Enermax eg375ax-ve(w)-zvýšení teplot

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
eso_rimmer
Nováček
Nováček

Enermax eg375ax-ve(w)-zvýšení teplot

Příspěvek od eso_rimmer »

Zdary,koupil jsem tento(už jetý) zdroj místo fortrona 300w(12cm fan) a zvýšila se mi teplota v p4 northwood 2,4@3 při prime95 :cpu o 8 stupňů(62),pwr o 11!!(66),system o 10(49),2xhdd cca o 8(44).Mám vpředu i vzadu v case 80mm větrák+freezera 4 na procáku.(Staro)Nový enermax http://www.tiphardware.cz/articles.php?id=62&page=2 má otvory nejen ven z case,ale i dovnitř a vyfukuje tudíž i dovnitř(zpátky) ohřatý vzduch(Ale i ven,samozřejmě).Na odsávání má 90mm,na výfuk80mm větrák.větráky má vyměněny za tišší.Chápu,že 90mm odvětrává hůře než 120mm,ale o tolik?Přitom větráky ve zdroji se zdají být nasazeny dobře-spodní nasává ten druhý vyfukuje ze skříně(i když jen půlku,druhá jde právě zpátky druhou stranou).Otázka zní:máte s tímto zkušenost?poradíte,kde může být chyba popř.kudy vypouštět horký vzduch(bokem či horem).Do dalšího fanu se mi ale už moc nechce.Zdá se mi ale divné, že by to enermax takhle nevychytal :o .dík za rady
P4 2,4@3,0/Freezer4 HT Northwood,Abit IS7-E,2xA-data PC3200 Dual(2-3-3-5)Pat,Ati 9800SE/9800Pro 128 ,WD 80 SATA+Hitachi160 sata,Skystar2,Audigy SE
eso_rimmer
Nováček
Nováček

Tak co??????Žádná zkušenost?Zkuste někdo,kdo ho má, spustit prime95 a strčit za něj ruku,no tak :x .Prosím :oops:
P4 2,4@3,0/Freezer4 HT Northwood,Abit IS7-E,2xA-data PC3200 Dual(2-3-3-5)Pat,Ati 9800SE/9800Pro 128 ,WD 80 SATA+Hitachi160 sata,Skystar2,Audigy SE
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

zkusenost zadna, ale zda se mi ze na tom ma vinu ten co menil vertaky, nuikoli enermax.. jestli ten 9cm fouka dovnitr a 8cm ven tak to je jasny... podle obrazky v ty recenzi maj foukat oba dva dovnitr... ten 9cm ma odvadet teply vzduch z casu a ten 8cm ho hnat primo ven nez aby si tam ten vzduch hledal kdejakou cestu...
crazzykiller
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od crazzykiller »

ja tento zdroj mam a ten 9cm fan ze spod fouka do zdroje a 8cm fan fouka ze zdroje pric. je to klasicky reseno. taky nevim proc tam kdo mnenil vetraky kdyz ty co tam jsou sou dost tiche
eso_rimmer
Nováček
Nováček

A těma dírama na straně do pc(jako k dvd mech.-k 5.25 pozici) ti teplý vzduch neuniká?Mě se zahřívá case nahoře mezi zdrojem a 5,25 pozicí,jak jsem psal,teplý vzduch fouká správně ven vzadu,ale bohužel i na té druhé straně-je to patrné hlavně při vys. zátěži.
Jinak taky nevím,proč měnil větráky,ale tiché to je....
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

no tak je vymenil spatne.. ty otvory na druhy strane sou na nasavani.. jenze protoze ten vetsi vyn vysava a ten mensi taky vysava tak se ten vzduch hromadi tam... doporucoval bych ti ten fan otocit...
crazzykiller
Začátečník
Začátečník

eso_rimmer píše:A těma dírama na straně do pc(jako k dvd mech.-k 5.25 pozici) ti teplý vzduch neuniká?Mě se zahřívá case nahoře mezi zdrojem a 5,25 pozicí,jak jsem psal,teplý vzduch fouká správně ven vzadu,ale bohužel i na té druhé straně-je to patrné hlavně při vys. zátěži.
Jinak taky nevím,proč měnil větráky,ale tiché to je....
prave ze ne ten mensi co fouka ven se toci richlejct a vznika tam pod tlak.
takze to nasava kudy jde
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

sim sim..vecna.... :)
lepsi je delat pretlak nez vysavanim podtlak :wink:
Boja
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boja »

Tiež mam enermax a stalo sa my to iste.Teplota sa zdvyhla okolo 5stupnou vsade okrem diskov.
crazzykiller
Začátečník
Začátečník

Boja píše:Tiež mam enermax a stalo sa my to iste.Teplota sa zdvyhla okolo 5stupnou vsade okrem diskov.
ja mnel pred nym aopen 350W s 120 vrtuli a s enermaxem mi teplota klesla asi o dva stupne na procaku.
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“