ATX zdroj - jen 23 zapojenym pinu

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
heryś
Začátečník
Začátečník

ATX zdroj - jen 23 zapojenym pinu

Příspěvek od heryś »

Chci se zeptet mám tuto desku, ještě jsem ji nezapojil, protože jsem zjistil že můj zdroj Forton fx500 má na 24piové větvi jen 23 výstupů. Jedem chybí, protože do jedné zdířky vedou dva dráty. Je to normální?

//edit Wilik - presun z s939 desek
Samja
Nováček
Nováček

Příspěvek od Samja »

Mám na zdroji 24-pin konektor, a ten je zapojen správně. Ale nevím, co myslíš tím " a další 3 napájecí konektory? ". Které to jsou?

Podívej se do manuálu na staně 16 máš všechny napájecí konektory vyobrazené.Zapoj všechny ,vyčisti paměť CMOS a zkus to spustit.
AMD 55FXSanDiego@3Ghz,DFI Lan Party nF4Ultra,2x512OCZ3500ELGoldGX (2-2-2-5),SR X800GTO2 (@651/1278),Tagan 480W
Samja
Nováček
Nováček

Příspěvek od Samja »

Ano některé zdroje mají zapojených jen 23 pinů,nemají mínus 5V vývod.
Jen některý hardware používá toto napětí ale pro běžný provoz to není potřeba.
AMD 55FXSanDiego@3Ghz,DFI Lan Party nF4Ultra,2x512OCZ3500ELGoldGX (2-2-2-5),SR X800GTO2 (@651/1278),Tagan 480W
heryś
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od heryś »

Samja píše:Ano některé zdroje mají zapojených jen 23 pinů,nemají mínus 5V vývod.
Jen některý hardware používá toto napětí ale pro běžný provoz to není potřeba.
děkuji přesně to jsem myslel. takže by to mělo být bez problému.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Samja píše:Jen některý hardware používá toto napětí....
Konkrétně třeba MSI K8N SLI a MSI K8N Diamond do data výroby 6/05 k napájení bordového SB Live! 24-bit. (Pozdější revize mají na MB "převodník z "-12V" na "-5V" @ neboli nepotřebují bílý "-5V" kabel .) Nutno podotknout, že -5V kabel neodpovídá specifikaci 24 pinového napájení.... :oops:
Nick
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nick »

Shit píše:
Samja píše:Jen některý hardware používá toto napětí....
Konkrétně třeba MSI K8N SLI a MSI K8N Diamond do data výroby 6/05 k napájení bordového SB Live! 24-bit. (Pozdější revize mají na MB "převodník z "-12V" na "-5V" @ neboli nepotřebují bílý "-5V" kabel .) Nutno podotknout, že -5V kabel neodpovídá specifikaci 24 pinového napájení.... :oops:
\\edit

mam dotaz. deska K8NF9 Ultra od Gigabyte ma ATX konektor na desce a u jeho popisu je napsano i ze pin 20 na konektoru ma -5V
Znamena to ze jej deska potrebuje? Chci koupit Enermax 400W liberty, ktery uz -5V nema
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“