thunder.m píše:Víte někdo o konkrétnějších rozdílech mezi revizí 1.X a 2.X? Nová revize podle obrázků vypustila pár součástek, tak by mě zajímalo jestli to nemá negativní vliv na stabilitu, nebo přetaktování a nebo na hluk, případně teplotu součástek.
no já mám tu revizi 2.0 a je v poho ,akorád sem ještě nikde nenašel v biosu jak zmněním napětí na procesoru
potom co vlezes do biosu tak zmackni CTRL+F1
zmenu napeti procesoru a ostatni OC nastaveni je v polozce M.I.T.
Micis89 píše:jak jste na teto deste vyresili chlazeni chipsetu??vsichni rikeji ze ne to dali chladic na chipset ale jak to mam na ten chladic upevnit??
ja ho postavil do casu a prichytil izolepou a fouka mi primo na chipset... 80tka vetron... mel jsem kus ktery se zrovna prehrival vadila mu vetsi teplota v pokoji pak byl problem s restarty, ted je to ok
Micis89 píše:jak jste na teto deste vyresili chlazeni chipsetu??vsichni rikeji ze ne to dali chladic na chipset ale jak to mam na ten chladic upevnit??
Ja jsem problemy s prehrivanim nespozoroval a to jel komp v lete pri okolni teplote 27st.C
Resel jsem to pres bocnici. Taky mam pasivne chlazenou grafickou kartu, takze jsem zabil dve mouchy jednou ranou.
To zlate za chladicem je pasiv desky a taky karty
Zdarec. Já mám tuhle tu desku.
Je asi novější (čipset nForce4), ale nic moc se na ní nehřeje.
teplotu uvnitř Casu mám 37 st., ale to hlavne kvuli 4 diskům SATA.
Jinak to celé chladím vetrákem v bočnici (vytahuje teplo pasívně chlazené GK) a vetrákem vzadu.
při přetaktování o 15% (lineárně) nenastal, žádný problém, vše stabilní, a teplota narostla jen o 3 stupně. Nechám to uležet a pak zkusím přidat.
ALE HLAVNĚ:
na desce je 24-in konektor ATX (ve čtyřech krajních je nasunutá záslepka), ale navíc i 4-pin nad procesorem (tuším se mu říká P4). Konektor od zdroje má taky 24-pinů, s tím, že 4 jsou odpojitelné + má navíc zvlᚍ vyvedený 4-pin. Zatím jsem to zapojil tak, že na konektoru od zdroje jsem ty 4 piny odloupl a dal bokem (tj. nezapojil) a do 4-pin konektoru nad procesorem jsem zapojil ten samostatně vyvedený 4-pin ze zdroje. Ale pořád mi to vrtá v hlavě, tak se chci zeptat, jestli jsem to zapojil správně, nebo jestli mám odstranit tu záslepku a připojit všech 24 pinů a odpojit ten zvlášť vyvedený.
Nebo mi sakrapes někdo řekněte, naco tam je tolik 12V větví.
Díky Roman
Asus CrossHair+AMD Athlon 64 X2 5600+, GF 7900GTX 512MB DDR3, A-Data Vitesta 2x1GB DDR2 800MHz, HDD cca 1TB, Gigabyte Hybrid TV Card, DVD LG SuperMulti,Creative X-Fi, Genius 5.1 Home Theater, 20" LCD NEC 20WGX2, FSC Loox T830, Suzuki Jimny 1.3 16V 4x4, KM Dynax 5D + Sigma 28-300, Sony A100 + sigma 28-70/f4 a navigace SmartMaps 3
romca: jo tu zaslepku vytahni a zapoj tam vsech 24pinu a ten samostatnej p4 nech zapojenej, az na vyjimky (treba sata disky) se muzes ridit heslem "zapoj co muzes"
ego: zkousels ctrl+f1?
Mam tuhle desku a nedaří se mi zprovoznit Cool n'Quiet... drivery mam nainst a procesor Semron 64 3000+ by to měl podporovat.... Ale nefunguje to. Nevíte někdo kde se to třeba zapíná v biosu (ver F6)? dík za odpověď
Ahoj, chystam se prejit na pcie a chci koupit tuhle desku a mel bych par dotazu:
1 - pude na tehle desce bezproblemu G7600GS, uz to nekdo zkusil?
2 - mam sata2 hitachi 160gb a sata2 ma problemy s NF4, ma nekdo tenhle disk? Napiste pripadne problemy s nim.
3 - jaky jde na procesoru a pametech na stavit napeti?
4 - jde menit napeti chipsetu?
5 - jak se snasi s 2 ramkama, chci pouzivat 2 viz popis.
