na zahranicnich forech to maj otestle a no problem ..myslim ze problem bud az 1.4 a vejsStratos píše:no sem zvedav jak to karta utahne prece jenom nema tak kvalitni kondenzatory a dalsi dili co se staraj o napeti jako je u GTXpajin.r píše:a zkousel iste lak v mod??ja cekam než mi dojde sem si ho obednal pak to prubnu..doufam ze dkyz to dam na 1.4 ze jadro pojede aspopn na 650 mhz
GeForce 7900 / G71 - články, testy, recenze...
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- pajin.r
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
game-Přechod na xbox ,už me ten upgrade pěkne .....
Notebook:Něco na brozdáni pohledám
Notebook:Něco na brozdáni pohledám
- Lukke
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Máte někdo informace jak je to u MSI NX7900GTX s video-in?? Na drtivé většině obchodů je napsáno, že video vstup obsahuje, ale na webu MSI o tom není ani zmínka... Navíc ke kartě jsem dostal jen kablík obsahující konektory s popisky OUT... Např. Obchod.cz uvádí, že přímo karta od MSI obsahuje video vstup. Podle mě bude plno lidí, co si tu kartu koupí a pak teprve zjistí, že jim prodejce podal špatné informace...? 
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
- soundstorm
- Začátečník

-
len tak pre info...prave om dostal Gainward 7900GT na nu som praskol Zalman V900 a dostal som ju na 551 a 1600 Ramky....tkaze len tolko
MB: LanParty UT nF4 Ultra-D CPU: Opteron 146@FX-57 + TT Big TyphoonRAM:2x512GB 500MHz ADATA VGA: Gainward Bliss 7900GT@640/1860 Volt mod +Zalman VF900 AUDIO: SB Audigy 2 Platinum EX + Logitech X-530 5.1 HDD: 2xHitachi SATA 160GB + Hitachi IDE 7K250 120GB & Barracuda 40GB CDROM: LG 4163B DVD-+RW TV Card: Aver Hybrid TV+FM Card Case: Thermaltake Armor Silver
- soundstorm
- Začátečník

-
teplota karty v IDLE 37°C v LOAD a 2 hodinach hrania cca 45°C s VF900...stredne otacky...stock chladic som ani moc neskusal ani netestoval..hucal a som rad ze som ho vymenil...co sa tyka hlucnosti tak ten Zalman je na Min otackach nepocutelny...pri max otackach v podstate tiez...teda aspon mi ho prehlucia 120mm fany co mam v skrini. ktore su ale aj tak extremne tiche takze tak...
jedine som trochu sklamany z toho jadra ze nejde vyssie...ale tak 100Mhz OC je aj tak slusny...na to ze to je len prechodna karta to postaci
//edit Thellwin - smazáno OT, tohle stačilo po SZ
jedine som trochu sklamany z toho jadra ze nejde vyssie...ale tak 100Mhz OC je aj tak slusny...na to ze to je len prechodna karta to postaci
//edit Thellwin - smazáno OT, tohle stačilo po SZ
MB: LanParty UT nF4 Ultra-D CPU: Opteron 146@FX-57 + TT Big TyphoonRAM:2x512GB 500MHz ADATA VGA: Gainward Bliss 7900GT@640/1860 Volt mod +Zalman VF900 AUDIO: SB Audigy 2 Platinum EX + Logitech X-530 5.1 HDD: 2xHitachi SATA 160GB + Hitachi IDE 7K250 120GB & Barracuda 40GB CDROM: LG 4163B DVD-+RW TV Card: Aver Hybrid TV+FM Card Case: Thermaltake Armor Silver
- Guru
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
hosi mna by prezmenu zaujimalo ci mi pojde na gpu 7900gt supnut blok z Bigwater vodnika?
CPUVenice 3000+ 2800mhz 1,65vCHLADICVodnik Viscoolcpu+gpu+Chipset, Eheim 1046A, radiator pasiv skodaRAM2x512MB DDR 400MHz PC3200 CL2-2-2-5 CORSAIR TWINX XMS PRO Black BOX LED diody MBDFI Infinity NF4ZVUKOn boardREPROGenius 4+1HDD250gb SATAII HitachiROMDVDrw NEC ND-3550A@4551AGPUASUS EAX1800XT/PE 512ddr3PSUFortron Epsilon GLN 600W act. PFCSKRINKAAEROCOOL ExtremEngine 3T SSP (Plastic door)25cm fan na bocnici!!!MONITOR19" CRT Belinea 106055MYSLogitech cordless desktop LX 700KLAVESNICALogitech cordless desktop LX 700PODLOZKAAllsop blue led
- devil007
- Nováček

-
Mozna je to tim,ze treba XFX a Leadtek plati prachy navic NVIDIA, aby dostavali lepsi jadra.soundstorm píše:teplota karty v IDLE 37°C v LOAD a 2 hodinach hrania cca 45°C s VF900...stredne otacky...stock chladic som ani moc neskusal ani netestoval..hucal a som rad ze som ho vymenil...co sa tyka hlucnosti tak ten Zalman je na Min otackach nepocutelny...pri max otackach v podstate tiez...teda aspon mi ho prehlucia 120mm fany co mam v skrini. ktore su ale aj tak extremne tiche takze tak...
Jeste k tomu chladici.Mas ho zapojeny do desky nebo do 2pin na grafice?
Nedela to nekdy problemy u nekterch vyrobcu,kdyz 3rd party chladic neni pripojeny do grafiky,ze pak ma mensi vykon nebo odmita bezet?
A jeste dulezite!!!:
ti co mate Leadtek 7900GT jdou vam prosim kontrolovat otacky pres Winfox?Me teda ne a ,kdyz jsem se ptal na Holandske Helpine,tak rekli,ze to ma jit.
A ostatni co maji jine 7900GT jde vam ten chladic pomaleji,kdyz jste v 2d nez v3d?
Vydim,ze asi budu muset reklamovat kartu,protoze to neslo uz od prvni instalace.
- soundstorm
- Začátečník

-
no s tymi jadrami to je asi pravda hlavne u XFX..lebo tie ich karty su dakte uplne inde co sa tyka pretaktovania..
ale tak zase rozdiel cca 20Mhz mi zase az take divy nespravi tak som celkom spokojny...
a ten Zalman mam zapojeny priamo v doske...zatial sa karta nestazovala tak dufam ze ani nebude
ale tak zase rozdiel cca 20Mhz mi zase az take divy nespravi tak som celkom spokojny...
a ten Zalman mam zapojeny priamo v doske...zatial sa karta nestazovala tak dufam ze ani nebude
- devil007
- Nováček

