Intel PentiumD 805

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

1,5V si umím představit jen s dobrou ,,vodou" se vzducháčem bych si to teda nelajz :) navíc jsem na pochybách zda by to tomu CPU bylo k něčemu :)

doporučené max je pro 805ku 1,4V myslím ... takže cokoli nad je extrém ;)
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

Digitaldoom píše:1,5V si umím představit jen s dobrou ,,vodou" se vzducháčem bych si to teda nelajz :) navíc jsem na pochybách zda by to tomu CPU bylo k něčemu :)

to som nevedel,vzdy pisali ze max. 90nm procesorov je so vzduchom 1,55V :?

inak len tak mino temu,ake je max. napatie pre 65nm Pentia 4/D?
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

BubakB píše:inak len tak mino temu,ake je max. napatie pre 65nm Pentia 4/D?
Pro dlouhodobé 100% vytěžování (a při výborném chlazení vzduchem) 1.45-1.48V. Nad tuto hodnotu bych šel opravdu jen s vodou. Mně při 1.51V drží Ninja při plné zátěži teploty kolem 67-69 stupňů, a to je už dost na trvalé vytěžování (např. Boinc, apod).
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
OCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od OCZ »

Digitaldoom píše:1,5V si umím představit jen s dobrou ,,vodou" se vzducháčem bych si to teda nelajz :) navíc jsem na pochybách zda by to tomu CPU bylo k něčemu :)

1,4V ma doporuceny kazdej 90nm cpu od intelu
Pavelll
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavelll »

[quote="Digitaldoom"]
Tak na teto odrese je test v Q4 i s patchem pro dualcore
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/sh ... i=2736&p=9
tak to muzete porovnat.
Jo jeste ty procaky jsou na default.
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satiriasis »

OCZ píše:

1,4V ma doporuceny kazdej 90nm cpu od intelu
jasny ale to je doporuceny standart pro tyto CPU od Intelu. A Intel rozhodne musi mit nejakou rezervu,takze si myslim ze vic jak 1.4v takovej extrem neni. Vic jak 1.5v sice nema s vzduchem smysl,ale neni to takovej extrem jak rikas. Pro 65nm bych nesel vic jak 1.45v se vzduchem
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

Pavelll píše:
Digitaldoom píše:...
Tak na teto odrese je test v Q4 i s patchem pro dualcore
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/sh ... i=2736&p=9
tak to muzete porovnat.
Jo jeste ty procaky jsou na default.
díky za test... tady je vidět, že už je to o poznání lepší... není to sice uplně ono, ale přecejenom... AMD je prostě ve hrách výkonější, ale taky jsou dražší... jinak pořád mě těší, že se objevují v testech 630... tady je sice testovaná revize prescotta, ale stejně... venice si na něj nepříjde, nebo jsou na tom dost podobně :wink:

každopádně asi bude fakt lepší u té 805 si počkat na hry stavěný přímo na DC aby to bylo objektivnější, ale ten quake už asi dokáže aspoň trochu naznačit... :comp:
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bart_Teschen »

no tak to je MAZEC, dnes jsem instaloval Freezera Pro 7, jedu na 3,7 GHz, s boxem jsem se dostal na 64-65 °C v Prime95, s Freezerem to je max 52°C, to je teda mazec ...... a lidičky, to TICHO :lol:

spokojenost, zkusim taktovat kam az to pujde a potom pisnu ...
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Bart_Teschen píše:no tak to je MAZEC, dnes jsem instaloval Freezera Pro 7, jedu na 3,7 GHz, s boxem jsem se dostal na 64-65 °C v Prime95, s Freezerem to je max 52°C, to je teda mazec ...... a lidičky, to TICHO :lol:

spokojenost, zkusim taktovat kam az to pujde a potom pisnu ...
diodatek, pokud vhodne upravite prisun cerstveho vzduchu do case .... jedu ted na max 49°C v Prime95 pri 3,72 GHz.
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:? s tym freezerom tomu davas kolko V?
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

Zdarek hosi, chtel jsem se zeptat tech kdo ma zdroj Eurocase 400W v kombinaci s D805kou, na jakych taktech procik provozujete ?Ja jedu zatim na 3.2GHZ, zda se to byt stabilni, vecer hodim Prime95 aspon na 8hod tak uvudim.
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jan Machalík píše:Zdarek hosi, chtel jsem se zeptat tech kdo ma zdroj Eurocase 400W v kombinaci s D805kou, na jakych taktech procik provozujete ?Ja jedu zatim na 3.2GHZ, zda se to byt stabilni, vecer hodim Prime95 aspon na 8hod tak uvudim.
jediné co ti můžu říci je : sebevrahu ... dyť kvalitní zdroj stojí pár šupů , co se tí stane při dlouhodobějším užívání tvojí kombinace nechi ani domýšlet ...

