Jelikož žádný nový CPU od Intelu není, tak mě napadá popdpora Conroe...
Berte, ale s rezervou

To bych si přál taky aby mi stačil stáhnout nový BIOS na čipset I945P, ale ono to asi nebude tak jednoduché.Gorr GrimWolf píše:Dnes na stránkách Asusu se objevil nový BIOS k základní desce P5WD2-E Premium a je v popisu napsáno: Support new CPU´s
Berte, ale s rezervou

Nejsem si jist, ale něco kolem 1,2 - 1,35V... Mě osobně tohle deska dáváPeterer píše:To bych si přál taky aby mi stačil stáhnout nový BIOS na čipset I945P, ale ono to asi nebude tak jednoduché.Gorr GrimWolf píše:Dnes na stránkách Asusu se objevil nový BIOS k základní desce P5WD2-E Premium a je v popisu napsáno: Support new CPU´s
Berte, ale s rezervou
Jáké má mít Conroe napětí ?

ono napatie ani dost trapit nebude,bude asi okolo 1,3V jako hovoril Gorr GrimWolf,ale co bude dolezite bude prudovy odber, ASUS P5WD2-E P. ma podporovanu odberovu skupinu 04A(78 Amperov)/04B(119A) 05A(100A)/05B(125A),takze jak dovmievam,Conroe je vyrabany v roku 2006 takze oznacenie odberovej skupiny bude asi 06A/06B,este dovie jaky budu mat prudovy odber,u Netbustu stupal (P4 630 ma 78A a P4 631 ma uz 100A),takze jak na tom bude u Conroe,doviGorr GrimWolf píše:Nejsem si jist, ale něco kolem 1,2 - 1,35V... Mě osobně tohle deska dáváPeterer píše: To bych si přál taky aby mi stačil stáhnout nový BIOS na čipset I945P, ale ono to asi nebude tak jednoduché.
Jáké má mít Conroe napětí ?

Trochu blbost, pretoze ked ma byt spotreba vraj 65W, tak logicky pri nejakych 1.2V to dava okolo 54A...A aj keby ta spotreba bola 100W, tak stale neprekrocime 84A teda logicky prudove naroky klesnu. Takze ked vezmeme fakt ze conroe pojde na cca takom napati ako prescotty a spotreba vyrazne klesne, dojdeme k faktu ze aj prudovy odber klesne.BubakB píše:[ono napatie ani dost trapit nebude,bude asi okolo 1,3V jako hovoril Gorr GrimWolf,ale co bude dolezite bude prudovy odber, ASUS P5WD2-E P. ma podporovanu odberovu skupinu 04A(78 Amperov)/04B(119A) 05A(100A)/05B(125A),takze jak dovmievam,Conroe je vyrabany v roku 2006 takze oznacenie odberovej skupiny bude asi 06A/06B,este dovie jaky budu mat prudovy odber,u Netbustu stupal (P4 630 ma 78A a P4 631 ma uz 100A),takze jak na tom bude u Conroe,dovi

co je sice pravda,ale pri Pentiu 4 6x1 to neplati,sak sprav si taku skusku spravnosti,pri 100A a 86W TDP by mala napatie 0,86V co by bolo fakt super,ale ma 1,3VSpirit píše:Trochu blbost, pretoze ked ma byt spotreba vraj 65W, tak logicky pri nejakych 1.2V to dava okolo 54A...A aj keby ta spotreba bola 100W, tak stale neprekrocime 84A teda logicky prudove naroky klesnu. Takze ked vezmeme fakt ze conroe pojde na cca takom napati ako prescotty a spotreba vyrazne klesne, dojdeme k faktu ze aj prudovy odber klesne.BubakB píše:[ono napatie ani dost trapit nebude,bude asi okolo 1,3V jako hovoril Gorr GrimWolf,ale co bude dolezite bude prudovy odber, ASUS P5WD2-E P. ma podporovanu odberovu skupinu 04A(78 Amperov)/04B(119A) 05A(100A)/05B(125A),takze jak dovmievam,Conroe je vyrabany v roku 2006 takze oznacenie odberovej skupiny bude asi 06A/06B,este dovie jaky budu mat prudovy odber,u Netbustu stupal (P4 630 ma 78A a P4 631 ma uz 100A),takze jak na tom bude u Conroe,dovi

Taky si myslim- Prostě současný desky by měly Conroe v pohodě pojmout a to minimálně všechno s i955X a i975X. Jenže rozhodující bude, jak se k tomu postaví výrobci a udělaj "conroe-ready" BIOSy. Ono proč se sr*t s BIOSem, za kterej nedostanu ani "ň", když můžu ten BIOS sám nahrát do několik měsíců prodávaný desky a prodat ji znova, akorát pod jinym označením...Spirit píše:proste conroe bude logicky zrat menej a aj prudove naroky klesnu. Takze ziadne nove prudove standardy sa vymyslat nemusia.

takze i955X mozme zatial z podpory vylucit,co uzhey everybody , I've just try to make it run on ASUS P5WD2-P (955x)
but failed.
dik za upozornenie,ked som to pisal tak ma to vobec nenapadlo ze to maju Pentia 4 tak vyriesenewector píše:No počkej, to je typická, ale zapomínáš na maximální odběr...
ty jak keby si caroval z guleSpirit píše: Trochu blbost, pretoze ked ma byt spotreba vraj 65W, tak logicky pri nejakych 1.2V to dava okolo 54A...A aj keby ta spotreba bola 100W, tak stale neprekrocime 84A teda logicky prudove naroky klesnu. Takze ked vezmeme fakt ze conroe pojde na cca takom napati ako prescotty a spotreba vyrazne klesne, dojdeme k faktu ze aj prudovy odber klesne.

Tak tohle se mi silně nezdá - už ten CPU-Z a napětí: všude jinde se ukazuje součet napětí obou jader ( viz třeba zde )matajon píše:Test Intel Conroe E6400 2.16GHz @ 3.107GHz - http://www.hkepc.com/bbs/attachments_di ... v8tKei.jpg

matajon píše:Test Intel Conroe E6400 2.16GHz @ 3.107GHz - http://www.hkepc.com/bbs/attachments_di ... v8tKei.jpg
Pro ty co jsou liny klikat - PI 1M za 16 vterin !

no neviem,nemohla to byt chyba len v programe,lebo mne ukazujewector píše:Tak tohle se mi silně nezdá - už ten CPU-Z a napětí: všude jinde se ukazuje součet napětí obou jader ( viz třeba zde )