavně o kombinaci CPU+CHIPSET+GRAFIKA+RAM+HDD (stačí i 20 GB 7200rpm)

Nepotřebuji disketovku, CD/DVD mechaniky apod.

Prostě hledám nejlepší poměr cena/výkon hlavně pro hry...

M@RO

P.S. Nepište zbytečné připomínky, pouze k věci. Děkuji
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

deska: DFI nF4x Infinity (s754, nF4 4x, PCI-Ex16, DDR, 5.1ch, L, S, R)
cpu: AMD Sempron 2800+BOX (1.60GHz, s754, 800MHz HT, 256kB)
ram: DDR 512MB, PC400MHz, A-Data
hdd: tady se moc nevyplatí kupovat nový disky- cena za 40GB je 1400,-! což je fakt moc a v herně je velkej disk k ničemu takže tady je to dost složitý
gk:HIS RX800GT 128 (128MB/256bit, PCI-Ex16, TV, DVI)
case: EC s 400W zdrojem

na obchodě cca 10 900,- bez daně ale s novym diskem, níž herní sestava moc srazit nepůjde, ta X800GT je sice jen s obyš DDR ale i tak si myslim že bude +- jako 6600GT která je ale dražší

možná pokud bys fakt chtěl ušetřit tak tam dát 6600 a trochu je přetočit
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: PC sestava do herny do 10 000Kč (bez dph)

Příspěvek od Digitaldoom »

M@RO píše:...
já tě chápu ale přece jenom 10t je málo co když teď přijdou nové hry ? COD2, AoE3 atd ...

Pokud to myslíš oprvadu vážně tak to budeš muset posatvit na

Sempron64 2800+ s939
DFI nf4 infinity s754
512MB A-DATA
80GB SATAII Hitachi
6600GT nebo x800GT
EC5412

každopádně řeknu ti narovinu že k tobě bych pařit nešel !!! jenom tahle sestava by mě od návštěvy tvého podniku vyloženě odradila ...

myslím že rozumným minimem je dnes jako nový PC do herny:

AMD 64 3200+ tray s939(4300,-)
DFI Infinity NF4U s939(3000,-)
2x512MB 400Mhz A-DATA (2x1340,-)
HISx800GT 256MB 256bit (4900,-)
Forton 350W ... (1000,-)
nějaká case .... (1000,-)
80GB SATAII Hitachi (1500,-)

suma sumarum: 18 380,- s DPH bez DPH cca 15 000,-

nezapomeň na lepší myš na Geniusu taky nehraju :lol: :oops:
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Re: PC sestava do herny do 10 000Kč (bez dph)

Příspěvek od Mirkana »

Digitaldoom píše:
M@RO píše:...
já tě chápu ale přece jenom 10t je málo co když teď přijdou nové hry ? COD2, AoE3 atd ...

Pokud to myslíš oprvadu vážně tak to budeš muset posatvit na

Sempron64 2800+ s939
DFI nf4 infinity s754
512MB A-DATA
80GB SATAII Hitachi
6600GT nebo x800GT
EC5412

každopádně řeknu ti narovinu že k tobě bych pařit nešel !!! jenom tahle sestava by mě od návštěvy tvého podniku vyloženě odradila ...

myslím že rozumným minimem je dnes jako nový PC do herny:

AMD 64 3200+ tray s939(4300,-)
DFI Infinity NF4U s939(3000,-)
2x512MB 400Mhz A-DATA (2x1340,-)
HISx800GT 256MB 256bit (4900,-)
Forton 350W ... (1000,-)
nějaká case .... (1000,-)
80GB SATAII Hitachi (1500,-)

suma sumarum: 18 380,- s DPH bez DPH cca 15 000,-

nezapomeň na lepší myš na Geniusu taky nehraju :lol: :oops:

souhlasím s Digitaldoom ma fakt pravdu je to o penězích radši pošetři a kup něco už at ti to maka
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

no nevim ale když jdu do herny tak mě snad nemusí zajímat co je v poči za HW, stačí když všechno pojede na přijatelný úrovni
a imho 8 počů x 10k je docela dost peněz
a s tou myší má DD pravdu
hry který se hrajou pojedou na těch sempronech v pohodě, CoD, ET, AoEII, CS, ...
a imho CoD2 by na tý sestavě co DD navrh taky nešlapalo v klidu :razz:
mandor
Nováček
Nováček

Příspěvek od mandor »

Ja taky souhlasim s DD.Myslim ze budoucnost je v bf2 v cod2 a takovych vecech 8) ktere jsou hooodne narocne :x takze bych kopil spis to co navrhuje DD jako 2 sestavu.Ale i Gr8 Vivec ma pravdu ze vetsinou v herne citim mys a ne procesor.A taky chapu finance :oops: Takze se rozhodni ty jestli budes chtit, aby si lidi zahrali i novejsi hry.
acer timelineX 5820TG
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no já do herny občas zavítám a když to nejde přiajtelně alespoň na střední detaily tak tam nezůstávám (ještě jsem nenašel hernu (v ČR) kde by mi cokoli chodilo lépe než u mě doma :) ) takže mám jiné nároky ... samozřejmě pokud se bavíme o turnajíh v cs1.6 to zvládne i podprůměrná sestava ... ale pokud někdo zakládá PC hernu a nakupuje do PC musí myslet i na hry co se budou hrát co nevidět a tam záleží sakra na CPU ... sempron díky své malé catche je bohužel dost limitní pro nové hry taktéž 128bit karta je málo a 512MB ram ? to je základ pro samotný OS ... dokonce jsem zjistil že AoE3 je s 1GB ram při velikém počtu jednotek na mapě dost zásekové ... přišel čas instalovat 2GB Ram jako standart ...

