Problém s REPRO - prskání

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
sensus
Nováček
Nováček

Problém s REPRO - prskání

Příspěvek od sensus »

Pořídil jsem si REPRO GENIUS SP-HF5.1 Life Sound,sub.+ 5x satelit 3000W P.M.P.O. Byl bych hodně spokojený, ale má to celkem zásadní problém: v předních a hlavně zadních bedýnkách se průběžně ozve prsknutí. Kdyby to bylo tak 1x za hodinu, ale ono to je průměrně 1x za 5minut (někdy po 3minutách, jindy po 7minutách, jednou slabší lupnutí, ale někdy i dosti hlasité prsknutí). Pokud odpojím 5.1, tzn. nechám zapojené do el. a propojené bedny mezi sebou, tak se nic neděje, ale v okamžiku připojení kabelů 5.1 (nemusím zapojovat ani do zvukovky) to občas prskne. Kde by mohl být problém?
JendaLinda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JendaLinda »

Neruší ti to nějaký spotřebič? Můj homemade zesilovač praská, když se zapíná nebo vypíná lednička.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
Cpk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s REPRO - prskání

Příspěvek od Cpk »

sensus píše:Pořídil jsem si REPRO GENIUS SP-HF5.1 Life Sound,sub.+ 5x satelit 3000W P.M.P.O. Byl bych hodně spokojený, ale má to celkem zásadní problém: v předních a hlavně zadních bedýnkách se průběžně ozve prsknutí. Kdyby to bylo tak 1x za hodinu, ale ono to je průměrně 1x za 5minut (někdy po 3minutách, jindy po 7minutách, jednou slabší lupnutí, ale někdy i dosti hlasité prsknutí). Pokud odpojím 5.1, tzn. nechám zapojené do el. a propojené bedny mezi sebou, tak se nic neděje, ale v okamžiku připojení kabelů 5.1 (nemusím zapojovat ani do zvukovky) to občas prskne. Kde by mohl být problém?
mozno je nieco s džekami,..nejake wadne alebo poskodene....ked to nebude tym spotrebicem...
sensus
Nováček
Nováček

k prskání i další nepříjemnosti

Příspěvek od sensus »

Je mozny spousta veci, ale fakt je divny, ze kdyz odpojim 5.1, tak to neprska. Pred chvilkou jsem chytal nejake morseove vysilani (panelak pred nami .. cca. 80m .. ma na strese velkou antenu a manik co tam bydli obcas vysila). Zda se, ze tyto bedny nejsou moc dobre odrušeny a každé malé prcnutí to pěkně rozchvěje. Dokonce během dne mi do beden leze radiove vysilani, ale to je spis slyset jen uchem u beden. Do 14ti dnů mohu bedny vrátit bez udání důvodu a dostanu peníze, ale když si pořídím jiné nemám stejně jistotu, že to nebude dělat. Ach jo to je pech :(

Bydlet v 7mém (posledním) patře je v tomto případě velké mínus.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

tyhle bych ale vymenil...
mejla
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

¨re

Příspěvek od mejla »

Ja mam ten samy problem,ale s creativy DTT 2200,jenze nevim,jestli je to jen elektrinou nebo uz maji doslouzeno. Mam je otestovane zatim jen v jednom rusivem pokoji. Zjistil sem,ze velky lupanec dela lednicka/mrazak. Bydlim na kolejich,takze to pripisuji nekvalitnimu rozvodu el. Dneska sem se prestehoval na jinej pokoj,ale na stejnym patre,takze navecer dam kompika dohromady a dam vedet. Kazdopadne me pomohlo koupit prepetovou ochranu,sice to prska dal,ale rozhodne mene nez predtim. Pomohlo to i kamosovi,co bydlel o patro vys,presne nademnou.
JendaLinda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JendaLinda »

Pokud to praská jenom, když je připojen audiokabel, tak to vypadá na vadný (nestíněný) kabel.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
sensus
Nováček
Nováček

asi uz vim ci to nakonec bude

Příspěvek od sensus »

Tak nejakou dobu mam klid od ruseni a v repro zatim morseovku ani radio neni slyset. Prskani pretrvava, ale asi uz vim v cem bude hlavni problem. Zapojil jsem si u PC lampicku a pri zapnuti nebo vypnuti mi v repro hlasite pskne, takze jak uz tady bylo receno .. bude do v el. siti a zkusim tu prepetovou ocharnu. Ted hledam jakou zvolit, ale asi koupim toto: Belkin Přepěťová ochrana 230V,4-zásuvky,2m,Retail

diky vsem za help a nazory na vec ;)
mejlik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od mejlik »

Ja pouzivam SURGE ARREST,jedna z nej,stala me litr,zkus pogooglovat,treba ji zlevnily,hlavne se mi libi,ze davaj/davali dozivotni zaruku na spotrebice,ktery si na ni mel zapojeny

//http://www.levnapc.cz/PRO-141153-1-4-27 ... Style.html
Barton 2500@3200+(11*210)@1,675 (Aquaca 0308wpbw)watercooled by Galaxi,Epox 8RDA3+ (r. 2.1),Kingston 512+2x256 A-Data,MSI 6600GT VIVO watercooled by Erty,2xBaracudaIV 80Gb,LG 4160 +/-RW fw. 1.42,sitovka 100Mb,Audigy 2@A2 ZS,Creative DTT 2200,EIZO F56 17",Leadtek WinFast 2000XP Expert, Win XP SP2+experimentovani s SuSe 9.2
sensus
Nováček
Nováček

prepetovka nepomohla

Příspěvek od sensus »

Tak trochu osvezim tento pokec. Pokud by se to nekomu nekdy hodilo. :) Poridil jsem si prepetovou ochranu a nepomohla a nepomohla. Ach jo .. to je pech a na prdel. Soupnu to ke znamemu, kterty ma ty zname drevene GENIUS. Teste se kombinace jeho a meho. Pomalu vse speje k tomu, ze budu reklamovat. :(
mejla
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od mejla »

Tak ja se taky pripojim, me se to prestehovani na jinej pokoj vyplatilo,zadny lupance,praskani,... Je to asi holt starejma rozvodama.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“