nenabehne mi PC
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- lamicka
- Nováček

-
nenabehne mi PC
zdravim, mam velikej problem. Vcera rano jsem si jeste hral na pc, ale kdyz jsem zapnul ten samy den vecer pocitac, tak mi nabehly XP a zacaly problemy. Totolne mi komp zamrzl, restartoval jsem. POST probehl, zkontroloval RAM, vsechny komponenty a kdyz se natahoval MBR, tak zase zamrzl. Opet jsem tedy restartoval, ale to mi probehl pouze POST + fyzicka pamet. Tak jsem kompa na chvili vypnul. Tedka je situace takova, ze se pouze zapnou fany, tedy stava do kompu jde, ale uz nenabehne ani obrazovka, proste nic. Vcera jsem nemel na nic naladu, tak sem to jenom vypojil ze zasuvky a zkusil zapnout opet dnes rano. Probehnul post pouze s vypisem ram, ale to bylo vse. Pote jsem restartoval a konec. Tocic se jenom fany, ale nenabehne vubec nic a ja nevim co to muze byt.. nemuzu ani nic testovat, nedostanu se ani do biosu. Potrebuju nutne pocitac kvuli zkouskam..
( a tohle se mi tedka stalo..
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- lamicka
- Nováček

-
dekuju za radu, mam zdroj Levicom a ten ma regulaci fanu, tak to pustim na plno. Myslis, ze se to resetem cmosky vyresi? Jenom se bojim aby to nebyl problem nejakyho hw, ale kdyby to byla ramka, tak by to prece nenabehlo vubec, kdyby grafika, tak obrazovka. Procesor je ok, tak mozna jedine deska. Tedka jsem v praci, tak to nemuzu zkusit, proto tedka potrebuju zjistit maximum abych to doma rozchodil
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- lamicka
- Nováček

-
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- lamicka
- Nováček

-
ty kabely jsem taky zkousel, ale vyzkousim ty mechaniky odpojit. Jde o to, ze jak pridu domu, tak nemuzu na net, tak snad to nejak rozchodim. Zkusim teda jeste jednou zkontrolovat kabely na desce, potom jestli poradne sedi grafika, ramky, pustim fan na vetraku na max, odpojim mechaniky a necham pouze systemovej disk (to mam bohuzel na tom ide 20GB a ne na sata) a pokud nic, tak resetnu cmosku a pokud taky nic, tak sem v prde*i
- lamicka
- Nováček

-
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Kdyby ti to dycky doběhlo k natahování Windows a pak se to zaseklo nebo se to samovolně restartovalo, pak by to bylo jasně na reinstall Windows. Ale jestli už nenaskočí ani obraz tak bude chyba někde jinde. Podle těch příznaků bych se bál že tě opustila deska, ale třeba to reset CMOS spraví...lamicka píše:Co vy ostatni, myslite, ze je to problem hw nebo spis XP?
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- lamicka
- Nováček

-
reset CMOSky nepomohl, kdyz jsem tam dal jinej zdroj, tak jsem svuj PC rozbehnul, ten muj zdroj, se kterym mi to nejde, jsem zkousel na jinym PC a taky v pohode fungoval... a kdyz jsem dal opet muj zdroj do sveho PC, tak ten samej problem. Tedka mam jinej zdroj a je to ok, ale nechapu co je teda za problem...
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- *EasY_TarGeT*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
divný to je každopádně... mám takovej pocit, že se s tebou fakt loučí buď deska nebo zdroj... jedno z těch dvou věcí je podle mě načatý a dává ti tímto najevo že je čas udělat dětem pápá 
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda