deska je MS-6380E
děkuji za jakoukoliv radu,ve světě PC sem opravdu amatér
Moderátoři: Walker1134, PKBO

Co všechno se vám podařilo zlikvidovat vám nikdo nepoví a sám to asi nezjistíte, pokud to máte v záruce tak to můžete zkusit reklamovat (hlavně se ale nezmiňujte co jste provádělFranta86 píše:Dneska sem potřeboval přitáhnout jeden mizerný šroubek vzadu na zálepce,ale se šikovností mně vlastní šroubek spadl někam na dno case ,zálepka opustila pozici,škrtla si o grafickou kartu,objevily se jiskřičky a smrádek + samovolný restart PC....vše pak naběhlo ok,jen se pomátl speedfan protože ukazuje VCORE +4,08V (XP 1800+)), na +3,3 ukazuje taky 4,08V,na +5V pak 6,85V,na +12V 16,85,na -12V 6,07 a co je nejlepší teplota na CPU je -48 stupňů
. Při takovýchto reálných hodnotách,by to asi nemělo fungovat ne?? Je možné to nějak opravit?? celé PC funguje normálně
deska je MS-6380E
děkuji za jakoukoliv radu,ve světě PC sem opravdu amatér

Podle manuálu desky je přibližně v těch místech ,kde došlo ke zkratu, čip Winbond W83697HF,ale jestli se stará o monitoring to nevim.Ale všechno tomu nasvědčuje...Mohl by mi někdo poradit,zda se opravdu on stará o to monitorování?? A jestli ano,tak jde nějak vyměnit? Nebo si nemusím dělat starosti a na ty hodnoty nemám brát ohled?STANIK#007 píše:a nedotkla se ti záslepka i toho IO na desce co zajišťuje právě přehled napětí a teplot???

jo je to nejspise monitorovaci cip,ale nevymenis ho protoze nikde takovy nesezenes(jedine koupit od nekoho kdo ma tu samou desku),a budes muset mit mikropajku a hodne to s ni umet.Franta86 píše:Podle manuálu desky je přibližně v těch místech ,kde došlo ke zkratu, čip Winbond W83697HF,ale jestli se stará o monitoring to nevim.Ale všechno tomu nasvědčuje...Mohl by mi někdo poradit,zda se opravdu on stará o to monitorování?? A jestli ano,tak jde nějak vyměnit? Nebo si nemusím dělat starosti a na ty hodnoty nemám brát ohled?STANIK#007 píše:a nedotkla se ti záslepka i toho IO na desce co zajišťuje právě přehled napětí a teplot???