Stisenie a odvibrovanie HDD za rozumnu cenu.

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Tripmag
Nováček
Nováček

Stisenie a odvibrovanie HDD za rozumnu cenu.

Příspěvek od Tripmag »

Potreboval by som poradit nieco na stisenie a hlavne odvibrovanie HDD.
Mam 2x80GB HDD tak za rady ako Silentmaxx alebo Nexus Drive-A-Way vopred dakujem lebo cenovo sa vyrovnaju tomu mojmu HDD :(
Zaujimali by ma skusenosti skorej s niecim ako Nexus DisktWin, SHARKOON HDD Vibe Fixer 2, HDD Silencer Cushion, Chill-Inovation HDD anti vibration kit,.... pripadne aj nejake domace specialitky :)
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Tyhle ty nexusy...si kup pokud máš dost money, jinak udělej domácí řešení.
Já sem třeba vykotlal starou CD-ROM mechaniku a vzal jenom takový účko, střeva sem vyhodil a horní stranu taky...a mezi wobě dvě strany stačí dát nějaký silnější gumy 2mm...takový ty třeba z bundy a tak...ty podle potřeby napni a je to...ale budeš muset chladit...pod to hoď nějakej 6x6 FAN a je to v poho. Bez FANu si dej bacha na přehřejvání :wink:
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
mersa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mersa »

Tak já mám Nexus DiskTwin a naprosto splnil mé očekávání.Pokud chceš eliminovat vibrace a částečně ztišit seekování,tak je to ideální investice.O disku,který měl takový ten dunivý zvuk(od vibrací) teď ani nevím,slyšet je jen mírně při seeku.
Tripmag
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tripmag »

mersa píše:Tak já mám Nexus DiskTwin a naprosto splnil mé očekávání.Pokud chceš eliminovat vibrace a částečně ztišit seekování,tak je to ideální investice.O disku,který měl takový ten dunivý zvuk(od vibrací) teď ani nevím,slyšet je jen mírně při seeku.
Diky za radu asi skusim ten Nexus. Uz od zaciatku ma dost zaujal aj hlavne svojou cenou a spracovanim. Co mas za disk a aku tam mas teplotu?
Ide mi hlavne o odstranenie toho duniveho zvuku co sa siri celo case ale uz to vidim ze ked ho odstranim tak ma zacne stvat seek :)
mersa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mersa »

Mám HDD Samsung SpinPoint 160GB SATA.Ten seek je pořád ještě slyšet i když o hodně se to zlepšilo.Teplota po cca.30 min.formátování vystoupila s Nexusem na cca. 41C.A to před ním nemám žádný větrák.
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

no ja osobne do bedni ktore sa nebudu prenasat, tie disky vesam na gumicky. len odhadnes dlzku, priviazes alebo prilepis obydve strany gumicky bud pod cdromky alebo das disky vedla ceba na stojato do povodneho priestoru pre disky. a ak ho chces aj prenasat, tak priestor okolo visiaceho disku vypln molitanom, ale len take stvorceky, nie po celom, aby sa nehrial. no je to to najlacnejsie co am napadlo a ked sa ten disk nedotyka plechu, tak sa pocutelne znizi hluk, nie uplne ale za tu cenu je vykon vyborny
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

No jasně můžeš to dát na nějakej ten molitan ale počitam že na úkor hluku se to bude zahřivat...Takže chce to nějakej kompromis
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

disky mam dany v 5.25" slotu pomocit obycejne kovove redukce a mezi kostou a redukci a redukcic a diskem mam obyc gumovou podlozku
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
Enigman
Nováček
Nováček

Re: Stisenie a odvibrovanie HDD za rozumnu cenu.