Ryzen 7 5800X3D + 2x16Gb Crucial Ballistix 3200 Mhz + Asus ROG STRIX B550-F GAMING + Asus Dual RTX 4070
Wotan: Disky SATAII mi jedou bez problémů. Mám Seagate a Western, ty jedou v pohodě, a zkoušel jse mi Maxtor a taky není problém. Spíš si budeš muset dát pozor na nastavení v BIOSu u SATA položek. Já měl nastaveno použití originálních driverů WHQL (ty jsou ve woknech) a to mě dost vypeklo. Pokud máš drivery od výrobce desky (orig Nvidia k Nforce 4) tak v biosu musíš nastavit originální, ale digitálně nepodepsané (v BIOSu myslím pod kódem 0104, nebo tak nějak - podívám se kde a co je to přesně a ještě napíšu).
Jinak o instalaci WIN XP na SATA disky už toho bylo nasáno dost, takže tam problém mít nebudeš.
A s pamětnma problém mít nebudeš. Sám mám 4 moduly Transcend JetRam po 512 MB a vždy dvě jedou v dual channel (to je ale fofr). Stabilita v úplným klidu.
To ostatní ti zkusím vypsat z BIOSu.
Roman
Asus CrossHair+AMD Athlon 64 X2 5600+, GF 7900GTX 512MB DDR3, A-Data Vitesta 2x1GB DDR2 800MHz, HDD cca 1TB, Gigabyte Hybrid TV Card, DVD LG SuperMulti,Creative X-Fi, Genius 5.1 Home Theater, 20" LCD NEC 20WGX2, FSC Loox T830, Suzuki Jimny 1.3 16V 4x4, KM Dynax 5D + Sigma 28-300, Sony A100 + sigma 28-70/f4 a navigace SmartMaps 3
Micis89 píše:jak na teto deske zjistujete teploty??me se v everestu zadna neukazuje!
Uplne nejjednodussi je to pomoci programu EasyTune5, ktery se dodava na CD s deskou.
Pripadne speedfan.
Jeste pripomenu, ze deska nema cidlo na chipsetu a udavane hodnoty programu 70st.C a podobne.. Jsou jen vymysly a bludy..
Micis89 píše:jak na teto deske zjistujete teploty??me se v everestu zadna neukazuje!
Uplne nejjednodussi je to pomoci programu EasyTune5, ktery se dodava na CD s deskou.
Pripadne speedfan.
Jeste pripomenu, ze deska nema cidlo na chipsetu a udavane hodnoty programu 70st.C a podobne.. Jsou jen vymysly a bludy..
a krome tech co jsi vyjmenoval jeste MBM5.....ja pouzivam MBM5 primarne a obcas mrknu do EasyTune
Tak jsem si ji koupil, zprovoznil a mám dva postřehy:
1) Zvuk integrované zvukovky s AUDIGY 1 je nesrovnatelný!!! Každému, kdo má radši trochu kvalitnější zvukový projev doporučuji integrovanou zvukovku deaktivovat!
2) Deska je revize 2, BIOS FB, k ní mám grafiku Radeon X1300, ovladače 6.13 (myslím) a nezaznamenal jsem žádné problémy s kompatibilitou (už je to zřejmě nějak vyřešeno! )
Tak to je blby, nicmene mozny kdyz nemaj CaQ Pri taktovani se chova klasicky, tj neco malo pres 210 a nenajede.Kdyz to taktim ve woknech tak po 5Mhz se dostanu klidne i na 240(a projede to i 3dM), ale kdyz to dam na tvrdo tak okamzite vytuhne.(Biosy F5,F6 jsou na rev.1)
Uprav delicku na 133 pripadne 166, nainstaluj posledni verzi nTune3 (http://content.guru3d.com/newsitem.php?id=3317) a budes moci z Windows taktit skokem z 200MHz az na 250MHz (limit nTune). Tohle jsem jeste donedavna praktikoval na OC a praktikuji nadale kdyz potrebuji naopak skokem podtaktovat na treba 1GHz. Doporucuju. Vsechna ostatni taktovadla mimo nTune mi nefunguji spolehlive, bud system zatuhne at se pokusim o cokoli anebo je treba taktovat postupne s krokem 5-10MHz coz je maximalni otrava.
LITE píše:Tak to je blby, nicmene mozny kdyz nemaj CaQ Pri taktovani se chova klasicky, tj neco malo pres 210 a nenajede.Kdyz to taktim ve woknech tak po 5Mhz se dostanu klidne i na 240(a projede to i 3dM), ale kdyz to dam na tvrdo tak okamzite vytuhne.(Biosy F5,F6 jsou na rev.1)
Zdar lidi! Jak hodnotíte ten nVidiácký firewall u této desky? Můžu ho bez obav používat? Funguje kvalitně? Resp. jaké doporučujete jeho nastavení (low, meduim, high,...) Díky!