http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 600+6800gsgerimo píše:a kde je ten thread, kde jste to uz resili?
a nauc se hledat
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 600+6800gsgerimo píše:a kde je ten thread, kde jste to uz resili?

karty dostal redaktor v UT , rikal ze je otestuje do konce tydne , tj musi udelat grafy a kecy okolo , takze asi takgerimo píše:Boze, at uz tu jsou ty testy...kdy by meli byt hotovy?? slysel jsem neco o konci tohoto tydne....

X1600 a lepší architektura? Hohoho... ATI s kartou X1600 konečně dostihla technologii, kterou má NVIDIE už rok a půl (plná podpora DirectX 9.0c, tedy včetně SM 3.0), což NVIDIA má už u všech karet GeForce 6.The Edge píše:Já bych šel rozhodně do X1600XT. Současné hry jedou na obou velmi dobře, to že má nějaká karta o 10-20% víc fps je celkem jedno, protože si na obou kartách všechny současné hry zahraješ. A navíc je jasné, že v budoucích hrách, na tom bude lépe x1600xt, protože má lepší a novější architekturu. A za 5000 kč je to podle mě super koupě.

Quake IV, Doom III a UnrealTournament 2004 využívají prakticky jen 1.x shadery. Kdežto X1600 je navržená na hry, který využívají intenzivně pixel shadery 2.0+, kdy převládají aritmeticko-logické oprace nad texturingem.
Pokud hra nedokáže využít pixel shader jednotky X1600, je pro ni X1600 pouze "kartou se čtyřmi pixel pipelines".
co se z toho da pochopit , spis dodam dodatek , vite jaky je rozdil mezi x1900 a g71?v pomeru poctu TMU vs poctu PS , to same plati zde , zatimco dnesni karty pouzivali spise hrubeho vykonu tj TMU jednotek , tak dnesni ATI to maji naopak , dam priklad , treba G71 ma pomer myslim 3:2 (pocet TMU vs PS) , zatimco X1900 snad 1:3 ci , ted uz si nepamatuju kolik ceho majedno doplnění - NV43 (6600) má celkem 16 PSP (dva na pixel pipeline), přičemž primární je sdílený a pokud se provádí operace s texturou, může výpočty provádět jen sekundární. Oba dva navíc i v ideální situaci mohou pracovat jen na jednom pixelu (tzn. max. 8 pixelů najednou). Každý (z obou pixel shaderů NV43 se skládá z primární (hlavní) ALU a mini-ALU. Mini-ALU se používá pro PS1.x operace.
RV530 má 12 rovnocenných plně paralelních pixel shaderů (=každý může pracovat na samostatném pixelu), každý se skládá z hlavní ALU a mini-ALU, která je ale komplexnější než v případě nVidie a zvládá ADD instrukci, takže je docela široce použitelná (PS2.0, 3.0).
Teoreticky jsou na tom NV43 a RV530 docela podobně po stránce teoretického výkonu PS, ale RV530 používá UTDP, takže dokáže zajistit lepší vytížení ALUs a tím i o něco lepší výkon v PS2.0/3.0 při stejné frekvenci. V PS1.x je zase lepší NV43 (díky jejím mini-ALUs).
RV530 má 12 rovnocenných plně paralelních pixel shaderů (=každý může pracovat na samostatném pixelu), každý se skládá z hlavní ALU a mini-ALU, která je ale komplexnější než v případě nVidie a zvládá ADD instrukci, takže je docela široce použitelná (PS2.0, 3.0).
Teoreticky jsou na tom NV43 a RV530 docela podobně po stránce teoretického výkonu PS, ale RV530 používá UTDP, takže dokáže zajistit lepší vytížení ALUs a tím i o něco lepší výkon v PS2.0/3.0 při stejné frekvenci. V PS1.x je zase lepší NV43 (díky jejím mini-ALUs).

Je to už mírně off-topic, ale technologická špička je už 2 roky NVIDIA. Poslední karta, kde ATI konkurovala byl Radeon 9800 (a proto jsem si jej koupil). Následně v highendu 2x6800GT/ULTRA SLI oproti X850, zde NVIDIA vedla skoro 2x (proto jsem si ji koupil), v lowendu pro změnu byla top 6600GT, ATI opět neměla odpověď. Dnes je top 2x7800GTX(-512) (proto jsem si ji koupil), ATI zase nemá odpověď, pokud se potvrdí specifikace 7900GTX, ATU opět utře, a to má NVIDIA v záloze ještě QUAD-SLI, tedy 4x7800GTX-512. Je mi líto, ale ATI hrubě zaostává, a na tom, že "moderní" X1600 karta se sotva dotahuje na koncepčně dva roky starou (ale podporující SM3.0) NVIDIA 6800GS je to vidět nejlépe...gerimo píše:4 RH: opravdu jsi mimo misu...uvidime tech 20% v tech testech co budou...mozna nakonec kvuli tomu zmenime procentualni mereni..
Jinak nejsem zadny ATI fanatik, ale ani nvidia..mel jsem obe karty (GF4Ti4200, ATi x800gt).Jinak se mi zda ale ati korektnejsi vuci zakaznikovi, protoze se mu nesnazi vnutit jen vykon, narozdil od nvidie.(dukazem je snad kazdy tyden novy "optimalizovany" ovladac)

na jednom zahraničním fóru jsem viděl 6800GS ve SLI a po Vmodu...chlazeno vzduchem a ty výsledky byly opravdu zajímavý. V některých hrách 7800GTX smutně pokukovala z povzdálí.Mossad píše:neslo by trebas zaridit nejakej testik?
beznej cechacek ma treba sempron 2800+? vzit ho , hodit ho na tu epoxku s754 SLI a placnout tam 2x6k8GS a pak zkusit rozchoditi X1k6xt? newim ted jak je to s temi x1k6 v tom bezpropojkovem CF jestli je nutno miti desku s ati cipsetem a pokud ano je-li s754, eventuelne udelat ten samy test i na s939, docela by mne zajimalo vliv cpu (s2800+ vs a64 3000+ 754 vs a64 3000+ s939) na stejna dua grafickych karet...

radekhulan píše:Je to už mírně off-topic, ale technologická špička je už 2 roky NVIDIA. Poslední karta, kde ATI konkurovala byl Radeon 9800 (a proto jsem si jej koupil). Následně v highendu 2x6800GT/ULTRA SLI oproti X850, zde NVIDIA vedla skoro 2x (proto jsem si ji koupil), v lowendu pro změnu byla top 6600GT, ATI opět neměla odpověď. Dnes je top 2x7800GTX(-512) (proto jsem si ji koupil), ATI zase nemá odpověď, pokud se potvrdí specifikace 7900GTX, ATU opět utře, a to má NVIDIA v záloze ještě QUAD-SLI, tedy 4x7800GTX-512. Je mi líto, ale ATI hrubě zaostává, a na tom, že "moderní" X1600 karta se sotva dotahuje na koncepčně dva roky starou (ale podporující SM3.0) NVIDIA 6800GS je to vidět nejlépe...gerimo píše:4 RH: opravdu jsi mimo misu...uvidime tech 20% v tech testech co budou...mozna nakonec kvuli tomu zmenime procentualni mereni..
Jinak nejsem zadny ATI fanatik, ale ani nvidia..mel jsem obe karty (GF4Ti4200, ATi x800gt).Jinak se mi zda ale ati korektnejsi vuci zakaznikovi, protoze se mu nesnazi vnutit jen vykon, narozdil od nvidie.(dukazem je snad kazdy tyden novy "optimalizovany" ovladac)