-
Vadna 7900GT?!! :-( :-(
Ahoj,
Vcera jsem si chtel zahrat Quake 4 a asi po 10 minutach mi zacaly problikavat roztazene textury pres obrazovku i jen jedno barevne.
Kdyz jsem skocil zpet do menu,tak jsem mel po cele obrazovce barevne ctverecky sem a tam.
Tak jsem teda vyzkousel Trackmania a to stejne.Kdyz jsem,ale zkousel treba Oblivion nebo 3dmark tak ani tuk.
V ati tool mi to zase zacne ukazovat artefatky hned po 2sec cca.
Zkousel jsem i monotorovani teploty(NVTEmplogger)a pohybovala se vetsinou v rozmezi 56-62 stupnu max.Tech max 62 bylo po cca 30 minutach RTHDRIBL,kde se neukazovali zase zadne artefakty.jinak jak rikam teploty kolem 56-58 stupnu.
Zkusil jsem odinstaloval ovladace 84.25,pouzit Drive clean pro a pak nainstaloval WHQL 84.21,ale bohuzel zadna zmena.Karta bezi nepretaktovana.
Asi vypada,ze je vadna,jen me zarazi me,ze to dela jen v nekterych hrach,ci programech.I treba v narocnem RTHDRIBL ani naznak nejake vady a a ni v Oblivion,kterou by tu kartu meli namaht.
Abych pak nevypadal za vola a ani nevim cim to budou testovat,aby na to prisli.
Ma nekdo radu ohledne divneho chovani?
diky moc predem.Kartu mam tyden a byl jsem nadseny vykonem,ale tohle je obrovske zklamani.
Vcera jsem si chtel zahrat Quake 4 a asi po 10 minutach mi zacaly problikavat roztazene textury pres obrazovku i jen jedno barevne.
Kdyz jsem skocil zpet do menu,tak jsem mel po cele obrazovce barevne ctverecky sem a tam.
Tak jsem teda vyzkousel Trackmania a to stejne.Kdyz jsem,ale zkousel treba Oblivion nebo 3dmark tak ani tuk.
Zkousel jsem i monotorovani teploty(NVTEmplogger)a pohybovala se vetsinou v rozmezi 56-62 stupnu max.Tech max 62 bylo po cca 30 minutach RTHDRIBL,kde se neukazovali zase zadne artefakty.jinak jak rikam teploty kolem 56-58 stupnu.
Zkusil jsem odinstaloval ovladace 84.25,pouzit Drive clean pro a pak nainstaloval WHQL 84.21,ale bohuzel zadna zmena.Karta bezi nepretaktovana.
Asi vypada,ze je vadna,jen me zarazi me,ze to dela jen v nekterych hrach,ci programech.I treba v narocnem RTHDRIBL ani naznak nejake vady a a ni v Oblivion,kterou by tu kartu meli namaht.
diky moc predem.Kartu mam tyden a byl jsem nadseny vykonem,ale tohle je obrovske zklamani.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Vadna 7900GT?!! :-( :-(
asi je vadna jen urcita cast jadra a nekterey hry ji treba poizivaj malo nebo vubec jinak nevim cim by to mohlo byt ze to blbne jenom nekde ale radsi ji posly na reklamacidevil007 píše:Ahoj,
- l0k2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tazko povedat ci vadna, ale nieco na tom bude, mne to robi pri BF2, ale len vtedy ked zacnem robit printscreeny, vtedy sa tam zjavuje kopec malych koceciek, ale pri inych hrach nie. Proste akoby tomu nieco vadilo. Uvidime na novsich ovladacoch. (teraz mam x64 :-/ )
MB: Gigabyte X58A-UD7 *CPU: W3550(i7-950)@4,6GHz (SuperPI 8,860s) 1,6vCore with Alphacool *RAM: DDR3 3x2 GB 1600Mhz Kingston ® *VGA: GTX470 1,28GB (EK Waterblock) *HDD: SSD120GB+2TB (silentmaxx) *OS: Windows 7 Pro x64 *Audio: Creative Sound Blaster X-Fi *Zdroj: ZM-850HP, http://www.pc.aim.sk http://www.history.aim.sk http://www.water.aim.sk
Lan PC:
MB: Gigabyte G41M mATX *CPU: E8500 *RAM: DDR2 2x2 GB 800Mhz Apacer ® *VGA: G92-GTS 512MB *HDD: 1TB *OS: Windows 7 *Audio: Creative Sound Blaster Live!
Lan PC:
MB: Gigabyte G41M mATX *CPU: E8500 *RAM: DDR2 2x2 GB 800Mhz Apacer ® *VGA: G92-GTS 512MB *HDD: 1TB *OS: Windows 7 *Audio: Creative Sound Blaster Live!
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Vadná být nemusí, pokud má ta karta nad 80C (máš špatně chlazený case), nebo pokud ji máš přetaktovanou, může to dělat tyto problémy. Když jsem měl 2x6800GT, stačilo slevit z overclocku 10MHz a podobné problémy navždy zmizely.devil007 píše:diky moc predem.Kartu mam tyden a byl jsem nadseny vykonem,ale tohle je obrovske zklamani.
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Mám MSI 7900GTX-512 doma a VIVO nemá. Má jen VO (tedy výstup na TV, přes cinch či S-Video). Také mám Leadtek 7900GTX-512, a je na tom identicky... NVIDIA asi usoudila, že analogové video je v roce 2006 pasé, a pro řadu lidí má pravdu. Navíc Video-In zajišťuje TV karta..Lukke píše:Máte někdo informace jak je to u MSI NX7900GTX s video-in?? Na drtivé většině obchodů je napsáno, že video vstup obsahuje, ale na webu MSI o tom není ani zmínka... Navíc ke kartě jsem dostal jen kablík obsahující konektory s popisky OUT... Např. Obchod.cz uvádí, že přímo karta od MSI obsahuje video vstup. Podle mě bude plno lidí, co si tu kartu koupí a pak teprve zjistí, že jim prodejce podal špatné informace...?
- devil007
- Nováček