ale zpět k PC sestavě do herny ... PC za 10t je pro hraní opravdu málo spíše mi to připomíná sestavu i-kavárny :oops: takže já myslim že investice 15t na stroj není od věci ... chápu je to dost peněz ale teď si představ že AoE3,CoD2,UT3,Q4 ... jsou buď vydané nebo brzy budou a do heren se dostanou co nevidět budeš kvůly nim upradovat opět ? Vycházím z toho že v PC herně hrajem nové pecky a na stroji kde na nenižší detaily se ta hra sotva hýbe to z pohledu zákazníka asi nebude ono ...

BTW: monitory doporučuji pár trinitron 21tek (daj se sehnat skoro nový třeba www.monitory.tk) stejné (i do stejné firmy) se používají pro velké turnaje apod ...
Poplik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

omg

Příspěvek od Poplik »

co tady delate vlny ze byste tam nesli, ta sestava je v pohode, stacila by i gf6600 ja hraju battlefielda 2 na 5700le v klidu a ty hry co se hrajou v hernach jdou v pohode na horsich. Btw mys za 1000 neni pro lamky takze klidek :)
WEEEEEEEEEEE!!
Poplik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

sestava

Příspěvek od Poplik »

takze moje doporuceni, ceny nevim ale melo by to bejt kolem 10k:
deska- urcite cipset nforce4-4x treba MSI
procik- klidne nejlevnejsi sempron do s754, treba 64bitovej, jak zbydou prachy
karta- geforce 6600 by mela stacit
disk-jak rikali kluci, byl by lepsi nekde v bazaru nebo tak, urcite nejlevnejsi co sezenes
pameti-na vic nez 512 asi nebude takze tak, doporucuju A-data, nejsou o moc drazzsi
case- dle libosti, pro klid v dusi 350w ale stacil by i 300w
mechaniky- nevim jestli sou potreba ale cetl sem tvuj predchozi thred a rikal si neco o vypalovani, tak nevim, to je na tobe
jestli sem na neco zapomnel tak dopisu
ovsem jak do toho nacpes monitor a spol. nevim, treba ti daj mnozstevni slevu
WEEEEEEEEEEE!!
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

kup hlavne co nejlepsi gpu a 1GB ramek!!! mysku kup treba mx310(u mawy stoji asi 500)
M@RO
Nováček
Nováček

Příspěvek od M@RO »

Děkuji všem za užitečné rady. Dost jste mi pomohli. Počítal jsem, že mě jeden PC v herně vyjde na cca 15 000Kč i s monitorem a OS.

Další věc co musím koupit jsou Licence na hry a nějaké hry. Ze začátku bych chtěl Counter strike 1.6, Need For Speed Underground 2 a Call of Duty... Jinak jaké jsou nejhranější (nejoblibenější) hry v hernách??? Poradí mi někdo. Díky moc chlapi!!!
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

M@RO píše:Děkuji všem za užitečné rady. Dost jste mi pomohli. Počítal jsem, že mě jeden PC v herně vyjde na cca 15 000Kč i s monitorem a OS.

Další věc co musím koupit jsou Licence na hry a nějaké hry. Ze začátku bych chtěl Counter strike 1.6, Need For Speed Underground 2 a Call of Duty... Jinak jaké jsou nejhranější (nejoblibenější) hry v hernách??? Poradí mi někdo. Díky moc chlapi!!!
15t s OS a monitorem ? no to bude teda stroj :( nezlob se na mě to je i-kavárna :lol: :oops:

no oblíběné jsou CS,CoS,W3,Starcraft,UT2003 ... :)
co tady delate vlny ze byste tam nesli, ta sestava je v pohode, stacila by i gf6600 ja hraju battlefielda 2 na 5700le v klidu a ty hry co se hrajou v hernach jdou v pohode na horsich. Btw mys za 1000 neni pro lamky takze klidek
je hrát a hrát ... uplně si dokážu představit jak ti to chodí ...sekjada low detaily a zážitek ze hry 0 ... zahraj si to někdy na highend kartě a pochopíš že na 5700LE neharješ ale pouštíš ;)
takze moje doporuceni, ceny nevim ale melo by to bejt kolem 10k:
deska- urcite cipset nforce4-4x treba MSI
procik- klidne nejlevnejsi sempron do s754, treba 64bitovej, jak zbydou prachy
karta- geforce 6600 by mela stacit
disk-jak rikali kluci, byl by lepsi nekde v bazaru nebo tak, urcite nejlevnejsi co sezenes
pameti-na vic nez 512 asi nebude takze tak, doporucuju A-data, nejsou o moc drazzsi
case- dle libosti, pro klid v dusi 350w ale stacil by i 300w
mechaniky- nevim jestli sou potreba ale cetl sem tvuj predchozi thred a rikal si neco o vypalovani, tak nevim, to je na tobe
jestli sem na neco zapomnel tak dopisu
ovsem jak do toho nacpes monitor a spol. nevim, treba ti daj mnozstevni slevu
koukám další odborník ? nebo posthunter ? když radíte sakra přemýšlejte a raďte tak aby to byla rada a ne další pitomost...

