TES4 : Oblivion - technická stránka hry
Moderátor: Baneshee
- Delarge
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A další problém: Vlezu do interiéru (třeba jeskyně), pak za chvíli vylezu a strašně mi klesně FPS (pak mam tak kolem 10-15 FPS) a když dam quicksave a hned quickload, tak se to zase vrátí do normálu třeba kolem těch 30 FPS.
Fakt nechápu. Stává (stávalo) se to taky někomu??
Fakt nechápu. Stává (stávalo) se to taky někomu??
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
- Skivosek
- Nováček

-
Hoj lidi
, mam problem...nemam moc vykonou sestavu (x600, 1GB ram, 3ghz procik) a kdyz to pustim normalne, tak mam 10fps, a kdyz pres OLDblivion tak 60, ale ma to hacek...a to tenhle: http://img91.imageshack.us/img91/1763/o ... 4960jz.jpg ...vidim normalne pres steny...mam catalysty 6.4...ted jdu skusit 6.5ky a pak napisu...pokud by prece jen nekdo nasel reseni tak plz napiste...
- Thellwin
- Administrátor

- Skivosek
- Nováček

-
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Byl vydán patch 1.1 FINAL:
http://www.elderscrolls.com/downloads/u ... atches.htm
http://www.elderscrolls.com/downloads/u ... atches.htm
- Swat
- Mírně pokročilý

Po stránce zlepšení výkonu je tento patch naprosto zbytečnej.Čekal jsem,že autoři např.zlepší trhání hry aniž by probíhal jakýkoliv loading oblasti (to je vůbec celkově dost nešťastný řešení),ale neřeší,je tam hromada fixů na questy a různý bugy,zlepšení chodu hry nikoliv.Začíná mě to celkem vadit - slušně řečeno - člověk má v harwaru peněz jak šlupek,tak by za to něco čekal a třeba říct,že problémy se stabilitou hry jsem měl mnohokrát,ale patch,drivery nebo nějaký ten tweaking to vždycky napravil,ale Oblovion prostě nevalí tak,jak by měl a to mě sere a proto ho nehraju,já si ho zkrátka nevychutnám tak,jak jsem na to zvyklej z ostatních her.Dám ho,až bude chodit tak,jak má,jesttli vůbec někdy.Výše uvedené nic nemění na tom,že je to skvělá hra,ale ta optimalizace mi tam schází.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- Isghole
- Začátečník

-
nevim jak patch 1.1, ale ja mam doma a pouzivam patch v1.3 od romana hulana (nebo tak nejak se jmenuje, udelal mod map pack v1.3; je tam cca 23 modu do hry) a ten to pomerne zlepsuje. uz mi to nepada temer vubec. doufam, ze tvurci vydaji nejaky poradny ofico patch, ktery upravy hw naroky hry
- hraju to na svym pc (viz dole) na 1280x1024, HDR, nastaveni medium a low; fps mam prumerne 30 (coz me staci)
- hraju to na svym pc (viz dole) na 1280x1024, HDR, nastaveni medium a low; fps mam prumerne 30 (coz me staci)
Sestava: Athlon AM2 3500+ (1,8GHz), 2x1024 DDR GeiL dual (800MHz), Sata II WD 250 GB , GF Leadteck 8800GTX 756MB (500/1800),SB Audigy ES, Fortron Bluestorm 500W, repro Logitech 2.1 Z2200 THX, logitech G5
- Swat
- Mírně pokročilý

To Isghole:To je mod pack,to je v pořádku,ten je dobrej,hra vypadá bombasticky,vlastní výkon hry ale mod pack nezlepší,to chce pořádně dotaženej patch.Já si taky nemůžu stěžovat na malé fps,v extrémních situacích mám 20,ale to už musí být,jinak běžně 30-60 venku,uvnitř 45 a více o to nejde.Ale trhání mě dokáže dohnat k tomu,že to prostě odložím.Jako bych večer koukal na film,kterej by se co chvíli seknul nebo zničehonic poskočil apod.,taky bych na to nečuměl a televizi bych vypnul- stejně přistupuji k hrám.Rád za dobrou hru zaplatím,ukládám je do sbírky,takže i když je dopařím,nejsou na prodej a rád se k některým vracím a fakt musím říct,že všechny hry co mám prostě jedou adekvátně k mýmu hw a k mojí naprostý spokojenosti.Nejednou jsem laboroval s driverama,patchema i tweakingem,ale Oblivion se mi nedaří rozchodit tak,abych si ho užil.Jsem asi moc zmlsanej,ale z třiceti her co mám je Oblivion jediná,co mě sere (po technický stránce),proto raději sáhnu po čemkoliv jiném,navíc se chystám na Blood Money a to je můj šálek čaje.Znova opakuji - Oblivion je výborná hra - svoboda rozhodování nemá obdoby,ale zahraju ho,až se mi za peníze dostane toho,co mi náleží a to je bezproblémový chod. 
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Swat
- Mírně pokročilý

