Odhlučnění HDD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

ZdenekS.
Nováček
Nováček

Odhlučnění HDD

Příspěvek od ZdenekS. »

Chtěl bych se zeptat jestli existuje něco na odhlučnění HDD. Nehci aby byl slyšet zvuk motorku a klepaní hlaviček.
$luk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od $luk »

Obrázek
ZdenekS.
Nováček
Nováček

Příspěvek od ZdenekS. »

To je sice hezky, ale bodlo by něco lepšího
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Ahoj tohle je celkem dost perfektni vyrobek.Chci si poridit dva tyhle boxy.Kamos ho ma a je s nim celkem dost spokojeny.Sice cena je sice vyssi,ale neni tak hrozna.Taky jsem hledal a tohle je moje volba
http://www.tiphardware.cz/articles.php?id=30
http://www.svethardware.cz/art_doc-41BB ... D2261.html

a maji ho na http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27584 - jinak jsem se dival jeste jinde, ale cena je zhruba stejna vsude
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
$luk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od $luk »

Nejprve si zjisti, jestli tvůj disk umožňuje nastavit AAM. Pokud jo, můžeš ho trochu ztišit, ale na úkor výkonu. Více tady http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=45

Pokud nemáš dostatek financí nebo rád bastlíš, můžeš zkusit něco podobného jako zde http://pcsvet.net/web/view.php?cisloclanku=2003112102.
Narazil jsem na názory, že se zavěšený disk "uvibruje", ale dost lidí to takto provozuje a nemají problémy (zatím :sly:).

Ten Silentmaxx je údajně dost účinný, ale taky docela drahý... :(
Jsou i levnější řešení, třeba Nexus DiskTwin, nějaký Primecooler...
Doporučuju ti trochu zagooglit nebo použít funkci Hledat tady na fóru.

(ale ty špunty jsou asi nejlevnější a zároveň k disku nejšetrnější řešení :wink:)
ZdenekS.
Nováček
Nováček

Příspěvek od ZdenekS. »

OK. Dik za radu. Nechci to kupovat pro sebe, ale pro osobu která si klidně připlatí takže když to bude trochu drahé tak to vadit nebude.
OXI
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OXI »

Taky uvažuju o tom silentmaxxu, napište jaký s nim máte zkušenosti
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

OXI píše:Taky uvažuju o tom silentmaxxu, napište jaký s nim máte zkušenosti
Ahoj osobne ho doma jeste nemam,ale muzu ti rict ze si ho koupil kamos ktery ma doma SATA Seagata 160G a ten cvaklal jak sytakc,no proste byl hlucny svi...Koupil si ten Silentmax a neni nic SLYSET!!!!!!!Tak jsme dvakrat cumneli jak jsme byli u nej.Poprve jsme cumneli jak je hlucny ten Seagate(asi bych ho sel spis reklamovat,protoze ty zvuky co se z nej linuly to byl proste maras)a podruhe jsme cumneli jak se Siletmaxu podarilo stisit tak hlucny disk.Takze ti jej muzu vrele doporucit :wink:
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
OXI
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OXI »

:-D Mam přesně ten samej disk, asi si ho pořídim, navíc je to věc která se hodí vždycky. Ještě k tomu se mi líbí i vzhled, půjdu do něj, škoda jen že je tak drahej :x .
Poplik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ehm

Příspěvek od Poplik »

jenom malá poznámečka, ty špunty se strkaj kam? Do uší?
WEEEEEEEEEEE!!
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

OXI píše::-D Mam přesně ten samej disk, asi si ho pořídim, navíc je to věc která se hodí vždycky. Ještě k tomu se mi líbí i vzhled, půjdu do něj, škoda jen že je tak drahej :x .
No to jo.Ale za ty prachy to aspon stoji.Myslim ze budes spokojen :wink:
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Pak ještě existuje jedna možnost pro méně majetné. Veme se gumová rukavice, rostříhá se na malý kousky a z nich se složej takový polštářky. Z LEGA se udělaj podpěrky pro disk a zespoda se na to lepenkou přilepí ty polštářky. Výhodou je krom snížení hluku taky lepší chlazení protože díky nožičkám je okolo disku prostor. Vejde se to do jedné 5,25" pozice ale lepší na to mít rovnou dvě.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Droffar
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Droffar »

si pak nedokazu predstavit tu teplotu pri vedru kdyz bude ten disk v ty bedne odhlucovaci :)
A about that it is.
A that is all.
OXI
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OXI »

a tomu disku nevadí když je úplně uzavřenej? myslim že je tam nějakej otvor pro regulaci tlaku ne?
$luk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od $luk »

...u disků, které mají otvor pro vyrovnávání tlaku budeš muset vrtnout dírku. Ale vzhledem k tomu, že mě nenapadá nic, co by se mohlo na "te bedne odhlucnovaci" pokazit, myslím ani nevadí, že tím přijdeš o záruku. A o teplotu bych se taky nebál, viz třeba tato recenze.
OXI
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OXI »

Tak už mam toho silentmaxe. Provedení se mi zdá odfláknutý, a ta červená barva je trochu poškrábaná, navíc jeden z těch ručně šroubovacích šroubků má špatnej závit, tak jsem musel použít jinej. Teploty jsou o 6 stupňů bez zátěže a o 2 stupně při zátěži níž. Hlučnost taky znatelně klesla, ale je fakt že mojí SATA Baču 160 GB umlčí asi jenom kladivo. :(
maart
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maart »

Obrázek ta folie co je v te vaničce (Samolepící silikonová teplovodivou fólii na čelo a do vaničky) tak ja si vyrábím chladič na disk :wink: a pravě bych něco takového potřeboval nevite jestli by se to dalo někde sehnat :?

nebo nějaky jiny pružny material (alespoň 0.5mm tlustý) který by tam šel použít a dobře by vodil teplo

jestě mě tak napadlo jak dobře vodí teplo klasicky silikon (ten v te tubě) :oops:
OXI
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OXI »

Nechceš si přeci zapatlat disk silikonovou pistolí? myslim že tam můžeš dát cokoliv co trochu povede teplo, je to tak malá mezera že se to ztratí, nebo dej mezi to plíšek, nevim jakej to bude chladič, ale třeba to šlo přitáhnout šroubkem, stejně ten disk musíš nějak uchytit
maart
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maart »

no tak zapatlat určitě ne :P
myslel jsem nanest tak 0,5mm vrstvu na ten chladič a nechat to zaschnout :roll:

a inspiroval jsem se tak trochu timto

//a jestě by sem chtel vědět kde by se daly sehnat takove ty gumové šroubky u tohoto nebo tohotochladiče co se s něma příchytí ten disk i s chladičem do case
OXI
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OXI »

jávim, sám ten silentmaxx mam, někde tady je návod jak utlumit disky, jinak pochybuju že se daj ty gumový šroubky normálně sehnat, ale viděl jsem podložky pogumovaný z jedný strany, to by na utlumení vibrací stačilo.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“