Quake 4

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Sentenced - sdilim tve hodnoceni Q4 - proste super rezba :twisted: :twisted: :twisted:

Zaver prestrelenej? Hmmm, ja si setril raketky a hlavniho bose jsem udolal bez jedineho ubrani zdravicka ci stitu, cize jake prestrelene? (Obtiznost medium) :lol:
Bossik byl snadnej. Horsi to bylo ze pak se zacali objevovat "kamaradi" z tech teleportu, cize se to chtelo nechat vysoupnout na vrchni plosinu, par (tak 20+) jich postrilet az se clovek dostane do stavu, kdy ona pater Nexusu vyvolava jen 1 protivnika, toho nechat pobihat nekde dole neskodne pod sebou (je treba si vybrat protivnika co nelita ani neni moc silny :wink: ) a v teto situaci blasterem sejmout stit patere (jeho konexi na zdroj energie) nahore + ty dva opravujici roboty a nez prijedou novi a opravi stit, tak poslat 2 vystrely z "temne hmoty" a zase si v klidu prepnout na blaster, 4x zopakovat a neni co resit :)

Je to spis snadne nez masakr.

Me osobne se nejvice libil souboj s railgunem v te dlouhe chodbe pred koncem s bednami a "kamarady" :razz: Delal jsem to nadsene asi 10x, nez me ani jedinkrat neskrabli :twisted: :twisted: :twisted:
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Railgun je vůbec dost efektní a tu chodbu si taky pamatuju :)

Docela me potešily ty hlášky mariňáků, kdyz na ne človek klikne :)
Jeden z kvalitních levelů byl ten, kde se poprvý objeví ty letající baby - začatek je jen v polotmě a kolegové to tam svetlama pekne prohledavaj. Ta grafika na tom míste byla super.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

kaimaster
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaimaster »

Už aby vyšel datadisk
Jinak multiplayer je skoro stejný avšak stejně dobrý, takže se rozhodně bude hrat, CSko je taky porad stejny a hraje se. Uz aby byly nejaky cesky servery :roll: [/b]
Naposledy upravil(a) kaimaster dne pon 14. lis 2005, 20:03, celkem upraveno 1 x.
AMD Athlon 64 X2 4400+, 2GB DDR2, NVIDIA GeForce 8600GT 256MB, 320 GB HDD, atd.....
Lukmas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lukmas »

zajimalo by me proc mi q4 jde hur nez fear .... :o
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Lukmas píše:zajimalo by me proc mi q4 jde hur nez fear .... :o
Musel by si napsat trochu víc než jen tuhle větu - sestavu atd. Q4 rozhodne neni tak nechutně rozežranej na HW jako Fear. Běží na slabším HW a vypadá líp...
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Tak jsem to právě dohrál... :) I přes to, že to je Doom3 trochu jinak, je to mnohem lepší hra, než Doom (imho :)). Považuju to za druhej pokus id Softu s D3 enginem a myslím, že napodruhé to vyšlo. Nelíbí se mi, že je to celkem krátký a šíleně lineární, ale co naděláme... :) Jako pokus o vzkříšení legendárního Quaka 2 se to docela povedlo... btw...řekl jsem Quake 2 ?? Sakra, kde mám tu instalačku ?? :) Jdu si ho (dvojku) přehrát po dvacátý prvý... :) :roll:

//Edit : co se týče technický náročnosti, tak moje 6800 GT @ Ultra mi to spočítá v 1280x1024 4xAA 8x AF na High detaily naprosto plynule. Až jsem čuměl (běží to rychlejc, jak Doom). Půlku hry jsem odehrál dokonce na Ultra detaily, což grafika počítala taky s přehledem, ale nestačila mi RAMka (1 GB) a furt to někde cucalo textury z disku (mezi dveřma, při změně zbraní, atd...). Tak jsem shodil na High a byl klid...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Taky dohráno a je to mazec :D
Jenom mě ser* že mi to nejde po Hamachi :sad: ping mám pořád 999 :evil:
Ale konec se mi líbil 8)
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

2TomV: Jj, linearní to bylo nechutně, ale u takovy hry to asi neni na škodu.
Ohledně náročnosti na HW - mě to přislo mírně náročnější než DIII, ale opravdu jen trošičku :-) Na X850XT PE to proste jede na high totalne v pohode, co víc si přát...

Q4 bude další FPS, kterou dohraju několikrát. Stejně jako HL2, Far Cry atd.
Naposledy upravil(a) Sentenced dne úte 15. lis 2005, 10:04, celkem upraveno 1 x.

TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Sentenced píše:Q4 bude další FPS, kterou dohraju několikrát.
Ani se neptej, kolikrát jsem dohrál Quaka 2 na všechny obtížnosti... :) Q4 mě chytnul už jen proto, že oživuje původní příběh z Q2, tj. válka mezi lidmi a Stroggy, což jsem prostě musel dohrát, abych měl srovnání... :) Q2 má imho lepší leveldesign, je tam víc nápadů. Tady mi chvílemi připadá, že designéři už nevěděli coby, tak tam šoupli nějakou bezednou díru ve stylu StarWars, nebo prosklenej sloup s kdysi lidským torzem, atp... Dneska se hraje na realističnost víc, než v dobách Q2, proto dneska působí přehršel místností nejasného významu poněkud zvláštně (teda na mně). Nicméně nejvíc ze všech se mi líbil ten level jak jsi psal - jak se tam poprvý objevily ty lítající ženský... ta jeho první část až do nahození systému, ta neměla chybu. :)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Souhlas :-)

Q2 bohužel nevlastnim, takze ted uz srovnání neudělám... Snažim se nehrat totalne stary hry, abych si je v paměti uchoval jako ty "krasny, hratelný a technicky bezvadně zpracovaný hry"..
Nekolik levelů v Q4 mi přišlo jako remake starych levelů z Q2 - aspon co jsem si vybavoval, už je to pár let. Hlavne urovně, kde se "zpracovávaj" lidi atd.

Jinak jeste ke zpracování - nektery nechutnosti jsou v Q4 dovedeny k dokonalosti, o střeva a mozky neni nouze - to je jen taková techncká např. pro Dr. Evila, kterej tohle vyžaduje :) Jedna ta animačka s marinakem a useklou půlkou hlavy byla dost hustá.

Levelu Waste Processing Facility už chybí k dokonalosti jen nejakej Akcelerátor Smradu (tm), protože graficky tam ty nechutny rozpadající se těla ztvarnili dokonale... Ty kopice vnitřností mi před nedělním obědem na chuti nepřidaly. :roll:

Joe-cz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Joe-cz »

Cose tyka narocnosti tak to rozjetu na Hight quality 1024/768 vyple stiny, special effects a AA a spomali se to jen kdyz vlezu nekam poprve a musi se to nacist a nebo kdyz na me utoci vic protivniku naraz. Moje sestava je 3000+sempron (socket A) 512MB ram a geforce 5600.
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Joe-cz píše:Cose tyka narocnosti tak to rozjetu na Hight quality 1024/768 vyple stiny, special effects a AA a spomali se to jen kdyz vlezu nekam poprve a musi se to nacist a nebo kdyz na me utoci vic protivniku naraz. Moje sestava je 3000+sempron (socket A) 512MB ram a geforce 5600.
Což je prakticky nehratelný....dej si medium a bude to (snad) běhat v pohodě...
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
Dr.Evil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dr.Evil »

Sentenced píše:Jinak jeste ke zpracování - nektery nechutnosti jsou v Q4 dovedeny k dokonalosti, o střeva a mozky neni nouze - to je jen taková technická např. pro Dr. Evila, kterej tohle vyžaduje :) Jedna ta animačka s marinakem a useklou půlkou hlavy byla dost hustá.
:oops: sem zvrhlej, ale jenom ve hrach, jinak vedu sporadanej zivot... ja se ted venoval FEAR a CoD2, ale ted uz hraju Q4, sem ted tam jak se chodi v tom dvounohym robotu... Quake je proste Quake a Raven je Raven, takze sem ocekaval dobre spracovany lidsky utrpeni... me uz nadchlo jenom to intro jak je zaber na toho marinaka co pluje vesmirem a pak se otoci a chyby mu nohy a pul hlavy... :) naposledy sem cumel na chlapka v tom asimilacnim zarizeni jak ma pekne otevreny bricho... proste pastva pro oci (neva ze maji hranaty hlavy, hlavne kdyz je na co koukat).

Ted uz by mohli udelat SoF3 na D3 enginu a poradne predelat a vylepsit ten jejich Ravenovskej Ghoul engine co se zabyva realnym zranenim... za Johna Mullinse bych zase rozseval spravedlnost po svete...
Naposledy upravil(a) Dr.Evil dne úte 15. lis 2005, 11:58, celkem upraveno 1 x.
CASE Fractal Design Define R5 PSU Seasonic M12II-620 Evo-620W MB ASUS TUF GAMING B550-PLUS CPU AMD Ryzen 7 3700X RAM 32GB HyperX Fury Black (2x16GB) DDR4 3200 VGA GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER GAMING OC SSD System ADATA XPG SX8200 PRO, M.2-1TB SSD1 Crucial MX100-256GB SSD2 Crucial MX200-500GB HDD WD Caviar Blue EX-1TB MONITOR Dell Alienware AW3418DW 34" SPEAKERS Logitech Z200 MOUSE ASUS Echelon KEYBOARD ASUS Cerberus Arctic HEADSET Kingston HyperX Cloud II OS Windows 10
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

