Jakou myš? Přehled kvalitních herních myší a podložek...

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
vandrak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vandrak »

Tak co sem tak pročítal, asi bych vzal tuhle http://www.progamingshop.cz/item.asp?it ... op=24&l=cz

Pak mají ještě tuhle verzi http://www.progamingshop.cz/item.asp?it ... =cz&top=24 ,která je ale za 1599 jen kvůli tomu, že má rámeček do čeho se podložka zasazuje z hliníku. To už je trochu přehnané :?
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Myslim ze nakoupit treba 10 podlozek za 15,-/ks obyc. latkove je lepsi investice a po mesici a pul ji vzdy vymenit.. Ja to taky tak delam, ten povrch je super - ale nevydrzi vecne - pro nekoho kdo nemuze vysolit nekolik set KČ naraz je to lepsi volba, nebo alepson chvilkova.. Mel jsem od souseda pujcenou podlozku Razer Excel mat nebo tak nejak, bylo to poznat, ale ne tak vyrazne!..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

vandrak píše:Tak co sem tak pročítal, asi bych vzal tuhle http://www.progamingshop.cz/item.asp?it ... op=24&l=cz

Pak mají ještě tuhle verzi http://www.progamingshop.cz/item.asp?it ... =cz&top=24 ,která je ale za 1599 jen kvůli tomu, že má rámeček do čeho se podložka zasazuje z hliníku. To už je trochu přehnané :?
fUnc klidně, ale jinej obchod, ProgamingShop je sprostě předraženej...
vandrak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vandrak »

Tak jasně, podíval bych se, kde je nejlevnější, jenže teď už fakt nevím. To máš látkovou podložku, plastovou podložku, kovovou nebo skleněnou podložku a na prd je, že si nějakou koupím a nebude mi třeba sedět a co pak. Věřim, že můžeš koupit nějakou za cca 500kč a bude se ti na ni hrát líp než třeba na podložce za 1200, jenže těžko mám možnost si jich vzít třeba 5 a odzkoušet. Nejlepší by bylo, kdyby ti v obchodě takovou možnost nabídli, ale to asi stěží. Fakt nevim.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

ROFL, nebude ti sedět podložka :-D

U podložek je to 100x snadnější než u myší, prostě si řekni, jestli chceš co nejhladšíí pohyb ( koiv, plast, sklo ) nebo odpor ( látka ). Mezi těma zde jmenovanýma je minimální rozdíl, takže je de-facto úplně jedno, jestli fUnc, eXactMat, Ricochet nebo Steelpad...
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

zkousel jsem steelpad, icemat a funcku, ale ja proste podlozku mit nemuzu, jednak jsem mel odreny/otlaceny zapesti a furt jsem najizdel na okraj, ono hodne zalezi kdo jak tu mys drzi a jak moc s ni jezdi, citlivost atd... ale s mym stylem mi je spis na obtiz :) a pochybuju ze jsem sam 8)
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

tak si kup hadrovku nejlepe razer mantis, stellpad QCK,5L,...
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

vsechno je to maly :)
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

axloth píše:zkousel jsem steelpad, icemat a funcku, ale ja proste podlozku mit nemuzu, jednak jsem mel odreny/otlaceny zapesti a furt jsem najizdel na okraj, ono hodne zalezi kdo jak tu mys drzi a jak moc s ni jezdi, citlivost atd... ale s mym stylem mi je spis na obtiz :) a pochybuju ze jsem sam 8)
Rozmyslam, kolko mas rokov a kedy si zacal s pocitacami... mi to pride, akoby si nemal skusenosti s gulickovymi myskami, ktore bolo treba pekne dvihat, prekladat na podlozke, pretoze po stole nejazdili a mali malu rozlisovacku, takze sa clovek nabehal po podlozke, ktore sa vtedy tiez moc vyberat nedali a boli male.

