Problem s 6600 a monitorom
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Pette_Cool
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Problem s 6600 a monitorom
zdravim,
mam problem s gf nv 6600le Pcix 256 mb od msi.
monitor HP L1740 pripojeni cez DVI.
cez svideo pripojeny televizor.
vo windowse ( xp ) bezi grafika uplne normalne, bez sebemensich problemov.
potom vypnem korektne win. dalsi den ked idem zapnut pc sa na monitore rosype obraz - napr logo energy star hned po starte sa casti riadkov posunu,
dokonca sa prepisuju pismena za ine znaky, zobrazuju sa inde po monitore ako maju.
pokial v takomto stave nabootuje win, ztmavne obrazovka a pomoze len reset.
na tomto pc mam aj linux, gentoo. ked cez grub nastartujem linux, dam tam reboot a zopakujem par krat za sebou, obrazovka sa komplet vyplni sedymi znakmi a po restarte uz bezi vsetko normalne.
drivre vo win som mal 81.78, teraz som dal aj najnovsie 84
doska - msi k8n neo3 - nforce 4, s 754.
stretli ste sa s tymto? co to moze sposobovat?
mam problem s gf nv 6600le Pcix 256 mb od msi.
monitor HP L1740 pripojeni cez DVI.
cez svideo pripojeny televizor.
vo windowse ( xp ) bezi grafika uplne normalne, bez sebemensich problemov.
potom vypnem korektne win. dalsi den ked idem zapnut pc sa na monitore rosype obraz - napr logo energy star hned po starte sa casti riadkov posunu,
dokonca sa prepisuju pismena za ine znaky, zobrazuju sa inde po monitore ako maju.
pokial v takomto stave nabootuje win, ztmavne obrazovka a pomoze len reset.
na tomto pc mam aj linux, gentoo. ked cez grub nastartujem linux, dam tam reboot a zopakujem par krat za sebou, obrazovka sa komplet vyplni sedymi znakmi a po restarte uz bezi vsetko normalne.
drivre vo win som mal 81.78, teraz som dal aj najnovsie 84
doska - msi k8n neo3 - nforce 4, s 754.
stretli ste sa s tymto? co to moze sposobovat?
- Thellwin
- Administrátor

- Pette_Cool
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
robilo to aj so starymi 81.
preto som vyskusal nove.
kedy to zacalo? hm.. neviem presne, chvilu som totiz pouzival vga pripojenie lcdcka a vtedy to nerobilo.
hardwarova chyba sa mi to nezda, pretoze sa to "opravi" len restartami, teplotou to isto nie, pretoze po noci je grafika studena. robi to aj napr po vypnuti na hodinu, vtedy je zahriata akurat.
moznost vyskusat nemam.
podla mna je to tym, ze windows tu grafiku spravne nevypne. po restartoch z linuxu to nerobi nikdy.
mozno nejaka volba v biose, v driveroch.. ale naslepo vsetko skusat je nemozne.
preto som vyskusal nove.
kedy to zacalo? hm.. neviem presne, chvilu som totiz pouzival vga pripojenie lcdcka a vtedy to nerobilo.
hardwarova chyba sa mi to nezda, pretoze sa to "opravi" len restartami, teplotou to isto nie, pretoze po noci je grafika studena. robi to aj napr po vypnuti na hodinu, vtedy je zahriata akurat.
moznost vyskusat nemam.
podla mna je to tym, ze windows tu grafiku spravne nevypne. po restartoch z linuxu to nerobi nikdy.
mozno nejaka volba v biose, v driveroch.. ale naslepo vsetko skusat je nemozne.
- Thellwin
- Administrátor

- Pette_Cool
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
monitor mozem, ale kedze to iste robi aj ked je monitor vytiahnuty z elektriny a zapnem ho len na kontrolu ci to robi, v nom to asi nie je..
keby to bolo monitorom, tiez by sa to asi "neopravilo" tymi restartmi.
telku vyskusam, ale je pripojena od zaciatku a kedze sa to opravi tym restartom... resp uz nabehnutim linuxu
keby to bolo monitorom, tiez by sa to asi "neopravilo" tymi restartmi.
telku vyskusam, ale je pripojena od zaciatku a kedze sa to opravi tym restartom... resp uz nabehnutim linuxu
- Pette_Cool
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- crash3r_cz
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Thellwin
- Administrátor

- jenda.69
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:

Tohle se zase občas stává mě s mou Leadtek winfast a6600gt tdh.
Psal jsem jim na podporu a odpověděli, že to mam dát reklamovat...
Jo jinak dělá to jenom v biosu a při bootování win. Jakmile se mam přihlásit, tak se vypne monitor.
- Kinjaba
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Mám grafiku v popisu. Měl jsem ji na reklamaci a před pár dny mi přišla a dělá to samé, jako vám! Mám to přes DVI, ale přes analog s jiným monitorem to dělá úplně stejně. Zapnu ráno PC a monitor je vypnutej, tak 15 minut nic. Musím ji nechat zahřát a tak po 15 minutách vypnu PC a znovu ho zapnu a pak mi začne blbnout obraz...takové zvláštní znaky, nevidím pořádně písmo, ale blbne mi to i ve windowsech! Po dalších 5 minutách je už vše v pořádku. Je to hodně zvláštní! Vůbec nevím, co s tím 
ASUS Rog Strix B650E-E, AMD RYZEN 9800X3D @, Cooling: Cooler Master masterliquid 360 ion, RAM:48GB Adata XMP DDR5 6000MHz CL30 , VGA: Asus TUF RTX 5080 16GB OC, NVMe: Kingston KC3000 2TB + Samsung 990 Pro 2TB, CASE: Asus GT502, PSU: Corsair RM1000x 3.1, 27" MSI 321UP QD-OLED 32”, Creative AE-5 + GigaWorks 2.0 + Senheiser GSP 600, asus scope ii 96 wireless + Asus keris ii Ace, Windows 11 PRO