Sestava vs zdroj...

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Nitram
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Sestava vs zdroj...

Příspěvek od Nitram »

Zdar chci kupovat sestavu:Amd 64 3200+,2x kingmax 433MHz,DFI LP NForce 3 Ultra-D...Tak a ted co uz mám a co tam jeste dam do te seastavy dam:HDD:200GBSeagate+80GB(mozna jeste nevim) dale,GeForce MSI 6600 Diamond, DVD-RW + asi 2-3 vetracky.Grafiku mam taktlou na COre:560 a Memory:1120MHz,Procesor chci taky taktovat koupim si na ten CPU TT Big Typhonn..A ted dotaz jakej zdroj na tuto sestavu kdyz chci taktovat????Pokud mozno tak do 1000Kc ale muze byt mirne drazsi hlavne chci kvalitu..Dekuji za odpovedi...

Jestli to je spatna sekce preradte to...nevim kam bych to mnel jinam dat... :?
JakubL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JakubL »

Třeba Chieftec 410W - je levnej a dobrej.
Athlon 64 3000+ Venice 1,8@2,2GHz, DFI LANPartyUT NF4 Ultra-D, DDR 512MB PC 433 CL2.5 KINGMAX (2x), Asus N6600 TOP 128MB (400/900@580/1209), Samsung SpinPoint P Series SP2004C - 200GB NCQ SATA II, Fortron 350W, DVD ROM Toshiba
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

nebo LC 6550 550W, i když ten chief je asi lepš, já mám ten LC a jsem docela spokojenej, hlavně je dokonale tiche, ventilátor v něm jde na 5V a uchladí to i při max zátěži
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

Gr8 Vivec píše:nebo LC 6550 550W, i když ten chief je asi lepš, já mám ten LC a jsem docela spokojenej, hlavně je dokonale tiche, ventilátor v něm jde na 5V a uchladí to i při max zátěži
souhlasím mám taky LC 550W rev.2 a jsem spokojenej ticho + vykon :)
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

LC se ale zdaleka nevyrovná tomu Chieftecovi ;)
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Prakticky cokoli od Chieftecu, Fortronu, LCPower nad 400W. Taky můžeš zvolit nějaký tišší Chill, ale zde bych potom koupil model nad 450W. Pokud vyžaduješ vyšší kvalitu, tak se zdaleka vyhni zančkám jako CY a EC.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Fifi píše:Prakticky cokoli od Chieftecu, Fortronu, LCPower nad 400W. Taky můžeš zvolit nějaký tišší Chill, ale zde bych potom koupil model nad 450W. Pokud vyžaduješ vyšší kvalitu, tak se zdaleka vyhni zančkám jako CY a EC.
mno tak chiil bych nedoporučil vůbec ... LC power s vytkami forton je zase příliš drahej a nejlepší volbou poměrem cena-kvalita je onen Chieftec 410W ... PS: tichý jsou víceméně všechny stejně všechny mají 120větrák :)
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Digitaldoom píše:mno tak chiil bych nedoporučil vůbec...
PS: tichý jsou víceméně všechny stejně všechny mají 120větrák :)
Ano tiché jsou všechny, to je pravda. Souhlasím, že Chieftec má nejlepší poměr cena výkon. Chill je opravdu velmi tichý zdroj. Pokud chceš optimalizovat pc z hlediska hlučnosti a nemáš na pasivně chlazený zdroj, tak je to dobrá volba. btw, Chill má 140mm ventilátor na 700/1000rpm.
Nitram
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nitram »

tak jsem se rozhodl ze si asi koupim toho Chieftecka 410W kdyz rikate ze mi na tuto sestavu staci...o tichost mi moc nejde.Jde jen o to jestli to utahne i kdyz budu taktovat...
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Nitram píše:tak jsem se rozhodl ze si asi koupim toho Chieftecka 410W kdyz rikate ze mi na tuto sestavu staci...o tichost mi moc nejde.Jde jen o to jestli to utahne i kdyz budu taktovat...
jj chieftec utáhne všechno suprově má zdaleka nejlepší hodnoty na větvích při zatžení jak Lc,forton a chill ... jinak 410W chieftec utáhne vše pokud tam nedáš opravdu výkonou sestavu s 2x7800gtx
Nitram
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nitram »

2digitaldoom:nedam ale rad bych dal.. :-D
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“