Příspěvek od Enigman »

Nexus DiskTwin mám objednaný již více než měsíc a půl a celkem mi dochází trpělivost. Poohlížím se tedy po nějaké alternativě a narazil jsem teď na zajímavý produkt Sharkoon HDD Vibe-Fixer. Jde v podstatě o plovoucí zavěšení disku pomocí gumiček. Zpracování vypadá dobře. Stojí něco přes 400 Kč. Bohužel jsem nenašel na internetu žádnou recenzi. Nemáte s ním někdo zkušenost?

Jinak disk mám Samsung SP2504C, takže použití nějakého "odvibrovávače" je nevyhnutelné. Už mě z toho dunění bolí hlava.
Enigman
Nováček
Nováček

Re: Stisenie a odvibrovanie HDD za rozumnu cenu.

Příspěvek od Enigman »

Enigman píše:narazil jsem teď na zajímavý produkt Sharkoon HDD Vibe-Fixer.
Jeden detailnější obrázek. Výhodou je i možnost zespoda přidělat ventilátor 80x80 mm.
LGA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LGA »

Chtel bych se zeptat, jak moc disku vadi jeho vlastni vibrace?
xor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xor »

Už mi taky došla trpělivost s tím mým rezonátorem teda skříní (duněla líp něž kdejakej subwoofer). Disk byl v umělohmotných kolejničkách. :devil:

Tak jsem vzal kus šedého molitanu, který se přidává třeba dovnitř krabice s grafickými kartami apod. (aby se neotloukly), dal ho na dno koše na harddisky. Pro jistotu jem do něj vyřízl dvě obdelníkový díry (z toho jedna zhruba pod elektronikou) a plácl na to disk. A najednou ticho. :oha: Vibrace prakticky neexistují, abych slyšel seekování musím se k bedně sehnout.

Po více než hodině defragmentace teplota pomalu vylezla až ke 45 °C :(, přidal jsem otáčky předního větráku a teď se drží na 44 °C, což ujde (na to, že je v plný zátěži).

No ale přesto bych měl jeden dotaz. Neupeču elektroniku? Sice je pod ní aspoň částečně díra, ale stejně...
Naposledy upravil(a) xor dne pon 8. kvě 2006, 01:01, celkem upraveno 2 x.
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

Ta elektronika vydrzi toho by som sa nebal, ta teplota skor vadi mechanickym castiam.
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

ja jsem si u sve 7k250ky zapnul AAM a disk je tichej jak vino... ani ho neslysim pri seekovani.. jedine co me u PC stve je zdroj...je tichej.. ale chtelo by to s nim jeste neco udelat
xor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xor »

david99 píše:Ta elektronika vydrzi toho by som sa nebal, ta teplota skor vadi mechanickym castiam.
OK, doufám, že máš pravdu.
from_CZ píše:ja jsem si u sve 7k250ky zapnul AAM a disk je tichej jak vino...
Já mám AAM taky zaplej (na doporučenou hodnotu 128). Rozdíl při benchmarku v HD Tachu nebo Sandře mezi zapnutým a vypnutým AAM prakticky vůbec nebyl.
amd.21
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od amd.21 »

LGA píše:Chtel bych se zeptat, jak moc disku vadi jeho vlastni vibrace?
minimalne,nebo spis vubec,je na to pripraveny(kazdy disk vydrzi nejakou tu ramu ale jenom do urcite meze)
NZXT H440 White, Intel i7-5820k 4.3GHz @ 1.18V, Noctua NH-C14S, ASUS X99-A, Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4GB) DDR4 2400 CL14, MSI GTX 1060 GAMING X 6G, Samsung SSD 970 Pro 512GB, Crucial M4 250GB, Samsung 840 EVO 250GB, Western Digital Green 3TB, Corsair RM650, Samsung C34F791-WQ
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Ja sem taky pro takovéto pokusy aneb urob si sám. Osobně jsem měl něco podobného a spokojenost.

Jinak k tomu tvému. 45°C je v pohodě. Po defrag. Jinak já ten molitan mám na woblož case - trochu vibrovala. Mrcha jedna :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“