Hranice bych já osobně neurčoval...Tebou zmiňované Diablo bych označil sice za RPG, ale "akční RPG" ...jinýmy slovy klikfest (kdepak je Luke, aby mě pokáral za rouháníSentenced píše: Ale jo, ono to je k tématuMe osobne by treba zajímalo, kdy přišel ten zlom. Nejsem nejakej extra RPG odborník, ale je mi jasny, ze cestou Diabla trasa pravého RPGčkaře nevede.
Naopak RPG ze stary školy - to bylo asi neco jinyho. Ve zminovanym Diablu ale človek taky vyvíjí svou postavu, ale spousta lidí to za RPG nepovažuje, kde je tedy hranice ?
Definice a obsah RPG ?
Moderátor: Baneshee
- Rajče
- Mírně pokročilý

- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- J X P
- Středně pokročilý

- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- shadow
- Středně pokročilý

Pro někoho existenční věcSentenced píše: Neni nad to, když se začne absolutně vědecky rozebírat nějaká uplná kravina![]()
Ale vidiš, jak zde o "kravině" diskutuješ
Ad Fable. Do dnešního dne jsem ho nehrál a už jsem na něj úplně zapomněl. Díky za nechtěné připomenutí
S tím by se dalo souhlasit, ale zde se dostáváme na horkou půdu, minové pole vymezování RPG žánru vůči ostatním žánrům, o elitářství RPG příznivců vůči ostatním. To nedělá dobrotuRajče píše:RPG je IMHO nejkomplexnější a nejsložitější herní žánr vůbec a proto se nedá tak docela definovat...
jinak yumura kirika rulez
nicméně RPG opravdu není žádné "bezduché chození mapou", jak si někteří myslí...
show must go on..
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
V každým případe si myslim, ze RPG je jeden z herních žánrů, kterej má budoucnost a má pořád kam jít a co zlepšovat. Automobilovej simulátor bude porad jen o kroucení volantem, ale v RPG jsou možnosti temer neomezeny, jen kdyz to vyvojáři vezmou za spravnej konec
Osobne nejaky škatulkování moc neřešim, RPG je pro me hra, ve kterej si hraju na hrdinu a je tam aspon nejaký vylepšování postavy, víc moc neřešim
Proto je pro me RPG i Fable nebo "clickfest" Diablo - je tam vylepšování postavy, je ? Pipláte si svyho hrdinu level po levelu? Tak proč to nezařadit mezi (akční) RPG (at si me NoThx treba sežere
) ..
EDIT: S tou Fable, shadowe, to koukej napravit - je to sice jednodušší, ale moc pěkný a o zábavu je postaráno.
Což mi připomíná, že si to projdu ješte jednou, tentokrat asi za zlýho.
Osobne nejaky škatulkování moc neřešim, RPG je pro me hra, ve kterej si hraju na hrdinu a je tam aspon nejaký vylepšování postavy, víc moc neřešim
EDIT: S tou Fable, shadowe, to koukej napravit - je to sice jednodušší, ale moc pěkný a o zábavu je postaráno.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Rajče
- Mírně pokročilý

Ale takhle jsem to rzohodně nemyslel! Jsem zásadně proti jakémukoliv vyzdvihování jednoho žánru před ostatními, natož pak proti elitářství hráčů RPG...každému to, co ho baví - já taky nikdy nebudu hrát NHL, ale to neznamená, že bych hráče sportovních simulátorů zavrhoval...naopak....shadow píše:S tím by se dalo souhlasit, ale zde se dostáváme na horkou půdu, minové pole vymezování RPG žánru vůči ostatním žánrům, o elitářství RPG příznivců vůči ostatním. To nedělá dobrotuRajče píše:RPG je IMHO nejkomplexnější a nejsložitější herní žánr vůbec a proto se nedá tak docela definovat...
. A proto dodávám, že mohou být a jsou i velice komplexní a složité strategie
![]()
Díkshadow píše: jinak yumura kirika rulez![]()
No tak o tom žádnáshadow píše: nicméně RPG opravdu není žádné "bezduché chození mapou", jak si někteří myslí...
- jsykora
- Nováček

-
k hiredům - na amize jsme to ve třech pařili furt, nic zábavnějšího v koopu i vs na jednom počítači jsem nehrál. Ale rpg to nebylo 
7800x3d | Thermalright Phantom Spirit | X670E Tomahawk WiFi | RX 9070XT Pulse | 2x32 GB DDR5 6000MHz cl30 | NVMe WD850x 2TB | NVMe 1TB | 3,84TB SSD PM883 | MaxTytan 1050W Titanium | Fractal Define R6 | Viewsonic 2758-2KP-MHD
- bokononista
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: