Přetaktování A64 3000+

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

ablik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Přetaktování A64 3000+

Příspěvek od ablik »

Zdravím!Mám A643000+ Venice a box chladič,MB Abit KN8 Ultra,2x512 Kingmax DDR400,zdroj LC 420W....TMax CPU je 55.Maximálně jsem z toho vytáhl 2333MHZ-násobič 9x FSB 260 bez změny napětí.Když jsem přidal napětí CPU na 1.54 a FSB 265 okna už nenaběhly a systém se restartoval.Otázka zní zda je to maximum tohoto CPU?Případně poraďte co ještě zkusit?I když má TMax 55 někdo mě tvrdil,že Venice by měl jít alesdpoň na na 2500MHZ?Díky
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

precti si KLIK hlavne teda ty prvni 2 posty.

potom jdi do biosu a nastav si nejakou tu delicku :wink:
krtekm
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od krtekm »

nastav HTT na 3 a omrkni ty pameti. nastav je tak aby bezeli co nejblize te frekvenci na kterou sou staveny. muzes i pretaktovat. pak to projed testama a je to. napeti bych zvedal az nakonec. kdyz to nebude stabilni atd.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

jj. presne najprv zniz HTT a hlavne tie ramky. kedze si o tom nic nepisal predpokladam ze si ich nechal 1:1. A tie ti na 250Mhz asi nepojdu. :) najprv si ich kludne aj podtaktuj a ked zistis maximum procaku tak zacni na taktovani ramiek co vydrzia a skus ich aj dobre nacasovat
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
FaZZy
Nováček
Nováček

Příspěvek od FaZZy »

v Tcasemax by roblém nepěl být s 53° bys měl být schopnej dát i 2700Mhz
zkus to co bylo řečeno a zkus i zvýšit napětí čipsetu.
Msi K8N neo4 F, AMD Atlon 64 3000+ (Venice) 1,8Ghz@2,80Ghz,Freezer 64 pro,2x1GB DDR 400MHz PC3200 CORSAIR BOXl
HDD Segeate.160GB SATA 7200ot. 8MB, asus GF 6200tc
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

ja by som napatia najprv vobec nezvysoval skus najprv to HTT a Ram a az ked dosiahnes nejakeho maxima potom skusaj zdvihnut napatie
ablik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ablik »

Tak jsem podtaktoval paměti na DDR333,přidal napětí na CPU na 1,54 a na pamětech na 2.9 a dosáhl jsem 2450,ale při restartu mě to při nabíhání oken oznámilo chybu v registrech s tím,že byla úspěšně opravena načeš okna úplně nenaběhla.Takto se to opakovalo ještě dvakráte a okna naběhla.Test jsem nezkoušel,ale nešlo připojit se k netu... :(
krtekm
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od krtekm »

no ja bych zkusil to HTT dat na 3 nevim jestli si na to nezapomel ale mohlo by to co popisujes taky zpusobit. Takze s tim si urco pohraj. Snad to bude ono nevim. Taky omrkni jak ti jedou pameti. Na jake frkvenci. Ja je mam nastaveny na 133 ale ve skutecnosti mi jedou na 440Mhz. To 133 je jako delicka. U tebe se lae delicka muze nasatvovat jinak. S abit nemam zkusenosti.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

jasne este skus HTT na nizsiu hodnotu a ak to aj tak nepojde tak mozno nemas najlepsi kus procaku ale ak je to venice tak to musi ist na viac. ved tolko ide aj moj new castle
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

hele takze jestli to dobre chapu mas nastaveno FSB273 a delisku DDR333? Pokud ano pameti ti bezi na cca 230(@460) a psal si ,ze mas 400. Takze mazej tam nastavit delicku 266. HT nasobic na 3x.

