Výměna grafické karty a další inovace

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
vendelin.v
Nováček
Nováček

Výměna grafické karty a další inovace

Příspěvek od vendelin.v »

Dobrý večer,

velice rád bych se s vámi poradil ohledně výměny grafické karty na mém PC. Mám základní desku ASUS P4S533-MX a na ní grafickou kartu NVIDIA GeForce4 MX 440, 64MB, AGP 8x. Chtěl bych jí nahradit grafickou kartou ATI Saphire Radeon 9800PRO, 256MB.
Je tato výměna možná? Přiznám se, že nejsem v tomto oboru moc zběhlý.
Popřípadě, jaký názor máte na tuto kartu (ATI)?

Díky

//prf.KuBA - Přesunuto z ATi a upraven název threadu.
vasek
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Výměna grafické karty

Příspěvek od prf.KuBA »

Tato výměna možná samozřejmě je a znatelně by jste si výkonem a kvalitou obrazu polepšil. Rozhodně ale dejte přednost levnější verzi osazené 128 MB paměti. Kapacita 256 MB je v této kategorii zbytečně mnoho. Využíváte PC na hry, nebo na práci? Také záleží na ceně...
Naposledy upravil(a) prf.KuBA dne pon 2. led 2006, 22:51, celkem upraveno 1 x.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
vendelin.v
Nováček
Nováček

PC jsem používal jen na práci, ale teď bych si rád zahrál nějakou slušnější hru a zjistil jsem, že moje grafická karta prostě nestačí. Jakou kartu byste mi z tedy těch 128 MB doporučil vy? Mám procesor celeron 2,4GB, 256 MB RAM - plánuji zvýšit na 512MB.
vasek
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

GF4 MX 440 nestačí už hodně dlouho. :) Při koupi nového hardwaru se naskýtá základní otázka, kolik hodláte utratit peněz? S výkonností grafické karty to ale rozhodně nepřehánějte, protože CPU je na hry celkem slabý a karta by nebyla moc efektivně využita. Ve vašem případě bych možná uvažoval spíše o levnější variantě v podobě bazarové kartě řady 9600, která bude také skokem kupředu, zaručí spuštění moderních her a navíc bude znatelně levnější. Jestliže chcete PC na hry, bylo by třeba upgradovat více věcí, než jenom VGA.
Naposledy upravil(a) prf.KuBA dne úte 3. led 2006, 18:57, celkem upraveno 1 x.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
šimi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od šimi »

Je možný že mu ten CPU stačit nebude měl jsem OC na 2.9GHz a k tomu X700Pro a nestačilo to ani náhodou a to jsem přešel z R9200 přínos byl tak max 20% jen jsem měl víc bodů v 3DMarku
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

Pokud to neni celeron D tak bych se spis zameril na komplet upgrade cele sestavy.
0118 999 881 999 119 7253
šimi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od šimi »

Celer D to uričtě nebude tu desku jsem měl a co se pamatuju tak tam Prescott nechodí
vendelin.v
Nováček
Nováček

Budu tedy volit raději slabší kartu(128MB).Pravděpodobně si ji budu vyměňovat sám, je to nějak náročná operace? :D
vasek
šimi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od šimi »

Ne naprosto jednoduchá ... vyndáš starou a pak tam hodíš akorát novou a myslim že u nový budeš muset zapojit přídvaný napájení a je to ale být tebou poohlídnul bych se po lepší CPU nějakej P4 Northwood tohle ti fakt stačit nebude.
vendelin.v
Nováček
Nováček

Díky za tip.
Myslíte že moje základní deska (ASUS P4S533-MX) tenhle CPU zvládne?
Nebo spíš, jak byste inovoval moji sestavu vy? Uvažoval jsem o investici ca 8 - 10 000Kč.

Moje sestava:
ASUS P4S533-MX
P4 Celeron 2,4GHz/128k L2, 400MHz, socket 478
DDR 256Mb PC2700 Kingston CL2,5
NVIDIA GeForce4 MX 440, 64MB, AGP 8x
vasek
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

vendelin.v píše:Díky za tip.
Myslíte že moje základní deska (ASUS P4S533-MX) tenhle CPU zvládne?
Nebo spíš, jak byste inovoval moji sestavu vy? Uvažoval jsem o investici ca 8 - 10 000Kč.

Moje sestava:
ASUS P4S533-MX
P4 Celeron 2,4GHz/128k L2, 400MHz, socket 478
DDR 256Mb PC2700 Kingston CL2,5
NVIDIA GeForce4 MX 440, 64MB, AGP 8x
tahle otazka se spis hodi do sekce PC sestavy , napis moderatorovi viz vyse a pozadej o presun do zminene sekce , cpat ted fakt dost penez do AGP je skoda , zvlast kdyz ten PC je dost starej a malo vykonej
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

šimi píše:Ne naprosto jednoduchá ... vyndáš starou a pak tam hodíš akorát novou a myslim že u nový budeš muset zapojit přídvaný napájení...
Nesmíme zapomenout na výměnu a instalaci ovladačů pro ATi.
danduo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od danduo »

10.000 je pomerne dost penez a da se to pomerne slusne inovovat...

nemel jsem jeste v rukou 9x00,ale mel jsem tu cest hrat na 6x00 na agp a to konkretne 6600gt a 2.4GHz pentium4 northwood a 1gb pameti a slapalo to nadherne...v bf2 jsem mel fps kolem 50 a v call of duty kolem 180....jestli mas 10000 tak bych koupil nejakyho nw p4 kolem 2.6GHz a 6600GT od leadteku
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“