nastaveni uctu ve win2k3

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
jack68
Začátečník
Začátečník

nastaveni uctu ve win2k3

Příspěvek od jack68 »

Mam na serveru vytvorene skupiny a do skupin pridelene jednotlive uzivatele.Pak kdyz se uzivatel prihlasi na stanici tak mu to automaticky prideli disky(podle prava jak ma nastavene)Prosim jak jeste osetrit(myslim nastavit pro ucet)aby nekteri nemohli na stanicich instalovat,menit registry,naplanovat ukoly po spusteni atd..Kde jim to mam nastavit.
Ted to mam tak ze v profilech mam *.bat soubor ktery jim ty adresare prideluje
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

Já myslím, že nastavit typ uživatele (user, power user, atd.).
Toshiba Satellite
jack68
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jack68 »

pavduf píše:Já myslím, že nastavit typ uživatele (user, power user, atd.).
mam uzivatele a pocitace sluzby active directory tam mam domenu a pod tou domenou jsou tri skupiny a v kazde skupine mam ruzne cleny.Ale jak si to popisoval ty tak jsem tam nic nenasel :(
Ali Hasan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ali Hasan »

Mas vytvorenu domenu ? Najjednoduchsie je vytvorit domenu, povytvarat accounty a pridelit ich do skupin, ktorym nastavis rozne prava. Pokial nemas domenu, teda hlasia sa ako local users, treba ich tiez pozaradovat do skupin a nastavit prava na skupinu.Nevyhoda, je v tom ze takto to musis spravit na kazdom jednom PC, kdezto v domene len na servery. Defaultne, pokila ich das do skupiny "users", tak nemozu instalovat a menit kopec veci, lepsie je vsak vytvorit vlastnu skupinu, dat jej prava ako "users" grupa a potom si to jemne vyladit cez gpedit.msc (group policy editor).
If you can´t make it good, make it look good...

Q6600 @ 3,2GHz (400x8) @ 1,344V+ Noctua NH-U12P @ 600rpm /, Sapphire Radeon HD3870 + Zalman VF-900 Cu, 8GB RAM A-Data Vitesta EE @ 960MHz 5-5-5-18, Gigabyte EP35-DS3R, Raid 0 - 1,5TB (2x750GB/16MB WD7500AAKS), + 640GB WD6400AAKS SATAII/16MB cache, DVD-RW/LiteOn LH-20A1S + DVD-RW/LiteOn LH-20A1P, SB Audigy 2 Platinum EX, SkyStar HD2 + SkyStar 2, Genius HT5.1, LCD 20" 16:10 - FSC S20-1W, Enermax Liberty 500W, Vista x64 Ult.
jack68
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jack68 »

Ali Hasan píše:Mas vytvorenu domenu ? Najjednoduchsie je vytvorit domenu, povytvarat accounty a pridelit ich do skupin, ktorym nastavis rozne prava. Pokial nemas domenu, teda hlasia sa ako local users, treba ich tiez pozaradovat do skupin a nastavit prava na skupinu.Nevyhoda, je v tom ze takto to musis spravit na kazdom jednom PC, kdezto v domene len na servery. Defaultne, pokila ich das do skupiny "users", tak nemozu instalovat a menit kopec veci, lepsie je vsak vytvorit vlastnu skupinu, dat jej prava ako "users" grupa a potom si to jemne vyladit cez gpedit.msc (group policy editor).
Mam vytvorenou domenu tak jednodusi varianta :)
mam to takhle
domena sit a pod domenou slozky computers,users,domaincontroler atd + moje co sem vytvoril oddeleni,ekonomicke,financni(to jsou skupiny)A v kazde skupine jsou uzivatele(a ty maji pridelena pomoci bat skriptu jednotliva prava)jak jim nastavit stanice aby nemohli instalovat atd jsem nenasel jak si psal.Tak jsem zkusil etn prikas gpedit.msc a vyjelo mi editor objektu a muzu to zakazaovat primo v sablony pro spravu? nebo jsem vedle?chci to udelat pro vsechny stanice co tady mame.Psal si ze to staci na serveru ale nechci si to rozhazet kdyz to funguje.ale nevim jak jim zakazat ty instalace atd
jack68
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jack68 »

nasel jsem zalozku sablony pro spravu-system-prihlaseni-a tam je po prihlaseni uzivatele spustit tyto programy a vedle sviti neni nakonfigurovano :( a pritom najemkoliv pc se po startu spusti automaticky avg(to mi nekdo poradil driv jak to delat ale uz jsem to strasne dlouho nedelal tak nevim kde to je)
Ali Hasan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ali Hasan »

V akej skupine mas zadelenych tych uzivatelov? Nemam na mysli teraz tvoje skupiny v AD, koli lepsiemu prehladu, ale polozku "Member Of" na jednotlivych uzivateloch. Instalovat totiz mozu Power Users a Admins. Vyhod ich odtial a daj im clenstvo v groupe "Users".

Este - pokial mas teda domenu, tak prava v nej riadis v "Domain Security Policy"...najdes v Admin Toolsoch.

A Este ma napadlo...ludia na PC sa urcite prihlasuju k domene ? Nehlasia sa len lokalne ?

Q6600 @ 3,2GHz (400x8) @ 1,344V+ Noctua NH-U12P @ 600rpm /, Sapphire Radeon HD3870 + Zalman VF-900 Cu, 8GB RAM A-Data Vitesta EE @ 960MHz 5-5-5-18, Gigabyte EP35-DS3R, Raid 0 - 1,5TB (2x750GB/16MB WD7500AAKS), + 640GB WD6400AAKS SATAII/16MB cache, DVD-RW/LiteOn LH-20A1S + DVD-RW/LiteOn LH-20A1P, SB Audigy 2 Platinum EX, SkyStar HD2 + SkyStar 2, Genius HT5.1, LCD 20" 16:10 - FSC S20-1W, Enermax Liberty 500W, Vista x64 Ult.
jack68
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jack68 »

Ali Hasan píše: A Este ma napadlo...ludia na PC sa urcite prihlasuju k domene ? Nehlasia sa len lokalne ?
jak myslis lokalne?oni kdyz se prihlasi tak jim to ze serveru namapuje adresare podle prav.Ale chci jim zakazat ty instalace :( a ukladani na disk C(lokalni)krome jednoho adresare kde bude pristup.
NAsel jsem na netu program Optim access apres ten to prej jde.jen nevim jestli to nebudou vyhozene prachy
jack68
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jack68 »

nebo jak by jste to resili vy?
Ali Hasan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ali Hasan »

OptimAccess je dobry, testoval som ho u nas vlani. Ale na co ked to ide normalne. Proste instalcie im pojde dovtedy, dokial budu mat admin prava. Nesmu ich mat. Musis tych userov zaradit do groupy kde nebudu mat take prava. To je vsetko.

jack68
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jack68 »

Ali Hasan píše:OptimAccess je dobry, testoval som ho u nas vlani. Ale na co ked to ide normalne. Proste instalcie im pojde dovtedy, dokial budu mat admin prava. Nesmu ich mat. Musis tych userov zaradit do groupy kde nebudu mat take prava. To je vsetko.
ja je prave ve skupinach mam.Ale nevim jak nastavit ty skupiny aby nemohli instalovat atd
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

udela se to uplne jednoduse... Pocitace, u kterejch to chces udelat dej do OU, nad OU si vytvor GPO. V GPO Computer Configuration->Windows Settings->Security Settings->Restricted Groups pridas jmeno lokalni skupiny, kterou chces prenastavit (Administrators, Power Users, Users...), v ni do members pridas bud primo uzivatele, nebo globalni domenovou skupinu... jednoduse vsechno, co chces, aby tam bylo.
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
jack68
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jack68 »

Dony píše:udela se to uplne jednoduse... Pocitace, u kterejch to chces udelat dej do OU, nad OU si vytvor GPO. V GPO Computer Configuration->Windows Settings->Security Settings->Restricted Groups pridas jmeno lokalni skupiny, kterou chces prenastavit (Administrators, Power Users, Users...), v ni do members pridas bud primo uzivatele, nebo globalni domenovou skupinu... jednoduse vsechno, co chces, aby tam bylo.
z tech zkratek jsem trochu mimo ale jinak to jde.Kde to vse nastavit v Active directories??
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

OMG...

OU (Organizational Unit) - organizacni jednotka

GPO (Group Policy Object) - Skupinová politika

Pokud chces spravovat servery a AD, nastuduj si taky trochu teorie, tohle uz nefunguje tak, ze vrazis CD do mechaniky, odklikas parkrat Next a vsechno slape 8-)
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
jack68
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jack68 »

Dony píše:OMG...
OU (Organizational Unit) - organizacni jednotka
GPO (Group Policy Object) - Skupinová politika
Pokud chces spravovat servery a AD, nastuduj si taky trochu teorie, tohle uz nefunguje tak, ze vrazis CD do mechaniky, odklikas parkrat Next a vsechno slape 8-)
omlouvam se.Ja to prave vse zkousim si doma abych neco nepokazil :) My to ve skole mam delane nasledujicim zpusobem.Kdyz se prihlasime poprve na pc(kdokoliv)tak nam po nalogovani vyskoci tabulka kde musime zaskrtnou okynko ze chceme prekopirovat nastaveni.Zkousim jsem nato dojit jak je to delane.ZKusim tvuj zpusob
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“