A HLAVNE PRECTI SI KONECNE TEN FAQ nebo pujdu skemrat k modum at ti udeli tu puntickovanou kartu
krtekm
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od krtekm »

[quote="[CZ]mike"]hele takze jestli to dobre chapu mas nastaveno FSB273 a delisku DDR333? Pokud ano pameti ti bezi na cca 230(@460) a psal si ,ze mas 400. Takze mazej tam nastavit delicku 266. HT nasobic na 3x.

Přesně toto sem mu chtel vysvetlit ale nechtelo se mi pocitat :roll:
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

zjednodusene ti chcu povedat. daj si najprv DDR 166. je to jedno a skus ci to nabehne. ak nie a uz mas aj HTT x3 tak by mohol byt problem aj s procakom
!Mikee!
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od !Mikee! »

Zdarec taky mam 3000 venice TcaseMax 55°C a jde na 2,66ghz musís dat ramky níž na 166 nebo 133 HTT na 3x a voltaz pri 2,6ghz dat na 1,55-1,6v real :)
Intel Xeon 3060 2,40ghz@3,6ghz , Asus P5N E SLi , 2x1GB 800 Kingston Hyperx, 7900GTO , 600w Forton, 400Gb sata II
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

no ja by som to najprv skusil na default napati az potom by som ho zacal zvysovat
!Mikee!
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od !Mikee! »

mno jasny ja dal na default 2,4ghz :)
Intel Xeon 3060 2,40ghz@3,6ghz , Asus P5N E SLi , 2x1GB 800 Kingston Hyperx, 7900GTO , 600w Forton, 400Gb sata II
ablik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ablik »

Předem bych chtěl poděkovat všem za rady a především mr.(cz)mike za konzultaci po ICQ :wink: s jehož pomocí jsem se dostal na cca 2701 MHZ což odpovídá 9x300.Paměti jsem stáhl na 200...jejich napětí zvýšil na 2,7V a napětí CPU na 1.52V.Ovšem musím říci,že v marku HOT CPU mě to ukázalo cca o 700 bodů méně než při 9x260 a poměru 1:1...Tedy má vyšší frekvence CPU smysl,když v marku mám méně bodů byť při vyšším taktu?Paměti zřejmě dosáhly hranice a tak myslím,že pokud nebudou lepší tak asi ne....uvítám další připomínky a rady pro případné doladění.Jinak jejich CL bylo na auto...
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

body v markoch niesu vzdy to najobjektivnejsie. porvnaj si skor za kolko ti to skompirmuje dvd alebo podobne veci
Dano007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dano007 »

..no neviem ci ti pomozem ale mal som podobny problem.... taktoval som cpu a dostal som sa na 2800mhz....no moc mi to nesedelo s ramkami tak som to opät vratil na 2400 ...... a ked som dal testovat 3Dmark03 tak mi to hodilo 7150 bodov co je o takmer 3000 bodov menej ako malo........... pomohlo mi az preinstalovanie OS....
CPU:Opteron170(sundany IHS) +Noctua NH-U12F 2000Mhz@3120Mhz-1,44V(Toledo,939), MB: Asus A8R32-MVP DELUXE (ATI Xpress3200 & Uli M1575), VGA: ATI Radeon Sapphire HD3870 Vmod + AC Accelero S1(2x AC 9FAN) (775/2250mhz@1024/2520mhz), HDD: Maxtor 160GB, Hitachi 320GB RAM:2x1GB 400mhz CL2 Kingston HypeX, PSU:Fortron Blue storm2 500W, MONITOR:LG L226WTQ-PF, MOUSE: Razer Copperhead, MOBIL:Nokia N82
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

busy píše:body v markoch niesu vzdy to najobjektivnejsie. porvnaj si skor za kolko ti to skompirmuje dvd alebo podobne veci
no jemu obycejne kingmaxy 400 CL2,5 jedou na 520mhz pri CL2,5 coz je mi trochu divne no uvidime jak mu to spadne pri prime95 :twisted:
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

520 je dost brutal. skor by som to trochu znizil a skusil nejake testy. moze to byt v tom ze to jednoducho nezvladaju
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“