Nechci to zakřiknout, ale zdá se že je to vyřešeno. Bylo to ale celkem husté

Trochu jsem browsil registrem a našel jsem klíč HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\IDE Tam jsou zdá se informace o všech IDE zařízeních co kdy byly v PC připojeny. Pro každé zařízení je tam tolik záznamů, na kolika pozicích bylo připojeno (takže dvě pokud jsem měl disk na master a pak na slave např.). No tak jsem si řekl, že smažu všecky klíče ST*, což jsou seagate disky. Bohužel mi to systém mrcha nedovolil a to i když žádné z těchto zařízení nebylo připojeno. Už jsem si říkal, že je to v pytli, ale pak mě napadlo zkusit nějaký editor registru fungující z boot diskety. Zkusil jsem "Offline NT Password & Registry Editor" z
www.ultimatebootcd.com , ale přes příkazový řádek, který neumožňoval ani zobrazit předchozí příkaz to byl fakt megaopruz, takže pak mě ještě napadlo zkusit
Windows PE CD. Stáhl jsem teda builder, vybuildoval, nabootoval a nakonec to šlo! Spustil jsem regedit, ale neuvědomil jsem si nejdřív, že Bart'sPE je vlastně systém s vlastním registrem, takže tam ty klíče vůbec nebyly

Tak jsem vlezl do HKEY_LOCAL_MACHINE a dal jsem načíst podregistr ze souboru d:\windows\system32\config\system. Nebyl tam sice klíč currentcontrolset, ale jenom controlset001 a 003, což jsou zálohy (poslední známé funkční konfigurace), které se vždycky do currentu kopírují. Tam už to bylo, takže jsem v klidu vymazal všechny zařízení, které jsem kdysi měl v poči ale už je tam mít nikdy nebudu, uvolnil podregistr, restartoval a teďka už mi wokna v klidu najíždí i po několika restartech

Those that are last, may yet be first...
Appleseed: Core2Quad Q6600 @3.7GHz+AC Freezer 7 Pro, 4GB RAM, GeForce GTX275, 2x750GV Samsung, Vista 64bit home