//edit mhl, promazáno OT, džte se tématu
bitskull
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bitskull »

Jan Machalík píše:Zdarek hosi, chtel jsem se zeptat tech kdo ma zdroj Eurocase 400W v kombinaci s D805kou, na jakych taktech procik provozujete ?Ja jedu zatim na 3.2GHZ, zda se to byt stabilni, vecer hodim Prime95 aspon na 8hod tak uvudim.
Ja mam Eurocase 450W - zatim jedu jen na 3.0GHz, takze v pohode.
Core i5 3570 & CM Hyper 212+, MSI N750Ti-2GD5/OCV1, GEIL EVO 2x8GB 1600MHz, GIGABYTE GA-H77M-D3H, Enermax Liberty DXX 400W, Silverstone TJ08B - MicroATX, LED LG 22" - 1920x1080, W10
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Digitaldoom píše:
jediné co ti můžu říci je : sebevrahu ... dyť kvalitní zdroj stojí pár šupů , co se tí stane při dlouhodobějším užívání tvojí kombinace nechi ani domýšlet ...

//edit mhl, promazáno OT, džte se tématu
nebuť tak vysazenej na zdroje, podle tebe kdo nemá enermax liberty je looser...vem si že dobrej zdroj stojí 3/4 toho co tehle procesor, na to prostě každej nemá a vyšší řady EC (kolem 500W s 12cm větrákem) nejsou zas takovej odpad, já sám mám LC 550W a je naprosto v pohodě

děláš z králíka velblouda
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Já nejsem vysazen na zdroje, jen nedokáži pochopit kolik lidí je schopnu ,,ušetřit pár stovek" a myslet si že opravdu ušetřili. Nemusíš mít Enermax Liberty aby si měl kvalitní zdroj ... prostě Rozdíly mezi kvaliním a nekavalitní zdojem jsou skryté přitom cena je nižší o pár set ... nekvalitním zdroje získáš mnohem větší riziko při provozu, díky nižší účinnosti má mnohem vyšší spotřebu takže ušetření 0. prostě jsem vysazen na kvalitní zdroj a za kvalitní pokládám už Fortron 350W THN-P za 1000,- s DPH :oops: :wink: , který k většině PC bohatě bohatě stačí ... samozřejmě pokud chceš taktovat a to se týká i Pentia D 805 potřebuješ odpovídající zdroj ... na něj by ten Fortron nestačil ...

BTW: ale diskuse o zdrojích můžeme vést jinde ...
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

<OT>
U českých lidí jde o to, že prostě nechtějí investovat do zdroje o 1500 Kč víc, protože jim to výkon celý sestavy nezvedne, radši si místo toho koupí lepší CPU nebo GK, to je celkem jasný. Holt je potřeba jim to víc cpát do hlavy. Lidi jsou nepoučitelný, až jim ten zdroj odpálí celou sestavu, tak pochopí.... :twisted:
</OT>
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Digitaldoom píše:Já nejsem vysazen na zdroje, jen nedokáži pochopit kolik lidí je schopnu ,,ušetřit pár stovek" a myslet si že opravdu ušetřili. Nemusíš mít Enermax Liberty aby si měl kvalitní zdroj ... prostě Rozdíly mezi kvaliním a nekavalitní zdojem jsou skryté přitom cena je nižší o pár set ... nekvalitním zdroje získáš mnohem větší riziko při provozu, díky nižší účinnosti má mnohem vyšší spotřebu takže ušetření 0. prostě jsem vysazen na kvalitní zdroj a za kvalitní pokládám už Fortron 350W THN-P za 1000,- s DPH :oops: :wink: , který k většině PC bohatě bohatě stačí ... samozřejmě pokud chceš taktovat a to se týká i Pentia D 805 potřebuješ odpovídající zdroj ... na něj by ten Fortron nestačil ...

BTW: ale diskuse o zdrojích můžeme vést jinde ...
Mám Chieftec 360W a pohoda ...
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Joži píše::? s tym freezerom tomu davas kolko V?
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

mne moj fortron zhorel a musim ficat na mercury 400W :( max 3GHz, neviem ci kvoli chybajucim 4 pinom v napajani
btw, to iste aj s enermaxom 465W 12V>33A, ale len atx 1.2
som skusal aj napatie 1,425 a 166FSB nechcelo nabehnut za nic
mozu tie 4 piny robit taky problem pri oc? :(

//inak davam tomu teraz 1,25V, podla CPU-z 1,1V a teplota pri zatazi oboch jadier 51C s boxom
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Joži píše: mozu tie 4 piny robit taky problem pri oc? :(

//inak davam tomu teraz 1,25V, podla CPU-z 1,1V a teplota pri zatazi oboch jadier 51C s boxom
Zcela určitě!!! prostě to intel ve vyšším frekvencích potřebuje :)
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“