Zdravím, chtěl bych si přetaktovat Grafickou kartu a plánuju novou desku... Koukal jsem že Asus podporuje přetaktování z biosu jako CPU - PEG Link
Máte s tím někdo zkušnosti? Díky
//edit Wilik - upraven nazev
Pretaktovani grafiky pres PEG Link Mode na deskach Asus
Moderátor: Eddward
- Gorr GrimWolf
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
...frekvence PCIe se nastavuje na 100-103MHz u Nvidie a 105MHz u ATI (viz FAQ o taktování) v případě nestability systému při OC, jinak nemá cenu s ní hýbat, jak psal Wilik
Naposledy upravil(a) karf dne pát 3. úno 2006, 18:07, celkem upraveno 1 x.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
PEG link znamena,ze muzes pretaktovat core a memory z biosu (jako cpu core a pameti),akorat nevim jestli to maj i amd desky,ale intel desky od asusu peg link majWilik píše:Pretaktovani sbernice PCIe nabizi vetsina vyrobcu u svych desek, je to totez co bylo pretaktovani AGP - tzn. prinos celkem mizivej, mozny vznik problemu celkem velkej...
- Gorr GrimWolf
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
JJ přesně tohle jsem myslel... Zajímá mě jestli jsou s tím nějaký problémy...h4__ píše:PEG link znamena,ze muzes pretaktovat core a memory z biosu (jako cpu core a pameti),akorat nevim jestli to maj i amd desky,ale intel desky od asusu peg link majWilik píše:Pretaktovani sbernice PCIe nabizi vetsina vyrobcu u svych desek, je to totez co bylo pretaktovani AGP - tzn. prinos celkem mizivej, mozny vznik problemu celkem velkej...
PS: je to i na AMDAsus píše:Nejnovější technologie PEG Link Mode je jedinečným nástrojem k vyhnání výkonu grafické karty na samou hranici jejích možností.
Díky technologii PEG Link mohou uživatelé v BIOSu upravovat propustnost pamětí grafického procesoru a grafické karty stejným způsobem, jak tomu doposud bylo u systémové sběrnice a operační paměti. Technologie PEG Link Mode zaručuje u DX8 a DX9 aplikací silný grafický výkon. Technici společnosti ASUS pro každou grafickou kartu PCI Express pečlivě vyladili příslušné parametry, aby byla zaručena stabilita systému i během náročných grafických operací
Naposledy upravil(a) Gorr GrimWolf dne pát 3. úno 2006, 20:44, celkem upraveno 1 x.
?
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- Gorr GrimWolf
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Hmm... DFI není špatný... Ale vadí mi dvě věci...h4__ píše:Ale jestli to ma,tak to je jedna z prednosti asusu u amd,ale stejne ti doporucuju radsi dfi,gk muzes dohnat z win
1. Větráček na čipsetu...
2. Staré chipsety na Intelu a já se chystám do Intelu (Pentium 631) tak radši Asus
Desky ASUS na AMD podporují PEG Link -
Ati Xpress 200 - A8R-MVP;
nvidia nforce 4 SLI x16 - A8N32-SLI Deluxe;
nvidia nforce 4 SLI - A8N-SLI SE;
nvidia nforce 4 Ultra - A8N-SLI SE;
nvidia nforce 4 - A8N5X;
Více jsem na stránkách ASUS nenašel...
//edit Wilik - upraveno + promaz OT... budeme se venovat puvodni otazce...
Naposledy upravil(a) Gorr GrimWolf dne pát 3. úno 2006, 20:43, celkem upraveno 1 x.
- Gorr GrimWolf
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Hledal jsem nějaký testy a vůbec lepší info o týhle funkci...
http://www.matbe.com/articles/lire/49/a ... /page1.php je to psaný francouzky... Ale pokud jsem něco správně pochopil, tak tahle funkce taktuje automaticky dle vytížení...
http://www.matbe.com/articles/lire/49/a ... /page1.php je to psaný francouzky... Ale pokud jsem něco správně pochopil, tak tahle funkce taktuje automaticky dle vytížení...
?