Ideální nastavení jasu a kontrastu

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ideální nastavení jasu a kontrastu

Příspěvek od bubanek »

Ahoj,
v pátek jsem si koupil monitor Hyundai B91D a jedním z požadavků bylo to,aby mě tolik nebolely oči jako u CRT. Jenže oči mě bolí daleko víc než když jsem používal starý CRTčko. V obchodě kde jsem to koupil mi řekli, že to mám asi špatně nastavé (jas a kont) a at se podívám na www.relax.cz že tam má být popsaný jak to nastavit aby to oči tolik netrápilo. Akorát že je tam reklama na džus a ne nastaveni LCD monitoru :x. Takže nevíte jak to nastavit, aby mě ty oči tak nebolely???
Moc thx
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

No predpokladam, ze jedes pres DVI.

Zkus nastavit kontrast i jas na monitoru na 50%.

Ja nevim ale jsi fakt jedna z vyjimek co rika ze ho boli oci z LCD.
Je spis mozny ze ti nevyhovuje za 100% ostrost obrazu, se kterou se u CRT nesetkas.

U levnych LCD jsem si vsiml jakehosi hemzeni na pozadi ci dokonce mirneho blikani obrazu. To je ale vetsinou kombinace shit LCD s shit integrovanou grafikou.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

No,moji grafarnu vidíš v podpisu.
A monitor stál 7 280 Kč což je na moje poměry až moc. Já to teď ještě nějak zkusím, ale jestli mě to *sorry admini* bude srát dál, tak jim to půjdu omlátit o hlavu, protože tohle není možný! :evil:
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

to, ze si nevies nastavit jas a kontrast - ktory mimochodom si musi kazdy nastavit podla seba, pretoze kazdy ma ine okolne osvetlenie, ine odrazy svetla od stien, inak umiestneny monitor vzhladom na zdroje svetla - tak to nevidim ako dovod o "omlatenie o hlavu".
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

Jo,to je hezky, ale kdyz na adrese relax.cz uvidim misto návodu reklamu na džus, leze me to nekam. Navíc to není poprvé co me s necim nastvaly, asi s nima skoncim...
RUSTY
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RUSTY »

skus to v nastaveni na monasu predelat tam by mnelo byt neco jako default nastaveni nebo jako ideal nebo proste tak nebo se koukni na manual co jsi k tomu dostal ps:kdyz jsem si koupil lcd tak mne s toho prvni vecer palily oci pak jsem si zvykl a na crt se nemuzu ani kouknout[/b]
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

Aha, me z toho pálí oči už skoro týden. Aji kamarád co u mě byl říkal, že ho z toho děsně bolí oči. Defaultní nastavení tam je, ale z toho bolí oči ještě víc (
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

No, tak mi bylo řečeno, že je to zvykem. A že si na to budu muset ještě asi pár dní nebo týden zvykat.
Uvidíme....
LOCK
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

bubanek píše:No, tak mi bylo řečeno, že je to zvykem. A že si na to budu muset ještě asi pár dní nebo týden zvykat.
Nevím jestli tě to potěší, ale já si nezvykl ani za 3 týdny. Pak jsem si vydupal do práce zpátky Trinitrona. Domů mi LCD nesmí, aspoň do doby než slevní CG od EIZA :wink:
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

ja mel z LCD tak krvavy oci jako z zadnyho CRT... CRT ma ten obraz mnohem prirozenejsi a na 100Hz i dost stabilni. ale k otazce. nastav si jas na minimum a kontrast tak na 70%. Z toho ty hlava urcite bolet nebude. Na video a fotky si to budes muset zesvetlit.
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

LOCK LOCK LOCK LOCK LOCK :-)
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“