notebook a mrazy

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
canadian
Nováček
Nováček

notebook a mrazy

Příspěvek od canadian »

čau chci se zeptat jak snašej vaše notebooky tyhle mrazy (-10°C) a změnu teploty mezi budovou a venkem.
Vyskytnul se někomu v souvislosti s mrazy nějakej problém na notebooku třeba baterka,displej a tak?
Ja přenáším nt denně, cesta do práce mi trvá asi 1,5 hodiny a notebook zatím v pohodě. Mám Premio 4050N
V manuálu sem bohužel nenašel jaký teploty snese hardware...nevíte někdo aspoň orientační?
//EDIT:
tak jsem ty teploty našel
Pro Premio 4050N jsou operační teploty od 5°C do 35°C
a ve vypnutým stavu -20°C do 60°C
i am Canadian
Chroust
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chroust »

Imho pokud je ten nb vypnutej, tak by to tak hrozny byt nemelo. Staci ho jen nechat pekne zahrat a pak muzes radit. Ja ho nosim taky docela casto, ale mam na nej supr batoh a ten, jak jsem zjistil, drzi perfektne teplo. Cesta mi trva cca 30min a kdyz ho vyndam je stejne teplej/studenej, jako kdyz sem ho balil, takze muzu hned startovat. Ale stejne ho nechavam chvili rozdejchat.
Co se tyce tech teplot tak nemam tuseni kolik by to melo vydrzet :?
Sony VAIO VPCS11X9E
canadian
Nováček
Nováček

Příspěvek od canadian »

taky si chci pořídit nějakou lepší tašku nebo batoh. Používám tu co jsem dostal k nt a ta není zrovna moc kvalitní. Notebook je docela studenej když ho vyndám takže ho nechávám chvilku ohřát...tak 15 minut :?
i am Canadian
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

u tech rozdilu teplot jde o kondenzaci a tepelne namahani...takze nechat "aklimatizovat" a pak pracovat
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

pokud to co pises aplikujes vicekrat dene, tj mraz teplo mraz teplo, tak to dost tezce odnasi baterka... na to si dej fakt bacha a ten ntb z mrazu nech tak 1H stat, jinak kdyz to budes zapinat hned tak pocitej s vydrzi baterky tak pul roku a papa...
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
comm
Nováček
Nováček

Re: notebook a mrazy

Příspěvek od comm »

canadian píše: Pro Premio 4050N jsou operační teploty od 5°C do 35°C
a ve vypnutým stavu -20°C do 60°C
Tech 35°C v zapnutem stavu se mi zda celkem slabota, v lete ho vytahnes na zahradu na slunko a mas hned vic...
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: notebook a mrazy

Příspěvek od sh »

comm píše:Tech 35°C v zapnutem stavu se mi zda celkem slabota, v lete ho vytahnes na zahradu na slunko a mas hned vic...
To jsou doporuceny hodnoty, doporuceny a maximalni je neco jinyho , pro AMD bartony mas taky doporucenou hodnotu od AMD na x-60° ovsem maximum je jinde :wink:
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Butcherson
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Butcherson »

Takova zajimavost..kamarad pouziva ibook G4 bezne ve finsku venku v mrazech a uz ho ma rok a pul a pohoda..baterka ze 6 na 5,ale to je klasika.
Case: Chieftec LCX-01SL-SL-B Cpu: Intel P4 3,4 GHz 800FSB 1MB 775 Motherboard: Abit AG8 915 Grafika: Asus x1950 256MB pci-e HDD: Hitachi 7K250 500GB,Maxtor 250GB Palírna: DVD-RW LG4081B Repro: Genius HT 5.1Cpu Fan: Zalman 7700al/cu System: WinXP SP2 Router: SMC Barricade router 7004VBR Internet: Netbox 10mbit
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Butcherson píše:Takova zajimavost..kamarad pouziva ibook G4 bezne ve finsku venku v mrazech a uz ho ma rok a pul a pohoda..baterka ze 6 na 5,ale to je klasika.
jj jasny :) ale vsimni si taky , ze ntb u nich a u nas jsou jaksi jine :wink: je to jina distribuce, to sami mas s fordem pro IT trh ci u nas..
canadian
Nováček
Nováček

Příspěvek od canadian »

sh píše:pokud to co pises aplikujes vicekrat dene, tj mraz teplo mraz teplo, tak to dost tezce odnasi baterka... na to si dej fakt bacha a ten ntb z mrazu nech tak 1H stat, jinak kdyz to budes zapinat hned tak pocitej s vydrzi baterky tak pul roku a papa...
no jedná se o cestu do práce a z práce domů
jinak s bookem necestuju
v práci ho tak dlouho nechat aklimatizovat nemůžu...musím pracovat :lol:
ale tak 20 minut mu dám :(
doma ho nechávám dýl většinou víc než hodku
i am Canadian
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

no hlavni je jakou mate brasnu, pokud mate kuzi ci neco takoveho tak je to spatny, ntb promrza a kondenazace vody v brasne je celkem znat (samo v malem mnozstvi), ale sami to poznate, ideali jsou takovy ty vystlany brasny a navic to spojit s nejakym kusem textilu , kterym by se ntb obalil (takovej ten savej material) :wink:
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“