To nevím,ale co můžu říct tak ruší hi-res textury vzdálené krajiny.
- Isghole
- Začátečník

-
nevim jestli myslel "palda" tento patch, ale pro ostatni co nevi, je na svete oficialni patch pro US a EN verzi hry
download napr na www.bonusweb.cz
download napr na www.bonusweb.cz
Sestava: Athlon AM2 3500+ (1,8GHz), 2x1024 DDR GeiL dual (800MHz), Sata II WD 250 GB , GF Leadteck 8800GTX 756MB (500/1800),SB Audigy ES, Fortron Bluestorm 500W, repro Logitech 2.1 Z2200 THX, logitech G5
- shadow
- Středně pokročilý

Musím přidat svou zkušenost, že se zapnutým HDR ta hra vypadá úplně jinak, rozuměj daleko lépe. Až mně to překvapilo. Snad jen v Ayileid ruinách je toho světla někdy až moc.
Překvapilo mně i to, že zapnutí HDR nemá v mém případě prakticky dopad na výkon, naopak se mi to zdá rychlejší, než se zapnutým FSAA.
na GF7800 GS 500/1400 to jedu vsechno na max v 1024x768 s HDR, pouze tree canopy shadows a ty dalsi stiny mam off. Jinak to jede krásně svižně, i v přírodě, žádný lagy, a to jsem dal nazpět i maximální hustotu trávy i v oblivion.ini.
V 1280x1024 je to pořád velmi hratelné, nicméně už to není v přírodě tak krásně svižné, tj. zcela bez lagů.
Myslím, že dost pomůže i taková věc jako defragmentace disku...
Občas to malinko trhe, když se nahrává třeba nová lokace /asi chybí ram/, jinak to je ale naprostá pohodička.
Překvapilo mně i to, že zapnutí HDR nemá v mém případě prakticky dopad na výkon, naopak se mi to zdá rychlejší, než se zapnutým FSAA.
na GF7800 GS 500/1400 to jedu vsechno na max v 1024x768 s HDR, pouze tree canopy shadows a ty dalsi stiny mam off. Jinak to jede krásně svižně, i v přírodě, žádný lagy, a to jsem dal nazpět i maximální hustotu trávy i v oblivion.ini.
V 1280x1024 je to pořád velmi hratelné, nicméně už to není v přírodě tak krásně svižné, tj. zcela bez lagů.
Myslím, že dost pomůže i taková věc jako defragmentace disku...
Občas to malinko trhe, když se nahrává třeba nová lokace /asi chybí ram/, jinak to je ale naprostá pohodička.
show must go on..
- Vivec
- Středně pokročilý

nevíte někdo čim může bejt to, že mi hra padá když chci svlíknout někoho z hadrů? dělá mi to ale jenom někdy- třeba když chci stáhnout z mrtvoly nekromancera hadry tak to spadne, nebo při úkolu pro daedru kdy musim zakouzlit kouzlo který svlíkne všechny účasníky nějaký party
když sundavám z mrtvol brnění tak to nedělá
a nebo když jsem jenou sundaval z nějakýho mrtvýho kouzelníka takovou bílou róbu tak mi to spadlo
snad na všem má nejnovější ovladače, zkoušel jsem i reinstal hry + patch
jinak sestava P4 NW 3Ghz bez OC, 2x 512MB ram Kingstone bez OC jen lepší časování, ASUS p4GPL-X, X800GTO 560/1200
a nebo když jsem jenou sundaval z nějakýho mrtvýho kouzelníka takovou bílou róbu tak mi to spadlo
jinak sestava P4 NW 3Ghz bez OC, 2x 512MB ram Kingstone bez OC jen lepší časování, ASUS p4GPL-X, X800GTO 560/1200
- Swat
- Mírně pokročilý

