Genius SW-HT 5.1 5000-Subwoofer
Moderátor: CageJ
- Jan Machalík
- Mírně pokročilý

tak mi to nejak nedalo a musel jsem posoudit kvalitu mp3 a ogg, takze verdikt je jasny, ogg 48kbps je nepocitatelne lepsi nez mp3 48kbps a to jak ve 22khz tak ve 44khz.Podle me je ogg 48kbps srovnatelne s mp3 96-128kbps.K tem reprakum, doma mam jejich predchudce Genius SW-5.1 Home Theater, nejsou to sice zadny zaraky, ale na poslech hudby staci, nemluvim zde o profesionalnich ,,hudebnicich".Ja sam mam hudebni sluch a hraji na klavesy, takze vim o cem mluvim, nepovazuji se za zadnyho hudebnika,to opravdu ne
Kazdopadne ty bedny vypadaj dobre,hrajou dobre, pozor nerikam kvalitne
a pokud si pohrajete jeste s nastavenim equalizeru tak to repro nehraje spatne, ale zas zalezi na vlastnim posouzeni, hold kdybych mel vic penez, hrala by mi hudba treba z tehle ,,chrastitek" 
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
- Spirit
- Středně pokročilý

-
no pockat, co u teba znamena ze "hraju dobre" ? ze hraju nahlas? tak to asi jedine s cim budem suhlasit. A nech sa pohras na equalizery akokolvek, vzdy bude to repro mat hnusne prebudene huhlave a buciace rozmazane basy, ktore su mozno prijatelne jedine pri filmovych efektoch, ale nie pri hudbe kde nerozpoznas bassgitaru od kontrabasu a pomaly ani od bubna. Nie je to sposobene nicim inym, ako neskutocne amatersky navrhnutym subakom a prisernou elektronikou s "trikmi" nech subak rezonuje v okoli 75Hz, tot vse. Kto neveri, je bud hluchy, alebo ten system este nepocul a mozem vsetko toto podlozit aj peknou diskusiou venovanou specialne tomuto reprosystemu na amplione, ze crashPC ? 
- crashPC
- Mírně pokročilý

už si konkrétně nevzpomínám co máš namysli ale tyhle věci se řešily snad všude. prostě je to slytý a bučí to. hlavně při metalový a dance hudbě je to enormní běs. jinak satelity sou dost v pohodě. ale i na těchhle bednách v klídku rozeznám MP3 160kb/s a OGG 160kb/s... 
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- Spirit
- Středně pokročilý

-
iste si spominas http://amplion.wz.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=202
A ostatnym tiez doporucujem precitat
A ostatnym tiez doporucujem precitat
- crashPC
- Mírně pokročilý

- F1l1p
- Středně pokročilý

Celkem by mě zajímalo, jak to dopadlo...crashPC píše:ano, to mě vede k dalšímu testu - v nízkejch bitratech si OGG asi opravdu nějak pomáhá k vyšším kvalitám výšek. ale pořád mu to přeju. teď udělám z nějakýho CDAčka MP3 320kb/s a OGG 320kb/s - jestli to půjde. nebo alespoň 256kb/s. jestli bude mít ogg nějak znatelně vyšší vejšky tak to asi prohraje protože MP3 má v tomhletom už relativně přirozenej a míň zkreslenej přednes - narážim tim na to přebuzení výšek. Když to bude +- stejný, OGG se bude jevit jako lepší protože je "variabilnější". Zvuk je plochej? na jakejch reprákách to posloucháš? na těch geniusech? to se nediv že tam něco chybí...
- crashPC
- Mírně pokročilý

ano, test už sem provedl. nepoznal sem po sluchu žádnej rozdíl. možná bych poznal na nějakym profi aparátu ale to jen na výškách a šumovejch frekvencích nikoli na běžnym poslechovym pásmu. V takovejchhle tocích už to neni poznat. můj názor je takovej že kdo má lepší aparát a nemusí až tak šetřit místem, tak ať si sklatby překonvertí do MP3, WMA nebo OGG 192-320kb/s VBR a bude to paráda. pro flashkový empétrojky u kterejch je třeba šetřit ještě víc bych použil OGG nebo WMA... to už je ale věc každýho...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD