problém s ramkou
- Tivan
- Nováček

-
problém s ramkou
Zdravím, dneska jsem si dokoupil ramky, zapojil jsem je do počítače,ale ten mi po zapnutí jen dlouze pípne a nic.HDD zašrotí, dvd mechaniky se rozběhnou,ale na monitoru jen bliká dioda a nic víc, počítač v pravidelných internvalech pípe a jinak nedělá nic, co myslíte že je za problém?Díky za rady...
- Tivan
- Nováček

-
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- gang5ta
- Nováček

- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: problém s ramkou
Dle toho pípnuti zjistiš kde je problem, viz manuál k desce nebo pročti sekci BIOS;)Tivan píše:Zdravím, dneska jsem si dokoupil ramky, zapojil jsem je do počítače,ale ten mi po zapnutí jen dlouze pípne a nic.HDD zašrotí, dvd mechaniky se rozběhnou,ale na monitoru jen bliká dioda a nic víc, počítač v pravidelných internvalech pípe a jinak nedělá nic, co myslíte že je za problém?Díky za rady...
Muže to byt čimkoliv ,zdrojem, MB, VGA i RAM, zkus jednu RAM, měn je atd.
více info....co máš teda za zdroj?
- Radimk
- Nováček

-
No ja mam podobny problem, ale na stare sestave. Mel jsem 2x128MB (SDRAM 133) a pridal jsem 1x256MB. Kdyz zkousim jakekoliv kombinace, tak se PC rozjede (jinak se porad restartuje) jen tehdy, jsou-li vlozeny jen 2 pameti (je jedno ktere a jedno ktere pozice). Je chyba v radici (desce) nebo zdroji? Memtest jinak OK. Deska MSI Turbo, VIA KT133A, Athlon 1200MHz, Radeon 9600pro.
- lolo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Radimk
- Nováček

-
No jak jsem psal, jsou to SDRAM 133 MHz, Samsung, Hyundai. Cca 2 roky nebyl problem, pak se mi zacala objevovat modra smrt. Po dlouhem badani jsem zjistil, ze to dela 1 modul RAM. Tak jsem ji uspesne vyreklamoval, ale ted mi XP vubec nenajedou, PC se porad restartuje. Pokud necham 2 libovolne moduly (i ten novy) v PC, tak je to OK, pokud vlozim 3., je problem.
- Daliona
- Nováček

-