Regulátor otáček, který se vejde pod dvířka casu ?
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- JanHavlicek
- Středně pokročilý

Regulátor otáček, který se vejde pod dvířka casu ?
Zdar,
sháním nějakou manuální regulaci otáček větráků u mých chladičů - AC Freezer 7 Pro a Primecooler PC-VGAHG1. Jde o to, že deska P5LD2 není schopná nějak normálně regulovat otáčky toho Freezera, takže je musím nastavovat ručně ve speedfanu po startu windows na 55% (cca 1500 rpm)
GK má vlastní manuální regulátor (kopie toho, co dává Zalman k chladičům CPU), ale na hry je potřeba nastavit více otáček a do windows zase méně, protože to dost řve. To přes speedfan nelze, ten umí nastavit jenom otáčky CPU chladiče (P5LD2 no...)
Ovšem mám problém, že se mi jen tak nějaký regulátor do case nevejde pod dvířka. Nemáte někdo zaručený produkt, který třeba používáte pod dvířky ? Z i-net obchodu mi nikdo neřekne, jak jsou hluboký ty knoflíky na potenciometrech a naslepo kupovat nechci
Představoval bych si nějaký regulátor řekněme okolo 600 Kč. Display je mi tam k ničemu, stejně na něj nevidím. Koukal jsem třeba na ten Thermaltake na DO, ale tam se zase ovládají všechny větráky dohromady. Co tedy myslíte ?
Díky za rady
sháním nějakou manuální regulaci otáček větráků u mých chladičů - AC Freezer 7 Pro a Primecooler PC-VGAHG1. Jde o to, že deska P5LD2 není schopná nějak normálně regulovat otáčky toho Freezera, takže je musím nastavovat ručně ve speedfanu po startu windows na 55% (cca 1500 rpm)
GK má vlastní manuální regulátor (kopie toho, co dává Zalman k chladičům CPU), ale na hry je potřeba nastavit více otáček a do windows zase méně, protože to dost řve. To přes speedfan nelze, ten umí nastavit jenom otáčky CPU chladiče (P5LD2 no...)
Ovšem mám problém, že se mi jen tak nějaký regulátor do case nevejde pod dvířka. Nemáte někdo zaručený produkt, který třeba používáte pod dvířky ? Z i-net obchodu mi nikdo neřekne, jak jsou hluboký ty knoflíky na potenciometrech a naslepo kupovat nechci
Představoval bych si nějaký regulátor řekněme okolo 600 Kč. Display je mi tam k ničemu, stejně na něj nevidím. Koukal jsem třeba na ten Thermaltake na DO, ale tam se zase ovládají všechny větráky dohromady. Co tedy myslíte ?
Díky za rady
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
- Cujo
- Mírně pokročilý

- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Cujo
- Mírně pokročilý

- warpeq
- Začátečník

- JanHavlicek
- Středně pokročilý

Tak je to klasika chieftec, měřil jsem to podle diskety a mohlo by to teoreticky vykukovat řekněme 0,8 - 0,9cm, takže poměrně nanic. Ideální by bylo něco s tlačítky, ale vím, že se nic takovýho nevyskytuje, natož okolo 600 Kč 
Docela dost se divím, že s tím výrobci nepočítaj, skříní s dvířky přibývá a v luxusní sféře jsou vidět jenom case s dvířky
Docela dost se divím, že s tím výrobci nepočítaj, skříní s dvířky přibývá a v luxusní sféře jsou vidět jenom case s dvířky
- Woyta
- Středně pokročilý

Bud si vyrobis vlastni regulator nebo budes muset vymenit knofliky. Ja se ted zbavuju homemade regulatoru s LM317 ale knofliky mam 2cm (lze je sundat).
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
da se sehnat treba neco takovyho, co je ovladane tlacitky...
zde nejake jsou...musis si vybrat design:
http://www.jscomputers.cz/index.php?cPath=684_180
zde nejake jsou...musis si vybrat design:
http://www.jscomputers.cz/index.php?cPath=684_180
- Jája
- Středně pokročilý

Já mám tenhle Akasa http://194.228.220.120/default.asp?mtc= ... tiid=11020 je na 3 fany 6-12V. Knoflíky vyčuhují necelejch 9mm, takže by se ti to tam mohlo vlízt, když tak neni problem to zašroubovat o něco hlouběji. Taky mám case s dvířky a nemám stím žádnej problém.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- vencal
- Nováček

Taky sem to řešil,mám case Thermaltake TsunamiDream a tam se pod ty hliníkový dvířka taky jen tak nějakej nevejde.Nakonec sem koupil Thermaltake Hardcano 13,regulační kolečko i ostatní tlačítka vyčnívají z čelního panelu regulátoru jen nepatrně,určitě by se ti tam vešel ale stojí cca 1500.- 
edit:vyčnívají tak 3-4 milimetry
edit:vyčnívají tak 3-4 milimetry
CPU:AMD Athlon 3000+ Venice,COOLER:Thermalright XP-120 MB:DFI LP UT NF4Ultra-D,CASE:Thermaltake Tsunami Dream,RAM:DIMM 1024MB DDR,VGA:ATI Radeon X800 GTO Fireblade 256MB,HDD:WD Caviar XL 250GB SATAII,ZDROJ:Fortron 500W ATX,LCD Samsung SyncMaster 930 bf TFT 19",DVD:Toshiba,DVD-RW:LG,FAN CONTROL:Thermaltake Hardcano 13,KB-MOUSE:Microsoft wireless,MOUSE PAD:Thermaltake Gama. NTB:GERICOM Celeron-R 2,4Ghz 256MB RAM,HDD 40GB,SB Audigi2 ZS Notebook+Creative GigaWorks S750+Decoder DDTS100
- JanHavlicek
- Středně pokročilý

No nic, nakonec jsem to vyřešil klasickým regulátorem alá Primecooler za 80 Kč (ta napodobenina Zalmanu FanMate). Jeden už byl přiložený u toho chladiče VGA a jeden jsem dokoupil na freezera
Je to asi nejlevnější řešení, který je 100% kompatibilní
Je to asi nejlevnější řešení, který je 100% kompatibilní