Okraj stola? Odrene zapestie? Chyba nie je v podlozkach, ale ze ich nevies spravne drzat, ver mi - to nemyslim ako urazku, ale ako diagnozu :wink:

Ja nech robim cokolvek, Diamondback/Copperhed sa drzi pkene v strede podlozky... Counter, Corel, Photoshop, Word, plocha.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

lol, s pocitacema jsem delal jeste kdyz 99% mysi melo vpredu 3 tlacitka a kolecko nebylo, natoz nejaka optika (ono vlastne nebylo moc kde mys pouzivat, v nortonu to bylo lepsi sipkama) :lol:

co se tyka myho drzeni mysi: k tomu jsem dosel "evoluci" a vim ze takhle se mi drzi nejlip a nejpohodlneji a ovladam ji nejpresneji, navic mam velky ruce a dlouhy prsty, takze abych nejezdil zapestim po podlozce/stole, musel bych zapesti sam drzet ve vzduchu, jestli to ti prijde lepsi tak ses dobrej masochista :-D ...pokud ty mas tak malinkaty rucicky ze se ti cely vejdou na mys, tak gratuluju, ja bych to se zapestim ve vzduchu vydrzel max 10 minut a vzhledem k tomu ze muzu mys pouzivat treba 12 hodin v kuse a nic me neboli tak ji asi blbe nedrzim, co se tyka presnosti, o tu taky nemusis mit obavy (overeno spoustou obeti :razz: )

a ze se ti mys drzi uprostred podlozky, to je jaksi otazka nastavene vysoke sensitivty, takze s ni muzes min hejbat, me vyhovuje kdyz s ni muzu trochu vic jezdit a klade trosku odpor

ale fakt zeru, ze kdyz napisu ze my nevyhovujou podlozky, tak se hned najde nakej guru, kterymu vyhovujou, takze kdyz ja neco pouzivam jinak nez guru a vyhovuje mi neco jinyho, tak to delam blbe, protoze jen jeho zpusob je jedinej spravnej :lol:
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

axloth píše:vsechno je to maly :)
a co QCK+, Fatality pad, destrukt?
http://progamingshop.cz/item.asp?item=1138&l=cz&top=122
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

jo tak tohle je hodne solidni tapeta :)
kdyz bych kupoval podlozku tak uz by to fakt bylo neco takovyho, mozna by stacilo i mensi :D
by mi pak ale bylo lito na to drobit rohliky, kapat piti a vubec nechavat bordel :roll:

kazdopadne mi je i lito za to davat ty prachy, pac jsem nejak nespozoroval velkej kvalitativni rozdil mezi stolem a drahou podlozkou, akorat mi trvalo nez jsem si na to zvykl... asi mam vyjimecne dobrej stul, je to stara poctiva kvalitni prace, zadna laminatova rychlokvaska :)
Martin Kusyn
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Martin Kusyn »

2 axloth ... mno - co se rozměrů tlapy týče a neschopnosti (neochoty) držet zápestí ve vzduchu jsme na tom celkem stejně - ale na podložku se zvyknout dá - musím říct, že jsem měl stejné zkušenosti s otlačenou rukou na většině "normálních podložek - chápu, že asi nemáš zrovna dvakrát chuť aby ti tu někdo do toho kecal - ale zkusi si někde vyzkoušet podložku razer exactmat + exactrest (polštářek) - ruka je neustále podložená a u myšky s nějakou lepší citlivostí (800+) nemusíš ruku vůbec zvedat - a navíc při práci je to fakt celkem pohodlný a na dlouhý doby snesitelný - zkus - možná že sedne ...
PC: AMD Athlon X2 5400+ (AM2) BlackBox --- Asus M3A32-MVP Deluxe --- A-Data Vitesta EE 8GB (kit 4x 2GB) 800+ MHz --- Gainward HD 4870 Golden Sample 1GB DDR5 9597 --- SATA II WD Caviar 200GB
SERVER: AMD Athlon 64 3000+ (s939 venice) --- Asus A8N-SLI Premium --- 4*512MB RAM Kingston Value CL2,5 --- ASUS X800XL 256MB RAM --- WD Caviar 80GB + 3*SATA II WD Caviar 500GB
NTB: HP 6820s - Pentium DualCore 1,73GHz; 2*2GB DDR 800 RAM; X1350; 160GB disk
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

imho ten exactrest je totalni blbost
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

