par dotazu na Prescotta

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Daneel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

par dotazu na Prescotta

Příspěvek od Daneel »

zdravim vas, mel bych nekolik dotazu.

sestava> P IV, 3,4GHz Prescott, 1GB RAM, 120GB Seagate, nVidia FX5900, PCIe, deska Gigabyte. mam to sestavene od Impactu, 1 rok stare..

pominu nyni ze PC je pri narocnejsich operacich velmi hlucne, coz je ostatne moje chyba a o to mi ted nejde.

1. vec je ze uvnitr musi byt snad tuna prachu. potoze nemuzu otevrit case kvuli zaruce a vycstit(a PC me zivi, momentalne na tom nejsem financne nejlepe). Zkousel jsem jen tak ehm vysavacem vysat vsechny ty otvurky, zdirky atd zvenku a POMOHLO to velmi (tedy pochopitelne jen pri normalnim uziti jako browser atd.) ale aspon neco. btw. teplota CPU je 73% (v BIOSu). Mam nejakou moznost zadat po dodavateli servis v podobe vycisteni PC?

2/ seka se mys. obcas, cca 2 vteriny, totez mi kdysi delal Celeron a skoncilo to vymenou desky

3/ z nejakyho duvodu mi CPU jede na plnej vykon i pri snadnych operacich, priklad za vsechny je obycejny Mario, co tu hraje pritelkyne.
Pripadam si jak na letisti, nerikam u nejaky sofistikovany hry, ale tohle?
Totez to dela napr. u nekterych flash aplikaci. Zkousel jsem vymenit browser (IE za Operu), v Opere uz se to neseka ale CPU zas jede naplno.
(tohle me stve uplne nejvic)

predesilam ze neumim stavet PC nebo tak, jednak na to nemam cas a jednak jsem trosku pako na tyhle veci. Este tak zvladnu zasunout grafiku nebo pameti, vetrak si tam sam urcite nedam:) btw. stejne je to v ZARUCE takze by to neslo.

co by jste delali na mem miste? resp. nejake rady, cokoliv. Budu moc vdecny.

Dan

//edit mhl, přesun z intelu, dej tomu nějaký výstižnější název
bla bla
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

ad problem 1 skus to PC niejak otvorit aby to nebol vidno, ked je tam nalepka tak ju skus naparit, inak toto je dovod preco nechpem ze si ludia kupuju skladane pocitace, najlepsie je nabehnut niekde do obchodu z PC komponentami kupit si suciastky a poprosit ich nech vam to PC zlozia

ad problem 2 a 3 - to bude najskor niejaka softwarova porucha, aky mas na tom PC OS, respektive kedy si ho naposledy reinstaloval?

ad hlucnost - proste sa zaprasili loziska co sposobuje vetsiu hlucnost ventilatora alebo sa su zaprasene rebra co sposobuje vetsiu teplotu a tym padom aj vetsiu otacky, tyk asa to ako CPU tak aj grafiky, ked nie oboch
Daneel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Daneel »

jj to s tim prachem je mi jasny. btw. ono je to tak napul jak rikas protoze ja si komponenty vybral a oni mi to slozili, na druhou stranu chci na tu praci zaruku.

2,3) wXP SP2 (Service Packem to neni), system stary cca 4-5 mesicu, jinak naprosto stabilni... nevim no, ale jet Maria na plny kule mi nepride skvely. Btw na plny kule to jede i treba v BIOSu, coz uz vubec nechapu...
bla bla
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

imho ak je nieco programovane tak, aby to davalo co najviac fps tak to aj to bude robit, ak by mal Mario limit na napr na max 25fps tak by to taky zahul pre cpu nebol,ale takto to ide naplno :)
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

Daneel píše:jj to s tim prachem je mi jasny. btw. ono je to tak napul jak rikas protoze ja si komponenty vybral a oni mi to slozili, na druhou stranu chci na tu praci zaruku.

2,3) wXP SP2 (Service Packem to neni), system stary cca 4-5 mesicu, jinak naprosto stabilni... nevim no, ale jet Maria na plny kule mi nepride skvely. Btw na plny kule to jede i treba v BIOSu, coz uz vubec nechapu...
tu ide o tu blombu, na komponenty zaruku mas
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

vem masinu dones ju k nim a oni ti to za nejakej poplatek vycisti a udelaj kontrolu a mas klid
....ze by to byl MELOUN
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“