-
radekhulan píše:Vadná být nemusí, pokud má ta karta nad 80C (máš špatně chlazený case), nebo pokud ji máš přetaktovanou, může to dělat tyto problémy. Když jsem měl 2x6800GT, stačilo slevit z overclocku 10MHz a podobné problémy navždy zmizely.devil007 píše:diky moc predem.Kartu mam tyden a byl jsem nadseny vykonem,ale tohle je obrovske zklamani.
Naposledy upravil(a) devil007 dne ned 23. dub 2006, 18:09, celkem upraveno 1 x.
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak potom jednoznačně reklamace. Pokud jsi to objednával přes internet, kartu bych bez udání důvodu vrátil, je to nejrychlejší cesta. Záleží samozřejmě, kde jsi kupoval...devil007 píše:Karta to delala predvcera s defaultnim nastavenim 450/1320.
- Pawlis
- Začátečník

- Radim Štěpanec
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Na to pozor, musíš vrátit funkční výrobek, pokud by byl vadný, následovala by reklamace.radekhulan píše:Tak potom jednoznačně reklamace. Pokud jsi to objednával přes internet, kartu bych bez udání důvodu vrátil, je to nejrychlejší cesta. Záleží samozřejmě, kde jsi kupoval...devil007 píše:Karta to delala predvcera s defaultnim nastavenim 450/1320.
X2 4800+, 2GB RAM, MSI 6150
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
To je přesně důvod, proč nikdy nekupuji u miniobchodníků, chtějí se (někteří) jen hádat a osrávat zákazníka, ale vždy u obchodů jako CC.cz. Během 14 dnů cokoliv přinesu a bez řečí je to vyměněno..Radim Štěpanec píše:Na to pozor, musíš vrátit funkční výrobek, pokud by byl vadný, následovala by reklamace.
- Radim Štěpanec
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Každý obchodník věc otestuje, nekecej. Pokud ne, je to chyba obchoduradekhulan píše:To je přesně důvod, proč nikdy nekupuji u miniobchodníků, chtějí se (někteří) jen hádat a osrávat zákazníka, ale vždy u obchodů jako CC.cz. Během 14 dnů cokoliv přinesu a bez řečí je to vyměněno..Radim Štěpanec píše:Na to pozor, musíš vrátit funkční výrobek, pokud by byl vadný, následovala by reklamace.
X2 4800+, 2GB RAM, MSI 6150
- no-X
- Středně pokročilý

zajímavý článek:
"NVIDIA GeForce 7900 GTX Lockup Issue Resolved – Mostly"
http://www.pcper.com/article.php?aid=235
"NVIDIA GeForce 7900 GTX Lockup Issue Resolved – Mostly"
http://www.pcper.com/article.php?aid=235
Nejlepší moderátor ve výslužbě