jo a jeste si budu kupovat gelovej nesmysl pod zapesti :D
chapete tu absurditu? mam se naucit pouzivat vyssi citlivost aby mi vyhovovaly vyrobky, ktery si mam koupit? co kdybych zustal u toho co mi maximalne vyhovuje, nemusel se nic preucovat a neplatil zadny penize? 8-)

jako chapu ze kdyz je nekdo zvyklej na extremne (pro me) velkou citlivost tak to je dobry: i kdyz ma velkou ruku, opre si ji o nakej mekkej nesmysl, ma laser mys s 2000dpi a dobrou podlozku, ktera mu staci i mala, mys mu stoji v podstate na miste, nemusi s ni skoro hejbat, zapesti samotny mu lezi na jednom miste a hejbe jen kloubem a prstama... ok chapu, sice to stoji vic, ale proc ne, ja vam to neberu

ale ja si proste rad zajezdim , tak mi to neberte :wink: . A uricte nejsem sam, ale sem se nekdo novej koukne a ted tady vsude vidi ze "nejlepsi je obrovska citlivost, ze skoro nehejbes rukou", akorat k tomu musi mit mys za 2000kc a podlozku za 1000kc a nesmysl pod zapesti (prehanim)... jen se tu snazim ukazat, ze mys za 500 a stul muze slouzit prinejmensim stejne dobre, je to otazka osobnich preferenci, nic vam nerika prislovi "proti gustu zadnej disputat" ?...
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

co hrajes s jakou sens?
pro predstavu :)
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

no to se rika dost blbe, zalezi na hrozne moc vecech (hmotnost mysi, treni stul/mys atd) ale pro predstavu:
na mysi mam zapnuty 1600dpi, v ovladacich (default ms) je na tom hejblatku 11 carecek dole, tak to mam na 4. carecce :) a treba v Day of Defeat: Source mam sensitivity 3.9 ... no pochybuju ze z toho budes moudrej :)

mys je http://www.trust-site.com/products/prod ... rtnr=14463
stul je z drevotrsiky, podyhovanej, nalakovanej :) v miste kde jezdi mys je naomak hladsi nez treba pod klavesnici 8)

ono vlastne de facto nejde ani o vzdalenost jakou mysi ujedes vzhledem k pohybu kurozru, ale spis jakou silu a energii do toho pohybu das pro ten stejnej pohyb kurzoru...
Martin Kusyn
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Martin Kusyn »

Cujo píše:imho ten exactrest je totalni blbost
heh - taky jsem zastával tenhle názor - dokud jsem to neodzkoušel

2 Axloth - já ti to neberu - když ti to vyhovuje tak proč ne - jen říkám, že mám podobné problémy a tak nějak jsem si už zvykl ....
PC: AMD Athlon X2 5400+ (AM2) BlackBox --- Asus M3A32-MVP Deluxe --- A-Data Vitesta EE 8GB (kit 4x 2GB) 800+ MHz --- Gainward HD 4870 Golden Sample 1GB DDR5 9597 --- SATA II WD Caviar 200GB
SERVER: AMD Athlon 64 3000+ (s939 venice) --- Asus A8N-SLI Premium --- 4*512MB RAM Kingston Value CL2,5 --- ASUS X800XL 256MB RAM --- WD Caviar 80GB + 3*SATA II WD Caviar 500GB
NTB: HP 6820s - Pentium DualCore 1,73GHz; 2*2GB DDR 800 RAM; X1350; 160GB disk
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

2axloth ROFL a ty podlozky by ti byly male?
ja mam v cs sens 2.0, veci v podpisu.. takze nevim proc by ti mely byt male
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Cujo píše:2axloth ROFL a ty podlozky by ti byly male?
ja mam v cs sens 2.0, veci v podpisu.. takze nevim proc by ti mely byt male
Axloth to trochu hrotí. :) Jinak koho bolí ruka, tak stahovací obvaz kolem zápěstí, používám při práci i hraní.

BTW Já mám v Q3A sens 1.3 a accel 0,09 ( kandiduju na nejmenší sens. v republice :oops: ), s rozměrama podložky v pohodě, imho bych vystačil i s menší.
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“