Radeon X1800 / R520 - články, testy, recenze...

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

no-X píše:X1800XT 512MB za $509 skladem:

http://www.ewiz.com/detail.php?name=AT-1800XT
:shock: ehm a v ČR ? :) za tydle krásný peníze bych se uskromnil abych ji měl :))
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Digitaldoom píše:
no-X píše:X1800XT 512MB za $509 skladem:

http://www.ewiz.com/detail.php?name=AT-1800XT
:shock: ehm a v ČR ? :) za tydle krásný peníze bych se uskromnil abych ji měl :))
brutalni cena na CR nemozna , nez se to propere tema xx VO atd , tak tady mame cenu tak 600$ ale bez D..
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

ATi umožňuje některým výrobcům taktovat X1800XT na 700 / (800)1600MHz
Currently, the standard clock settings for the Radeon X1800 XT are 625MHz for core and 750MHz (1500MHz data rate) for memory. Because ATI is experiencing good yields on the Radeon X1800 XT core, it is allowing boards to be overclocked to 700MHz core and 800MHz memory (1600MHz data rate). In the document, ATI also indicates that standard clock settings are often set at conservative speeds to produce the highest output yield possible.
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2619
Nejlepší moderátor ve výslužbě
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Rozhovor s Guennadi Riguerem z ATi:

http://www.digit-life.com/articles2/vid ... part6.html
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Jestli někdo může za nedostupnost X1800XT, jsou to čeští obchodníci :x
BRiT, B3D píše:Now I'm torn between a $350 X1800XL, the $510 X1800XT, and waiting until the R580 launch. What a tough life...

Newegg has 102 various X1800XT models in stock and 37 All-In-Wonder X1800XLs and NO 512Meg 7800 GTX models.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

no-X píše:Jestli někdo může za nedostupnost X1800XT, jsou to čeští obchodníci :x
BRiT, B3D píše:Now I'm torn between a $350 X1800XL, the $510 X1800XT, and waiting until the R580 launch. What a tough life...

Newegg has 102 various X1800XT models in stock and 37 All-In-Wonder X1800XLs and NO 512Meg 7800 GTX models.
neni pravda :) dnes dorazili varky do CR , napr LEVI a HIS x1800xt 512mb v 5ks (neofiko v 20ks) , 28.11 prijde dalsich 10ks , co se tyce X1800XL tak je trvale skladem mate ji tak do 3 dnu , s 7800GTX je to horsi , ale dostupnost jsem napsal do NV sekce , co se tyce jeste ATI Sapphire X1800 XT 512MB DDR3 PCIe DualDVI VIVO , skladem pristi tyden v poctu 10ks za cenu 13500bez D :wink:

EDIT: nezapomente jsou to VO ceny!!
Naposledy upravil(a) sh dne čtv 24. lis 2005, 20:38, celkem upraveno 1 x.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Že jim to ale trvalo :-)
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

jj dostupnost a počty karet jsou OK ...kdo na ní má a chce ji tak ji dostane :)

jak x1800XL tak x1800XT :)
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Digitaldoom píše:jj dostupnost a počty karet jsou OK ...kdo na ní má a chce ji tak ji dostane :)

jak x1800XL tak x1800XT :)
jj ale cca tyden zpet tomu tak nebylo , to ji meli pouze neofiko dovozci , tenhle tyden se to zvrtlo :wink:
LuBr1CanT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

X1800Xt

Příspěvek od LuBr1CanT »

Ahoj

Tak už jsem také šťastným majitelem X1800XT. Ale jsem trochu v rozpacích. Obraz ve 2D výrazně lepší než s Nvidií 6600Gt kterou jsem měl před tím. Ostrý, barevný živý. V 3D je obraz nádherný, prostě lahůdka. Jen mě zaráží, že si s kartou za 17tis nezahreju např. F.E.A.R v rozlišení 1280x960 detaily na max. bez škubání. Je to tím že mam slabý procesor na tuto grafiku? Nebo začíná nový trend, kašlat na optimalizaci her? Myslel jsem, že když si koupím prakticky nejnabušenější kartu na trhu, tak mi nějaký čas bude stačit na plynulé hraní.