NF4x určitě ... co taky jiného ?! a MSI ve stávající situaci určitě ne ... o DFI Nf4 infinity s754 se nelze přít jednoznačně nejlepší deska za skvělou cenu ... MSI

CPU jinej než 64b ? proč ? když 32 a 64bit verze stojí stejně :wink: ... 2800+ sempron64 s754 je do s754 nejlepší koupě vzhledem k poměru cena-výkon ... ošem do herní sestavy je to poněkud málo ... taktovat v Pc herně ? snad ne...

6600 by měla stačit ... ale ne na hraní pro které bude PC primárně určen ...

512MB na hraní ? no to je setsakramensky málo ...

case doporučovat 300 nebo 350W koukám další odborník ... protože určitě nemá namysli 350W Forotna za 1000,- že ?! 300 nebo 350W EC to ti ten zkrat způsobim hned ať to neprotahujeme ... mysli trochu na bezpečí zákazníků a investice ... minimem do PC j EC 5412 s 400W zdrojem stojí 1000,- s DPH ... minimem pro ekonomicky a bezpečně myslícího člověka je350W Forton za 1000,- s DPH

jinak OS a Monitory jsem zvědav jak se vejdeš do 5000,- :) dá se ... viz ty 21CRT co sem uvedl víše ...

BTW: a co hry ? :)
Poplik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ne tak zhurta

Příspěvek od Poplik »

jenom odpovidam jenom na otazku a ta znela pocitac do 10 tisic takze klidek. Tohle je pocitac celkem v pohode, kdyz se natakti tak neni problem, jen tech 512 ramky je urcite malo ale kdyz nejsou penize tak nejsou. Zdroj mi prijde v pohode nevim co porad plasite. BTW ten battlefield mi jede na 1024*728 detaily neco low a neco medium a necuka to. Zejtra mi prijde novej komp takze vyskousim tvou hypotezu :)
Naposledy upravil(a) Poplik dne ned 16. říj 2005, 13:38, celkem upraveno 1 x.
WEEEEEEEEEEE!!
Poplik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

výkon

Příspěvek od Poplik »

btw byl si nekdy v herne? Videl bys ze sou tam mnohem horsi sestavy nejvetsi herna v cr - pg cyber cafe v praze 5 andel ma athlony 3000+, geforce 6600gt a 512 ram takze tyhle kompy sou porad dost dobry
WEEEEEEEEEEE!!
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Re: výkon

Příspěvek od Mirkana »

Poplik píše:btw byl si nekdy v herne? Videl bys ze sou tam mnohem horsi sestavy nejvetsi herna v cr - pg cyber cafe v praze 5 andel ma athlony 3000+, geforce 6600gt a 512 ram takze tyhle kompy sou porad dost dobry
to nevím jestli to jsou kompy dost dobry takovej pruměr bych řekl 8)
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

1. Předpokládám, že M@RO otvírá novou hernu - a do začátku ta první sestava bohatě stačí. Když se bude dařit, proč neupgradovat?
2. Ale 21" CRT? Trochu moc mega, nemyslíš(v některých hernách jsou dokonce jen 15" a vydělávají :wink: )?
3. Grafika si myslím bohatě stačí x800GT(O)
4. Nějaká multi-licence na OS určitě s výhodným poplatkem je.
5. M@RO: hodně štěstí 8)
Obrázek
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Smeli píše: 2. Ale 21" CRT? Trochu moc mega, nemyslíš(v některých hernách jsou dokonce jen 15" a vydělávají :wink: )?
)
špičkový CRT21 za 4700,- -5000,- je mega ? .... uvažuj ;)
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

Mám doma 17" CRT, zabere dost místa... když si představím, že by tam měl mít alespoň 10 21" CRT... dejme tomu 19" :oops:
Obrázek
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Smeli píše:Mám doma 17" CRT, zabere dost místa... když si představím, že by tam měl mít alespoň 10 21" CRT... dejme tomu 19" :oops:
já mám doma právě tu 21 a zas tak velký to neni ... je to těžký (bude se to hůř krást) ale má to špica obaz :)
Perfect_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Perfect_ »

Já bych byl taky pro ty 21ky monitory. Už vidím ten rozhovor:
A: Už si byl v té nové herně?
B: Nene, jaký tam maj pc?
A: To nevím, ale maj tam 21 palců velký monitory.
B: Tyjo, tak tam co nejdřív zajdu :).
8-)
pc i5, etc.
ntb i5, etc.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“