A zase nejdou propojit 2 PC

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
martin.slampa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

A zase nejdou propojit 2 PC

Příspěvek od martin.slampa »

Zdarec mám problém chtel bych propoji 2 PC síťově ale furt se nevidí..Dělal jsem to pres průvodce ale u jednoho PC pruvodce napsal chybu.. :(
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

přes co to propojuješ? jenom přes síťovky? jestli jo, tak máš kříženej UTP kabel? jestli ne tak to nerozjedeš! btw. průvodce jakej? zkoušels průvodce na disku s XPčkama?
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
martin.slampa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

pres sítovky,křížený UTP kabel mám,průvodce nastovit malou síť..a jakýho průvodce na disku?
X-ecutOR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-ecutOR »

Mas spravne nainstalovany HW/ovladace //dobre ti sedia sietovky na doske?? Mas dobry - neporuseny UTP Kabel?? Najprv vyries toto.
IBM R52: P M 740J(1.73GHz), PC4300 512MB DDR SDRAM, 60GB 5400rpm HDD, 15in 1024x768 LCD, 64MB ATI Radeon X300, CD-RW/DVD-R/DVD-RAM Multi-Burner, Intel 802.11a/b/g wireless(MPCI), Bluetooth/Modem(CDC), 1Gb Ethernet(LOM), UltraNav, i915PM chipset, Secure Chip, IEEE 1394, 6 cell Li-Ion batt, WinXP Pro + SP2
martin.slampa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ovladace i dobry kabel mam...me ty pc když v příkazovým radku ping a tu ip adresu tak odpoví ale jinak se nevidí
atb666
Nováček
Nováček

Příspěvek od atb666 »

martin.slampa píše:ovladace i dobry kabel mam...me ty pc když v příkazovým radku ping a tu ip adresu tak odpoví ale jinak se nevidí
skus vypať firewall.a tam sa to dosť zložito nastavuje.vo vlastnostiach sieťoviek
popo_1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od popo_1 »

ja mam problem taky ze do teraz mi vsetko islo ale teraz nic...nainstaloval som si kerio a nejde to! skusal som ho vypnut ale nic...do teraz secko OK...notebook mi pise ze je pripojeny ale nemozem sa stejnak ani do jednoho cez siet pozriet
CPU:E6300 1,86GHz@3150MHz(450x7),Chladic CPU:AC Freezer 7PRO/GK:nVidia GeForce 7600GT Leadtek //MB:ASUS P5B Deluxe/RAM:2x512MB+2x1GB Corsair 800Mhz/HDD:Seagate 7200.10 250GB SATA2,Hitachi deskstar 160GB PATA,Seagate Baracuda 60GB PATA/DVD-RW:TSST SH-S183A/Case:Thermaltake Swing stribrna,presklena/Zdroj:Fortron Blue Storm II 400W
3DMark 01:32392 bodu 3DMark 03:15282 bodu 3DMark05:6574 bodu, Super PI:2M/32M:45,29s/17m 36s
ravie
Začátečník
Začátečník

Taky tak...

Příspěvek od ravie »

Úplně stejný problém :twisted: , mám dva stroje, ve stejné skupině propojené přes křížený kabel a PING jede v pohodě, ale navzájem se nevidí :(.
Nicméně jeden z nich, ten míň poslušný, mi píše chybu - když chci procházet sítí, tak napíše že "Síť není spuštěna". Přitom jsem zkoušel Winsockfix, znova přeinstalovat celou síť, i síťovky, protokoly, ručně, přes průvodce, prostě všechno :(.
To fakt nepomůže ani svěcená voda???
Ravie.
sub_zero
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sub_zero »

Vsem doporucuju zkontrolovat v TCP/IP, zalozka Upresnit, zalozka WINS, zda je NetBios povolenej na TCP/IP protokolem. 8-)
ravie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ravie »

sub_zero píše:Vsem doporucuju zkontrolovat v TCP/IP, zalozka Upresnit, zalozka WINS, zda je NetBios povolenej na TCP/IP protokolem. 8-)
Ahoj,
díky za radu, ale povolené to mám a stejně pořád při pokusu o procházení sítě píše Sítí nelze procházet. Síť není spuštěna. Napadá někoho ještě něco? Pomohla by reinstalace WXP?
Díky!
Ravie
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

reinstalace bejva casto to nejrychlejsi reseni, nez prijdes na to cim to je, mas to reinstalovany
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
ravie
Začátečník
Začátečník

Reinstalace...

Příspěvek od ravie »

pavel.minarik píše:reinstalace bejva casto to nejrychlejsi reseni, nez prijdes na to cim to je, mas to reinstalovany
Souhlas...až na to, že jenom instalace potřebného SW, co používám, trvá hodiny (a ne zrovna dvě :-(), ale stejně to asi budu muset udělat. Už mi ty XP jedou asi rok a je poznat, že chtějí pročistit :). Jenom se hrozím toho, že strávím celý den u instalace systému a příslušenství a nakonec si tam nahodím něco, třeba SP2 nebo tak, a budu na tom stejně jako teď :-(.
Ale každopádně díky.
Ravie.
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

ravie :arrow: já mám taky SP2 a domácí síť sem rozchodil... šlo to horko těžko (napoprvý to bylo hned, ale jenom jednosměrně tak sem dal reinstal XP a na druhý stanici sem nechal W98), ale když to nešlo tak sem dělal to samý furt dokola (dokonce psal i to, že načítá IP adresu pořád dokola a nic nenačetl) tak jsem zkoušel ji zadat na pevno, ale nic... znovu sem ji smazal a dal automatiku a nic... odstranil sem všechny protokoly a sdílení a nainstaloval znovu síť a asi na pátej pokus instalace sítě se mi rozjela... nejhorší je, že ani nevim jak :? :oops: :lol:
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
ravie
Začátečník
Začátečník

Vyřešeno....

Příspěvek od ravie »

...reinstalací WXP. Prostě jsem to zkusil znova nainstalovat a chodí to. Takže bota byla někde ve Woknech. Potvory :(
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“