V 3Dmarku 05 udělam se svým strojem viz. popis: 8480b

Jestli je pravda, že vývojáři her už kašlou na optimalizaci pro slabší stroje, tak si budeme moct kupovat každé 3 měsíce nový výkonější hardware. :x
Procesor: E6600 2.4@3.6 C2D, Deska: Asus Strike N680i, Graf. karta: ASUS 8800GTX PCI-ex, Memory: 2*1024MB Corsair Dominator 1146Mhz, HDD: WD Raptor 150 GB S-ATA, Seagate 300GB S-ATA, DVD-RW NEC 4550A, Case: Coolermaster Stacker Tower RC-831 , Zdroj:Enermax Liberty 620W, CRT: 19" IIYAMA HM903DT
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Konkretne pro FEAR je nutno mit pro plynule hrani 2GB RAM, pak postaci i slabsi grafika.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: X1800Xt

Příspěvek od no-X »

LuBr1CanT píše:Ahoj

Tak už jsem také šťastným majitelem X1800XT. Ale jsem trochu v rozpacích. Obraz ve 2D výrazně lepší než s Nvidií 6600Gt kterou jsem měl před tím. Ostrý, barevný živý. V 3D je obraz nádherný, prostě lahůdka. Jen mě zaráží, že si s kartou za 17tis nezahreju např. F.E.A.R v rozlišení 1280x960 detaily na max. bez škubání. Je to tím že mam slabý procesor na tuto grafiku? Nebo začíná nový trend, kašlat na optimalizaci her? Myslel jsem, že když si koupím prakticky nejnabušenější kartu na trhu, tak mi nějaký čas bude stačit na plynulé hraní.

Jestli je pravda, že vývojáři her už kašlou na optimalizaci pro slabší stroje, tak si budeme moct kupovat každé 3 měsíce nový výkonější hardware. :x
Pokud se ti hra poškubává, je to nedostatkem operační paměti. Pokud je nízký framerate, je to grafikou. Ale v tomhle případě mám pro tebe dobrou zprávu, počkej na prosincový catalysty, který opravujou bug s FEARem, čímž dojde k navýšení výkonu o 20-50%. Můžeš to zkusit sám - přejmenuj fear.exe třeba na fea.exe a pokud hra poběží plynuleji, pomůžou ti 5.12 catalysty (nezapomeň potom exáč přejmenovat zpět).
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: X1800Xt

Příspěvek od Stratos »

LuBr1CanT píše:Ahoj

8500bodu je nak malo ne? vesmes vsichni delaj kolem 9000bodů
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Není pravda, docela to lítá - tak od 8300-9100.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

no-X píše:Není pravda, docela to lítá - tak od 8300-9100.
a co to ovlivnuje?
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

To bych taky rád věděl :-( Možná už je to při těhle hodnotách náchylnější na CPU a zbytek systému (nejlepší výsledky jsou na Athlonu FX). Pak trošku přidávají 5.11 drivery. Možná to z části záleží i na verzi 3DMarku...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

no-X píše:To bych taky rád věděl :-( Možná už je to při těhle hodnotách náchylnější na CPU a zbytek systému (nejlepší výsledky jsou na Athlonu FX). Pak trošku přidávají 5.11 drivery. Možná to z části záleží i na verzi 3DMarku...
no ja mam vlstane jadro FX na 2.7Ghz takze bych mel mit tech 9000.
Pristi tyden mi pride Sapphire X1800XT 512MB takze uz se nemuzu dockat :)
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

nenašel někdo něco bližšího o té r580? má vyjít co nevidět a zajímalo by mě jak natom bude ...
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Digitaldoom píše:nenašel někdo něco bližšího o té r580? má vyjít co nevidět a zajímalo by mě jak natom bude ...
Vždyť tu na to máme thread :wink:
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

eh ... sem nějak přehlédl :)

BTW: vydali prej nový ATI 5.12 ( http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight= ) tak jaký jsou uspěchy na x1800kách ?
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“