Shanim levny kancelarsky notas, rozhoduju se mezi temato dvema. Znacku jsem zvolil asus, cetl jsem nejake fora, a od aceru zrazovalo par lidi.
Asus A3L-5011- celeron 1500mhz, intel extreme 2 grafika - http://www.czechcomputer.cz/product_doc ... 86C4B.html
Asus A6U-5053 - sempron 1800mhz, SiS M760GX grafika http://www.czechcomputer.cz/product_doc ... 21550.html
Ktery procak a ktera grafika je vykonnejsi? Osobne bych asi spise sel do sempronu kvuli vyssi frekvenci.
Jak je to s hlucnosti techto notebooku?
Asus A3L-5011(celeron) nebo Asus A6U-5053(sempron)+hlucnost
Moderátor: Don
- haf
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- spajk
- Začátečník
- mirkee
- Začátečník
Mam notebook s celeronomM a ak ti mam pravdu povedat, kebyze mam kupovat notebook odznova, jednoznacne radsej kupim so Sempronom.
ked porovnas tie dva procaky, co sa tyka vykonu je na tom Sempron 3000+ lepsie ako Celeron M 1,5Ghz.
Sempron 3000+ si dalej na rozdiel od CeleronaM dokaze menit frekvenciu podla zataze, takze ta nebude stvat (comu ver!!! ze by ta sval) stale beziaci ventilator na chladici.
Co sa tyka vydrze an baterie, tak si myslim, ze ak to budes pouzivat na kancelarske aplikacie, bude mat zase navrch Sempron, koli tomu ze si znizi frekvenciu narozdiel od CeleraM.
Co sa tyka tych grafik, tak su obe tak slabe ze ti moze byt absolutne jedno, ktoru budes mat v notase.
To jest moj nazor.
ked porovnas tie dva procaky, co sa tyka vykonu je na tom Sempron 3000+ lepsie ako Celeron M 1,5Ghz.
Sempron 3000+ si dalej na rozdiel od CeleronaM dokaze menit frekvenciu podla zataze, takze ta nebude stvat (comu ver!!! ze by ta sval) stale beziaci ventilator na chladici.
Co sa tyka vydrze an baterie, tak si myslim, ze ak to budes pouzivat na kancelarske aplikacie, bude mat zase navrch Sempron, koli tomu ze si znizi frekvenciu narozdiel od CeleraM.
Co sa tyka tych grafik, tak su obe tak slabe ze ti moze byt absolutne jedno, ktoru budes mat v notase.
To jest moj nazor.
- haf
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Doporucuji velice pred koupi otestovat si notebook - napriklad tim, ze si tam pustite knoppix (linux bootujici z cdcka) a zkusite si tam neco chvili delat.
Po 5-10 minutach testovani treba zjistite, ze Vam notas nevyhovuje - ja jsem takto napriklad zjistil, ze vetracek procesoru se zapina kazde 3 minuty na 30 sekund (i presto ze jsem velice nic nedelal - pouze klikal v menu), takze jsem dany model nevzal.
Po 5-10 minutach testovani treba zjistite, ze Vam notas nevyhovuje - ja jsem takto napriklad zjistil, ze vetracek procesoru se zapina kazde 3 minuty na 30 sekund (i presto ze jsem velice nic nedelal - pouze klikal v menu), takze jsem dany model nevzal.
- vlada83
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
tak pánové myslím že spolu s uživatelem Sh vám k tomu muzem říct nejvíc, páč ja mám celer a on ma sempron, minulý týden sme oba notasy Asus spolu testovali a výsledky si sdělili pres icq, co se týče procesoru, tak opravdu Sempron je nekde jinde a to i pres malou L2 cache, v sandře měl o dost lepsí výsledky...
já mám ale Asus na čipsetu od Ati s asi nejlepší integrovanou grafikou co je, v 3d marku 03 mi dává 1200 bodů
kdežto Sh má Asus A6U se sempronem na tom sisu...grafika tak leda na filmy a kanc věci
ve výsledku teda záleží na co ten notas je jestli opravdu jen do kanclu tak asi celer stačí, pokud si chceš i semtam zahrát hry jako cs, gta2, nfs1, fifa atd. tak ten muj je lepsi kvuli grafice
nejlepsi řešení je mít semprona na čipsetu od Ati ale to má myslim jen HP
p.s. kua chlapi máte stejný obrázky není vám to blbý
já mám ale Asus na čipsetu od Ati s asi nejlepší integrovanou grafikou co je, v 3d marku 03 mi dává 1200 bodů
kdežto Sh má Asus A6U se sempronem na tom sisu...grafika tak leda na filmy a kanc věci
ve výsledku teda záleží na co ten notas je jestli opravdu jen do kanclu tak asi celer stačí, pokud si chceš i semtam zahrát hry jako cs, gta2, nfs1, fifa atd. tak ten muj je lepsi kvuli grafice
nejlepsi řešení je mít semprona na čipsetu od Ati ale to má myslim jen HP
p.s. kua chlapi máte stejný obrázky není vám to blbý
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Lepší se 40krát zeptat, než jednou nevědět
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Lepší se 40krát zeptat, než jednou nevědět
- rOMAN007
- Nováček
Muzu povrdit co rika Vlada83 pac to delal se mnou
zatim to vypada:
kdo nechce parit zadny hry tak sempron
kdo obcas nejakou jo tak celer
Praktycky testy snad jeste nejaky vyvedem .. az vyresim muj malej problem
zatim to vypada:
kdo nechce parit zadny hry tak sempron
kdo obcas nejakou jo tak celer
Praktycky testy snad jeste nejaky vyvedem .. az vyresim muj malej problem
---------------------------------------------------
MB Epox 8RDA3+ , XP 2600,
NB Asus A6U B0028
MB Epox 8RDA3+ , XP 2600,
NB Asus A6U B0028
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
no A3L neber, to je fakt skoda, jedna se o defakto nejhorsi serii asusu, tzv total lowend.. zatimco A6U vychazi puvodne z A6R (jeste drive M6R ), A3L se delal v 17tkovy , 19tckovy a 21kovy rade a co se tyce kvality nic moc jednek celer nema speedsteb tj jede furt na max a jednak kvalita zpracovani je o trochu nizsi nez u A6, byt tebou jdu A6 v pripade nutnosti vydrze ci tichosti (CPU MSR ideal) ci A6R v pripade mensich prenostu a vydrze (celer + x300)
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k