2 sent : jj, Strogg Medical Facility je opravdu zdařilý remake... :) Akorát tam na můj vkus bylo málo různých drtičů a šrotovaček na lidi... v tomhle Q2 vede... ten je měl i interaktivní. :) Zmáčkneš čudl, človíčka to naporcuje, přijede další nešťastník a čudlík je zase připravenej k použití... :-D

Jinak, některé scény z Dooma si neodpustili... :) Třeba přeběhnutí stínu po zdi a k tomu patřičný zvukový efekt, nebo jak ti na začátku toho našeho oblíbenýho levelu spadne před xichtem to torzo, taky s patřičným zvukovým doprovodem... To jsem si musel loadnout a prohlídnout ještě jednou... :) Docela dobře to tu dokresluje atmosféru, naopak v takovým Doomovi by mě to asi malinko připosralo... :)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Jj, opět souhlas :-) Interaktivní instantní lidský drtičky tady bohužel nejsou .. Je fakt, ze použili pár znamych momentů z DIII, ale bylo to v rozumny míře a hlavne - NIKDO nevyskakoval "odnikud" zpoza hl. hrdiny. To potěší. Hodne se mi líbilo využití stínů, to delá tenhle engine kvalitním at si kdo chce (i já dříve :oops: ) co chce říká.

Človek vejde do místnosti, vidí stín jak kráva, myslí si co to na nej nečeká a on tam jen obyčejnej vojáček akorat chytře postavenej, no já se lek.

Když uz je tu vychvalena grafika tak nemůžu nepochvalit i zvuky, ostatne jako v Q2 - to je dokonalost. At uz ve vysílačce (pořád neco mele, krásně to dokresluje atmosferu - dnes to beru jako samozřejmost, dříve to bylo z říše snů) a nebo i z ruznych vysílačů po levelech. I samotny hlašky Stroggů jsou vyborny, ty hlasy jsou snad z jiný planety :)

Dr.Evil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dr.Evil »

Neprijde vam to intro jak vystrizeny z Vetrelcu? To jak leti nabrouseni vesmirni namornici nakopat vetrelcum zadek... teda az na ty homing missile.
Me jo.
CASE Fractal Design Define R5 PSU Seasonic M12II-620 Evo-620W MB ASUS TUF GAMING B550-PLUS CPU AMD Ryzen 7 3700X RAM 32GB HyperX Fury Black (2x16GB) DDR4 3200 VGA GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER GAMING OC SSD System ADATA XPG SX8200 PRO, M.2-1TB SSD1 Crucial MX100-256GB SSD2 Crucial MX200-500GB HDD WD Caviar Blue EX-1TB MONITOR Dell Alienware AW3418DW 34" SPEAKERS Logitech Z200 MOUSE ASUS Echelon KEYBOARD ASUS Cerberus Arctic HEADSET Kingston HyperX Cloud II OS Windows 10
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Dr.Evil píše:Neprijde vam to intro jak vystrizeny z Vetrelcu? To jak leti nabrouseni vesmirni namornici nakopat vetrelcum zadek... teda az na ty homing missile.
Me jo.
Možná trochu :)
Ona je tam vůbec všude takova ta hrdinská atmosfera (působí to směšně), ale dobry je že vzdy kdyz nekdo zamachruje, tak umre tou nejhorší smrtí .... jak ve filmu.
Jinak co říkáte na ty vsuvky s robotem, tankem atd ? Celkem slušný. Dlouhý tak akorat, aby to človeka nenudilo. Klasicky FPS pasáže se mi líbily víc.

TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Dr.Evil píše:Neprijde vam to intro jak vystrizeny z Vetrelcu? To jak leti nabrouseni vesmirni namornici nakopat vetrelcum zadek... teda az na ty homing missile.
Me jo.
Ani ne. To intro je jak vystřižený z Hvězdný pěchoty, fakt jak nálet na Klendathu ke konci filmu... :) Ale sedí to naprosto přesně ! Akorát ty modrý hnidy po nich nestřílej obří brouci, ale jenom malí stroggové s velkými děly... :)
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Mě to nepřipomíná žádnej film,ale starýho dobrýho Q2 :twisted: Prostě dokonalý pokračování.
BTW: dokonce sem si Q2 zase pořídil :roll: 8)

//TomV : však já právě marně honím po baráku instalační cédo... :)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Ještě jsem si vzpomněl - výborný bylo to, jak človek jel po tom stroggáckým výrobním pasu a postupne ho předelávali. Celkem humus. A nejlepší bylo, že človek na tom neštastníkovi před sebou videl všechny ty radosti co mu budou dělat (řezání nohou, napichování jehel, uprava lebky.. )

Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“