Gr8 Vivec píše:nevíte někdo čim může bejt to, že mi hra padá když chci svlíknout někoho z hadrů? dělá mi to ale jenom někdy- třeba když chci stáhnout z mrtvoly nekromancera hadry tak to spadne, nebo při úkolu pro daedru kdy musim zakouzlit kouzlo který svlíkne všechny účasníky nějaký party
No tak za zkoušku nic nedáš,zkus to,co se tu už někde řešilo:Jdi do Windows/System32 a tam vyhledej soubor mpeg2data.ax.Přejmenuj ho tím způsobem,že za to "ax" připíšeš ".old".Zkus,pár lidem to pomohlo od padání.
- sisa
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
tak tohle sem teda nepozoroval:( mam 7600GT a jakmile zapnu HDR, obzlast potom venku, sezere to skoro 1/3 vykonu... mozna vic... AA tak hroznej neni...shadow píše:Musím přidat svou zkušenost, že se zapnutým HDR ta hra vypadá úplně jinak, rozuměj daleko lépe. Až mně to překvapilo. Snad jen v Ayileid ruinách je toho světla někdy až moc.
- shadow
- Středně pokročilý

Mám menší problémeček, který mě začíná poněkud iritovat, takže tak malý zase není 
Při zapnutém HDR mám okolí veškerých menu (včetně inventáře - po zmáčknutí tabulátoru) zbarvené jakoby dožluta a to nevypadá vůbec pěkně. Stačí přitom zmáčknou "vlnovku", tj. konzoli, a veškeré "žazlucení" zmizí. Bez HDR to je v pohodě. Co s tím? Pozorujete to také? Jinak mi jede Oblivion naprosto bez problémů.
Oblivion mám patchnutý a změna ovladačů grafické karty nemá žádný dopad.
ukázka:

//zkusím ještě nahrát kdyžtak defaultní oblivion.ini. Ještě se 6600GT jsem si s tím hrál, a třeba to je toho důsledek, i když nevím, nevím...
Při zapnutém HDR mám okolí veškerých menu (včetně inventáře - po zmáčknutí tabulátoru) zbarvené jakoby dožluta a to nevypadá vůbec pěkně. Stačí přitom zmáčknou "vlnovku", tj. konzoli, a veškeré "žazlucení" zmizí. Bez HDR to je v pohodě. Co s tím? Pozorujete to také? Jinak mi jede Oblivion naprosto bez problémů.
Oblivion mám patchnutý a změna ovladačů grafické karty nemá žádný dopad.
ukázka:

//zkusím ještě nahrát kdyžtak defaultní oblivion.ini. Ještě se 6600GT jsem si s tím hrál, a třeba to je toho důsledek, i když nevím, nevím...
show must go on..
- Delarge
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No mně to dělá to samé, ale nikdy sem to teda nepovažoval za chybu, ale spíš vlastnost hryshadow píše:Mám menší problémeček...
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Udělal jsem takový seznam nejdůležitějších grafických modů pro Oblivion:
http://radekhulan.cz/item/improving-eld ... s-oblivion
Takto to vypadá PŘED a PO aplikaci modů:

Veškeré screenshoty jsou také jako celek ke stažení na http://rapidshare.de/files/23324965/Obl ... enshots.7z
http://radekhulan.cz/item/improving-eld ... s-oblivion
Takto to vypadá PŘED a PO aplikaci modů:

Veškeré screenshoty jsou také jako celek ke stažení na http://rapidshare.de/files/23324965/Obl ... enshots.7z
- Warwolf
- Nováček

-
- shadow
- Středně pokročilý

asi tohle:Warwolf píše:nekde jsem cetl ze je mozny vyuzit vice pameti mam 2gb tak by mi to i bodlo, melo by se to nastavovat v ini souboru vite jak se to nastavuje nebo je to nesmysl? diky.
http://www.atomicmpc.com.au/article.asp ... =36546&p=4
1) Raise the preload size limit
For 1G or less machines, use the following:
iPreloadSizeLimit=104857600 (default 26214400)
This raises the preload limit from 25M to 100M. For 2G or less machines, use the following:
iPreloadSizeLimit=262144000 (default 26214400)
Which does, of course, set the limit to 250M. You can go higher, but whether you will see further improvement is debatable. Observations on the preload limit: if set high enough, transitions between indoor and outdoor can become near instant for previously visited cells. I.e, entering and then leaving a shop or dungeon.
-------------
jinak pro ostatní i 3.0 guide týkající se modů...
http://www.atomicmpc.com.au/article.asp?CIID=36919
show must go on..