Formatovanie HDD vo WinXP
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Carrif
- Začátečník

Formatovanie HDD vo WinXP
Mam taky problem, mam disk rozdeleny na 2 casti- jedna je na NTFS a tu druhu chcem dat na FAT32, len neviem ako, lebo formatovanie vo WinXP ponuka len NTFS format, existuje daky program na formatovanie?
Dakujem
Dakujem
- sh
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Formatovanie HDD vo WinXP
Partition Magic napriklad , ten umi vseCarrif píše:Mam taky problem, mam disk rozdeleny na 2 casti- jedna je na NTFS a tu druhu chcem dat na FAT32, len neviem ako, lebo formatovanie vo WinXP ponuka len NTFS format, existuje daky program na formatovanie?
Dakujem
- zombux
- Odborník PCT

- sh
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- zombux
- Odborník PCT

pokud bude mít FAT32 tak se mu to opravdu pos... a bude ten DOS potřebovat, pokud bude mít NTFS tak tam to riziko není tak velkýsh píše:aby kdyz se mu to pos... tak se moh dostat na disk pres DOSzombux píše:jen si uvědom že FAT32 na NTFS lze převýst bez ztráty dat, ale naopak to nejde, jen tak že ten oddíl úplně odstraníš a vytvoříš novej. btw, na co FAT32?
ignorelist: kremrole a dezoláti
- sh
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
me taky ne ale jednou se mi to stalo , recovery neslo a musel jsem formatovat disk kvuli XP , takze vsechny data byli v prdeli , protoze jsem nemel moznost kde pripojit disk na NTFS a musel jsem hned delatzombux píše:pokud bude mít FAT32 tak se mu to opravdu pos... a bude ten DOS potřebovat, pokud bude mít NTFS tak tam to riziko není tak velkýsh píše: aby kdyz se mu to pos... tak se moh dostat na disk pres DOSjá bych se na to vybod, nenapadá mě rozumnej důvod proč někam dneska cpát FAT32
- Helstik
- Začátečník

Cest.Nejprve musis naformatovat disk do FAT32 jestli se s tim bavis ve SPRAVCI DISKU.Kdyz das nejdrive NTFS a dalsi oddil chces do FATU tak te to nepusti.Takze nejdrive naformatuj prvni oddil do FAT32 a dalsi uz muzes treba NTFS.
A jeste jedna poznamka-kdyby si chtel ulozit soubor treba image DVD coz ma 4G tak si u FAT32 neskrtnes!!!!Max zvladne do 4G myslim
A jeste jedna poznamka-kdyby si chtel ulozit soubor treba image DVD coz ma 4G tak si u FAT32 neskrtnes!!!!Max zvladne do 4G myslim
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
- pipp
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
docela by me zajimalo, jaks prisel na to s tim rizikem?zombux píše:pokud bude mít FAT32 tak se mu to opravdu pos... a bude ten DOS potřebovat, pokud bude mít NTFS tak tam to riziko není tak velkýsh píše: aby kdyz se mu to pos... tak se moh dostat na disk pres DOSjá bych se na to vybod, nenapadá mě rozumnej důvod proč někam dneska cpát FAT32
Deneb : AMD AthlonXP-M 2600+ @ 2.3 GHz | Abit KV7 | Hynix 512 MB 400 MHz DDR CL2 | Zalman 7000B-AlCu | Samsung SpinPoint SP2004C 200 GB 7200 rpm SATA-II | Sapphire Radeon 9600Pro Advantage 128MB | LiteOn SOHW-1693S | Plextor PlexWriter 4824A | Creative Sound Blaster Audigy | VIA Rhine II 10/100Mb | AOpen H600A | Chieftec 360W | iiyama HM704UTc